fbpixel

Search icon
Search
Ο Γιώργος Καράβας μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για όλα όσα μετουσιώνουν τον άνδρα του σήμερα
MAGAZINE

Ο Γιώργος Καράβας μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για όλα όσα μετουσιώνουν τον άνδρα του σήμερα

Σε έναν χώρο που το «φαίνεσθαι» είναι το ζητούμενο, ο Γιώργος Καράβας επιλέγει να βάζει το δικό του «είναι»


Αφορμή της συνάντησής μας υπήρξε το νέο του εγχείρημα, που του ταιριάζει γάντι. Ο Γιώργος Καράβας είναι το πρόσωπο των αρωμάτων BOSS, τα οποία μας σύστησε σ’ ένα exclusive meet & greet event στο Hondos Center Apollonia Politia, στη Θεσσαλονίκη. «Είναι μεγάλη μου τιμή που αυτός ο οίκος με την τεράστια κληρονομιά, το διαχρονικό όραμα και την πρωτοποριακή αισθητική, επέλεξε να συνδέσει το όνομά του με το δικό μου, και να εκπροσωπήσω τις αξίες του και τον πολυδιάστατο και σύγχρονο άντρα του σήμερα, #ManofToday», δηλώνει. Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις υποχρεώσεις του κριτή -πλέον- στον νέο κύκλο του GNTM, το supermodel επιβεβαιώνει όσα τον μετατρέπουν σ’ αυτόν τον άνδρα του σήμερα που ο οίκος έχει επιλέξει να προβάλλει: «Για μένα “Man Of Today” σημαίνει ένας άνθρωπος με δυνατή προσωπικότητα, που αγαπάει αυτό που είναι και μεταφέρει μια ωραία ενέργεια προς τα έξω. Γίνεται πρότυπο, αναδεικνύοντας την καλύτερη πτυχή του εαυτού του». Πράγματι, αντιλαμβάνομαι ότι η ευγενική φυσιογνωμία του προέρχεται από μια βαθιά συνειδητοποιημένη στάση ζωής. Δε φοβάται τον τίτλο του “Male Idol”, αντίθετα τον τιμά. Άλλωστε, δεν έχει ν’ αποδείξει σε κανέναν τίποτα. Κι αυτό τον κάνει ακόμη πιο συναρπαστικό.

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

«Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου είμαι ο εαυτός μου. Δεν ξεχωρίζω το επαγγελματικό από το προσωπικό και το κοινωνικό. Σε όλα βάζω τον Γιώργο. Έχω μια συγκεκριμένη ταυτότητα και η αλήθεια είναι ότι δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια στον χώρο της μόδας μού δίδαξαν πολλά - και όχι μόνο εύκολα», λέει χαρακτηριστικά. Με background στον αθλητισμό, ο Γιώργος Καράβας έμαθε από μικρός να θέτει όρια αλλά και στόχους. Σύμμαχός του, όπως εξομολογείται, η οικογένειά του: «Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν το πιο όμορφο και δημοφιλές παιδί στο σχολείο. Το οικογενειακό μου περιβάλλον μου προσέφερε πάντα μια μεγάλη αγκαλιά, με στήριζε σε όλες μου τις επιλογές, κάνοντάς με να πιστεύω στον εαυτό μου».

2-Ye2hu.jpg

ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΝΕΑ ΟΜΟΡΦΙΑ

Ως ένας άνθρωπος που έχει διαπρέψει στον κόσμο της ομορφιάς, περπατώντας στις πασαρέλες προς τιμήν των μεγαλύτερων οίκων μόδας, αναρωτιέμαι ποια είναι η κοσμοθεωρία του γύρω από τον ορισμό της. Με εκπλήσσει, ξεκαθαρίζοντας πως με το πέρασμα του χρόνου έχει αλλάξει στάση. «Όταν είσαι νεότερος, είναι πιο επιδερμική η προσέγγιση. Η πραγματική ομορφιά έχει να κάνει με αυτήν της ψυχής. Όταν μέσα σου είσαι καλά κι έχεις ισορροπία, εκπέμπεται. Από αυτό μαγεύονται οι άνθρωποι που συναναστρέφονται μαζί σου. Η ωριμότητα έχει να κάνει με την ομορφιά. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι που συνθέτει το παζλ μιας ολοκληρωμένης εικόνας», εξηγεί.

ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Πατέρας και σύζυγος. Όταν δε λάμπει σε εντυπωσιακές καμπάνιες μόδας, σε Ελλάδα κι εξωτερικό, λάμπει στο πλευρό της οικογένειάς του. Μάλιστα, δε διστάζει να παραδεχτεί πως υπήρξε περίοδος που ο ίδιος ανέλαβε τα ηνία του σπιτιού, «μπαίνοντας» στα παπούτσια της συζύγου του, Ραφαέλας Ψαρρού. «Την εποχή που η Ραφαέλα δημιούργησε τη δική της επιχείρηση, άφησα στην άκρη τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, ρίχνοντας όλο το βάρος στο σπίτι και στην οικογένεια. Το έκανα γιατί τα πιο βασικά συστατικά για να πετύχει η τέλεια σχέση είναι η αγάπη και η ελευθερία. Μόνο όταν ο άλλος σέβεται τις επιθυμίες σου, τον χρόνο σου και τα πιστεύω σου, μπορεί να ευδοκιμήσει η συνύπαρξή σας», αποκαλύπτει. Και η αξία της ελευθερίας είναι κι αυτή που θέλει να περάσει και στα δυο του παιδιά: «Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να γίνουν ελεύθεροι άνθρωποι, από τη σεξουαλικότητά τους μέχρι την κοινωνική κι επαγγελματική τους εξέλιξη. Όταν ένας άνθρωπος είναι ελεύθερος, μπορεί να μεγαλουργήσει. Θέλω, επίσης, να σέβονται τον συνάνθρωπό τους και να τον αγαπούν», αναφέρει.

4karavas-x-boss-man-of-today-city-view.jpg

ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Φέτος, ο Γιώργος Καράβας θα βρεθεί για πρώτη φορά στη θέση του κριτή στο επιτυχημένο τηλεοπτικό show μόδας, GNTM. Όπως σημειώνει: «Δεν έχει αλλάξει κάτι στον νέο μου ρόλο. Πλέον, αισθάνομαι πολύ σίγουρος στο κομμάτι της τηλεόρασης, αλλά και στην εύρεση νέων ταλέντων. Έχει τύχει να δω μια υποψήφια κοπέλα και να την κρίνω λάθος. Φυσικά, της ζήτησα συγγνώμη και χαίρομαι που με διέψευσε. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να απογαλακτίζονται νωρίς. Όσο πιο γρήγορα απελευθερωθείς και ανοίξεις τα φτερά σου, τόσο πιο γρήγορα θα πετάξεις». Θέτοντας συνεχώς καινούριους στόχους, δεν τον φοβίζει ο ανταγωνισμός, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα τον έχει ανάγκη για να συνεχίζει να βελτιώνεται: «Δεν υπάρχει ποτέ ταβάνι στο πού μπορεί να φτάσεις, χωρίς φυσικά να αναλώνεσαι σ’ ένα ουτοπικό κυνήγι», καταλήγει.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022