fbpixel

Search icon
Search
Ο εμβληματικός οίκος Editions de Parfums Frédéric Malle παρουσίασε τη μοναδική του συλλογή αρωμάτων με ένα privé dinner στη Θεσσαλονίκη
PEOPLE & MOMENTS

Ο εμβληματικός οίκος Editions de Parfums Frédéric Malle παρουσίασε τη μοναδική του συλλογή αρωμάτων με ένα privé dinner στη Θεσσαλονίκη

Ο γαλλικός οίκος πολυτελών αρωμάτων δημιούργησε μια αξέχαστη βραδιά που «ξύπνησε» και τις πέντε αισθήσεις στο ξενοδοχείο On Residence


Με ένα ξεχωριστό δείπνο στη Θεσσαλονίκη ο εμβληματικός οίκος Editions de Parfums Frédéric Malle μας μύησε στην τέχνη της υψηλής αρωματοποιίας σε συνεργασία με το GLOW Magazine. Γεννημένος στον κόσμο των αρωμάτων o Frédéric Malle, ο παππούς του οποίου υπήρξε ιδρυτής του οίκου Parfums Christian Dior, και με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους perfume experts στον κόσμο.

dsc-9292-STcPj.JPG
Το δείπνο στο αίθριο του ξενοδοχείου ON Residence που μεταμορφώθηκε στο απόλυτο Frédéric Malle σκηνικό

Η μαγική βραδιά ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή του οίκου στη βιβλιοθήκη του ξενοδοχείου ON Residence - μια καθόλου τυχαία επιλογή χώρου καθώς οι σημαντικότεροι αρωματοποιοί στον κόσμο που τον εμπιστεύτηκαν - ενώνοντας τις δυνάμεις τους μαζί του, είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την απόλυτη δημιουργική τους ιδέα και να «συγγράψουν» τη δική τους αρωματική «έκδοση». Κατά τη διάρκεια του cocktail πριν την έναρξη της παρουσίασης, οι καλεσμένες περιηγήθηκαν στον χώρο που κυριαρχούσαν τα αρώματα, αποκτώντας μια πρώτη επαφή με τον εμβληματικό οίκο αρωμάτων.

dsc-9596-3jHYL.JPG
Ελίζα Προβολισιάνου, Mάρθα Θεοδώρου

Περνώντας στον κύριο χώρο της βιβλιοθήκης, οι καλεσμένες είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις «Εκδόσεις Αρωμάτων» και τον μοναδικό τρόπο που ο Frédéric Malle συνεργάζεται με τους αρωματοποιούς, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ένας επιμελητής λογοτεχνίας συνεργάζεται με τους συγγραφείς του. Δεδομένου ότι μιλούν την ίδια δημιουργική γλώσσα και μοιράζονται την ίδια τεχνογνωσία, ο Frédéric Malle είναι σε θέση να τους καθοδηγήσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

dsc-9484-X3iyX.JPG
Νανώ Κουγιουμτζόγλου
dsc-9320.JPG

Τα αρώματα και η ιστορία του οίκου παρουσιάστηκαν από την Ελίζα Προβολισιάνου, Education and Training Manager Balkans, με πρώτη εικόνα το λιτό και κομψό bottle που περικλείει το άρωμα, και τη μοναδική συσκευασία που προσομοιάζει με τα εξώφυλλα βιβλίων του Gallimard, του πιο διάσημου γαλλικού εκδοτικού οίκου. Οι «εκδόσεις» αρωμάτων έχουν επιβλητικούς τίτλους, όπως αυτοί των Portrait of a Lady, Carnal Flower, Musc Ravageur, Promise, Uncut Gem και Vétiver Extraordinaire. Όλα τα αρώματα υπογράφονται από τους μεγαλύτερους αρωματοποιούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Dominique Ropion, Jean-Claude Ellena, Pierre Bourdon, Carlos Benaïm και Maurice Roucel. Το κάθε άρωμα παρουσιάστηκε ξεχωριστά, και κατά τη διάρκεια της περιγραφής του, αρωματισμένες mouillettes μοιράστηκαν στις καλεσμένες, ώστε να έχουν ταυτόχρονη εικόνα και αρωματική αίσθηση της κάθε «έκδοσης».

dsc-9211.JPG
Νανώ Κουγιουμτζόγλου, Μάρθα Θεοδώρου

Ακολούθησε δείπνο στο αίθριο του ξενοδοχείου το οποίο είχε διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση στο απόλυτο Frédéric Malle σκηνικό, με εντυπωσιακό art de la εναρμονισμένο με το ύφος του οίκου. Σε λευκό φόντο, ένα άρωμα Frédéric Malle σε κόκκινο κουτί τυλιγμένο κομψά με μαύρη λινή κορδέλα αποτέλεσε το δώρο για κάθε καλεσμένη, μαζί με ένα travel size άρωμα σε μοναδική θήκη, σχεδιασμένη αποκλειστικά από τον Γάλλο σχεδιαστή μόδας Pierre Hardy και μια προσωπική ευχαριστήρια κάρτα με υπέροχη καλλιγραφία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, στο ειδικά σχεδιασμένο σιντριβάνι του αιθρίου προβλήθηκε ένα βίντεο με την ιστορία του οίκου και αποσπάσματα της ζωής του διάσημου αρωματοποιού υπό τους ήχους της Georgia P, Resident DJ του ξενοδοχείου.

dsc-9519-N8KV2.JPG
Τίτη Δάνου

Όπως ανέφερε η Mάρθα Θεοδώρου, Brand General Manager Balkans, για τον Frédéric Malle, τα αρώματα είναι κάτι περισσότερο από ένα αξεσουάρ μόδας ή ένας τρόπος προώθησης της εικόνας ενός brand. Στόχο έχει να προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να βρουν το άρωμα που ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητά τους. Καθώς όλα τους είναι διαφορετικά και το καθένα μοναδικό, προσφέρουν τη μέγιστη ελευθερία επιλογής και έκφρασης για όλους, ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Ένας ιδιαίτερος τρόπος για να εκφραστεί το στιλ και η μοναδικότητα της προσωπικότητας.

dsc-9607.JPG
Ένα άρωμα Frédéric Malle δόθηκε δώρο σε κάθε προσκεκλημένη

Το δείπνο ολοκληρώθηκε έχοντας μυήσει τις προσκεκλημένες στον κόσμο της υψηλής αρωματοποιίας. Μια βραδιά που προσέφερε μια ξεχωριστή προσωπική εμπειρία, ένα τολμηρό ταξίδι ανακάλυψης εκλεπτυσμένων αρωμάτων και περίτεχνων οσφρητικών συνδυασμών από διάσημους αρωματοποιούς, που συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο εκλεκτές και σπάνιες πρώτες ύλες.

Παρακολουθήστε το βίντεο από το intimate dinner! 


Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Φωτογραφία: Χριστίνα Μπρούσαλη