fbpixel

Search icon
Search
DESIGN NEWS

NY Crystal Palace

BACCARAT HOTEL

NY Crystal Palace

Αν τα παλάτια ήταν φτιαγµένα από κρύσταλλο, τότε θα ήταν σίγουρα από Baccarat! Το ξενοδοχείο Baccarat Hotels & Residences στην καρδιά του Μανχάταν αποτελεί ένα αληθινό αριστούργηµα, βγαλµένο σαν από παραµύθι.

Η πολυτέλεια αποτελούσε ανέκαθεν σήµα-κατατεθέν της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρίας  κρυστάλλου, που µετρά 252 χρόνια ιστορίας και που σήµερα µε το νέο project στον χώρο του hotelling -αποτελεί ναυαρχίδα σε µια νέα αλυσίδα ξενοδοχείων- φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες του elite και πιστού πελατολογίου της. Για το σχεδιαστικό δίδυµο των Gilles & Boissier, που εργάζεται µε έδρα το Παρίσι και φέρει την υπογραφή της high end εσωτερικής διακόσµησης, η κατασκευή του συγκεκριµένου ξενοδοχείου στην ουσία αποτέλεσε µια υπέρτατη πρόκληση. Πώς θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν το φίνο χαρακτήρα και την  ευρωπαϊκή ταυτότητα που συνδυάζει το παριζιάνικο brand µ’ έναν τρόπο που δε θ’ αναστάτωνε τη σοφιστικέ αισθητική του Μανχάταν; Αυτό ήταν το στοίχηµα για το καταξιωµένο  δίδυµο, που κατόρθωσε τελικά να συνδυάσει σε απόλυτο βαθµό την εξέχουσα παριζιάνικη  κληρονοµιά µε την ντελικάτη και µοντέρνα αισθητική της Νέας Υόρκης.

Inner luxury

Ο πύργος των 50 ορόφων µε τα 114 δωµάτια, που δεσπόζει απέναντι από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, έρχεται να επαναπροσδιορίσει την έννοια της πολυτέλειας. Τη θέα της εντυπωσιακής εισόδου, διακοσµηµένης µε τους κυµατοειδείς κρυστάλλους, διαδέχεται το grand salon -χώρος υποδοχής των επισκεπτών-, ο οποίος πληµµυρίζει από τις µυρωδιές των κατακόκκινων τριαντάφυλλων, που προσδίδουν µια αισθησιακή νότα στο περιβάλλον. Συνεχίζοντας στο λόµπι, τα εµβληµατικά Harcourt ποτήρια, που σε αριθµό ξεπερνούν τα 2.000, δηµιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαµα. Οι πολυθρόνες από δέρµα κογιότ και οι επενδυµένοι µε µετάξι τοίχοι συµπληρώνονται από 17 πολυελαίους, καθώς και 15.000 διάσπαρτα κοµµάτια Baccarat. Σειρά έχουν τα δωµάτια, όπου οι εκλεκτοί επισκέπτες µπορούν να ελέγξουν τον φωτισµό, τη θερµοκρασία και την τηλεόραση µέσα από ένα άγγιγµα του Google Nexus smartphone, άλλη µια high end υπηρεσία του ξενοδοχείου, και να καλέσουν τo room service. Κάθε δωµάτιο είναι διακοσµηµένο µε τουλάχιστον έναν κρύσταλλο στην απόχρωση του «κόκκινου Baccarat». Το µίνι-µπαρ ανοίγει για ν’ αποκαλύψει µια ολόκληρη σειρά από ποτήρια. Οι ένοικοι µπορούν να πατήσουν το κουµπί µε την ένδειξη «Champagne» στην τηλεφωνική συσκευή και να παραγγείλουν ένα µπουκάλι της αγαπηµένης τους σαµπάνιας στο δωµάτιο. Τα µαρµάρινα µπάνια είναι εφοδιασµένα µε προϊόντα περιποίησης, τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα από την εταιρία Baccarat σε συνεργασία µε τον γάλλο αρωµατοποιό Francis Kurkdjian.

Fine dining

Στο εστιατόριο, που φέρει την ονοµασία Chevalier, το δείπνο σερβίρεται στο κλασικό µπρασερί παριζιάνικου στιλ, ενώ, σύµφωνα µε κριτικές, έχει ήδη αναδειχθεί σ’ ένα από τα καλύτερα  εστιατόρια της αµερικανικής µητρόπολης. Η κουζίνα φέρει την υπογραφή του βραβευµένου -µε αστέρι Michelin- σεφ Shea Gallante Helms, που δηµιουργεί πιάτα για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το µπαρ του δευτέρου ορόφου, The Bar, χαρακτηρίζεται για τη µοναδική  συλλογή έργων τέχνης που συνέθεσε ο φηµισµένος connoisseur Frédéric Chambre. Μέσα σε  διάστηµα 18 µηνών αναζήτησε και ανακάλυψε µοναδικά κοµµάτια, όπως πίνακες, φωτογραφίες και περίτεχνα αντικείµενα, από τον 18ο αιώνα µέχρι σήµερα, από οίκους δηµοπρασιών του Παρισιού. Παράλληλα, το ξενοδοχείο ανέθεσε σε 11 καλλιτέχνες, που διακρίνονται για το ιδιαίτερο δηµιουργικό τους αποτύπωµα και την καινοτόµο µατιά τους, να φιλοτεχνήσουν πάνω σε 10 iconic Baccarat Harcourt ποτήρια, µετατρέποντάς τα σε art pieces. Αυτά τα ιδιαίτερα κοµµάτια βρίσκονται πίσω από εντυπωσιακά φωτισµένες, γυάλινες βιτρίνες, που διακοσµούν τόσο τις σουίτες όσο και τις διάφορες εισόδους του κτιρίου.

Ultimate relaxing experience

ύο πατώµατα πιο κάτω, στο υπόγειο του ξενοδοχείου, φιλοξενείται το Spa de La Mer, το πρώτο spa του οµώνυµου οίκου στις Ηνωµένες Πολιτείες, που έρχεται να προσφέρει ό,τι χρειάζεται ένας επισκέπτης µετά από µια δύσκολη µέρα ή µια κουραστική πτήση. Η πισίνα του, που ξεπερνά τα 150 τ.µ., σε συνδυασµό µε το γυµναστήριο και τους ειδικά διαµορφωµένους χώρους περιποίησης, υπόσχονται αξέχαστες στιγµές απόλυτης χαλάρωσης και µια ολοκληρωµένη εµπειρία ευεξίας. Όλα αυτά αποτελούν µόνο ένα µικρό δείγµα της ανάπτυξης του παριζιάνικου οίκου στον χώρο του hotelling και της εστίασης µε τα επόµενα σχέδια να µπαίνουν ήδη σ’ εφαρµογή για νέα θέρετρα σε Ραµπάτ, Μαρόκο και αργότερα στο Ντουµπάι και την Ντόχα. ε µένει παρά ν’ αναµένουµε µε ενδιαφέρον τη συνέχεια.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ

GLOW LOVES

H νέα ταινία μικρού μήκους της Billie Eilish καταδικάζει το body shaming
VIDEO

H νέα ταινία μικρού μήκους της Billie Eilish καταδικάζει το body shaming