fbpixel

Search icon
Search
Now Open: Οι νέες αφίξεις στον χώρο της γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να δοκιμάσετε
MAGAZINE

Now Open: Οι νέες αφίξεις στον χώρο της γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να δοκιμάσετε

Ανακαλύψτε τες asap


Fresh

trofi.jpg

Το +τροφή είναι ένα -μοναδικό στο είδος του- νέας γενιάς εστιατόριο, που παρουσιάζει καινούρια στοιχεία στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Ο Γιάννης Λουκάκης και ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης έχουν ετοιμάσει έναν χώρο αφιερωμένο στην απροσχημάτιστη γαστρονομική δημιουργία, που πρέπει να δοκιμάσετε για να κατανοήσετε. Οι φρέσκες και βιολογικές πρώτες ύλες διαμορφώνουν έναν κατάλογο που αλλάζει καθημερινά, το προζυμένιο ψωμί (από αλεύρι ζέας και χαρουπιού) ψήνεται στη μεγάλη στόφα, ενώ τα ποτήρια γεμίζουν με βιοδυναμικά, αφιλτράριστα κρασιά και αποστάγματα από μικροπαραγωγούς.

Δόξης 9 & Ναυμαχίας Έλλης, τηλ. 2310 540260

Τσου!

chure.jpg

Ξέρετε τα τσούρος; Είναι το εθνικό σνακ της Ισπανίας. Φανταστείτε κάτι σαν τους δικούς μας λουκουμάδες ή τα τουλουμπάκια. Τα τσούρος είναι τραγανά απέξω και αφράτα στο εσωτερικό τους, σερβίρονται με πολλούς τρόπους και, φυσικά, θα σας ξετρελάνουν. Τα δοκιμάσαμε στο νέο, funky Chu Re, στην Καλλάρη, και μας άρεσαν πολύ. Επιλέξτε αυτά με λευκή σοκολάτα και φράουλες ή το κορυφαίο τσούρος προφιτερόλ με πλούσια κρέμα σοκολάτας. Plus! Εδώ θα βρείτε και φρεσκοψημένα ντόνατς με πολλά toppings!

Στρ. Καλλάρη 9, τηλ. 2310 225872

So sweet

papasotiriou.jpg

Εδώ και 15 χρόνια, η οικογένεια Παπασωτηρίου γλυκαίνει την πόλη με χειροποίητες προτάσεις. Τώρα, η ποιότητα Papasotiriou είναι επιτέλους διαθέσιμη και στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ολοκαίνουριο τρίτο κατάστημα της επιχείρησης, στην πλατεία Φαναριωτών, με θέα τον Λευκό Πύργο. Εδώ θα βρείτε εντυπωσιακά 3D cakes, τάρτες με φρέσκα φρούτα, σοκολατένιες δημιουργίες, πολλά είδη γλυκών, πακέτα δώρων, λιχουδιές, καθώς και αλμυρές προτάσεις, παρασκευασμένα όλα με τις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες και τη γνωστή εγγύηση φρεσκάδας Papasotiriou. Taste note: Δοκιμάστε τη νέα πάστα με φιστίκι Αιγίνης και ρόδι!

Π. Μελά 6, τηλ. 2310 841300

On the go

warmheart.jpg

Δύο νέα, γυάλινα περίπτερα στη Νέα Παραλία έρχονται να συμπληρώσουν γευστικά τις βόλτες σας. To Warmheart, στην καρδιά της Νέας Παραλίας, στον Κήπο της Μεσογείου, προσφέρει καθημερινά αγαπημένες γεύσεις από τo Hot Dog King με 5 διαφορετικές επιλογές λουκάνικου, γρήγορα και νόστιμα. Λίγο πιο δίπλα, το Openheart είναι το απόλυτο all day σημείο στην πόλη. Μ’ εντυπωσιακή θέα στον Θερμαϊκό, απολαμβάνετε εξαιρετικής ποιότητας καφέ, σνακ, cocktails, αλλά και μια μεγάλη επιλογή από κρασιά. To ειδικά σχεδιασμένο finger food menu συμπληρώνει ιδανικά τη food & wine εμπειρία!

Περίπτερα |Read more glow.gr

Urban Cool

nectar.jpg

Καλωσορίσατε στο Nectar Distillery! Στον τελευταίο όροφο του Zeus is Loose Hostel και μ’ εντυπωσιακή θέα στην πλατεία Αριστοτέλους, το νέο all day bar της πόλης είναι επηρεασμένο από το ελληνικό δωδεκάθεο και τους ήρωες της μυθολογίας. Εδώ, απολαμβάνετε εξαιρετικής ποιότητας καφέ από νωρίς το πρωί, και αργότερα τα signature cocktails που έχουν την υπογραφή του Δημήτρη Καϊταλίδη. Δοκιμάστε το εκκεντρικό Abduction of P. και το Tiki Culture Nectar. Επιλέξτε το αγαπημένο σας σημείο στη βεράντα και απολαύστε κάθε στιγμή της πιο γλυκιάς εποχής του χρόνου.

Κλεισούρας 13 & Χαλκέων, τηλ. 2311 118713

Traditional taste

xatzi.jpg

Το boutique Γαλακτοπωλείο του Χατζή αποτελεί ένα νέο concept στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου η παράδοση 5 γενεών στις πολίτικες γεύσεις της αγαπημένης αλυσίδας των ομώνυμων ζαχαροπλαστείων, συναντά τη σύγχρονη αισθητική της νέας γενιάς Χατζή. Σε ένα μοναδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο, μπορείτε να επιλέξετε και να απολαύσετε, με την συνοδεία ενός πλούσιου σε αρώματα καφέ, μία μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών και αγαπημένων γεύσεων. Από το φημισμένο καζάν ντιπί με την συνταγή του 1908 και τον κλασικό πολίτικο μπακλαβά με καρύδι έως το λαχταριστό γαλακτομπούρεκο και το σιροπιαστό κανταΐφι. Όλα μέσα σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί ο μοντέρνος σχεδιασμός.

Tσιμισκή 108, τηλ. 2310 284620

Wine Lovers

blevin.jpg

Αν αγαπάτε το κρασί το ολοκαίνουριο Βlé Vin, θα γίνει το αγαπημένο σας στέκι. Εδώ βρίσκουμε 99 ετικέτες κρασιού που σερβίρονται σε ποτήρι ή φιάλη με ένα μικρό επιπλέον κόστος - ενώ την απόλαυση συμπληρώνουν επιλεγμένες γεύσεις, pintxos, πλατό τυριών και αλλαντικών, αλλά και πιάτα όπως το carpaccio τσιπούρας και οι τραγανές γαρίδες σε τεμπούρα. Επιπλέον, μπορούμε να οργανώσουμε τη δική μας γευσιγνωσία επιλέγοντας ένα από τα wine flights που προτείνει κάθε μήνα ο sommelier.

Αγ. Σοφίας 19, τηλ. 2310 231200


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020