fbpixel

Search icon
Search
Nostalgia: Tα beauty trends από το παρελθόν που κάνουν δυναμικό comeback
EDITORS' CHOICE

Nostalgia: Tα beauty trends από το παρελθόν που κάνουν δυναμικό comeback

Το 2022 προβλέπεται μαγικό και απόλυτα νοσταλγικό


Η νοσταλγία έχει γίνει τάση εδώ και αρκετό καιρό, αλλά αυτή τη χρονιά θα φτάσει στο top της. Από βλέφαρα καλυμμένα με παστέλ αποχρώσεις μέχρι χείλη βουτηγμένα σε gloss, το μακιγιάζ και τα χτενίσματα που ήταν όλα στη μόδα τη δεκαετία του '90 και τα πρώτα βήματα, βρίσκονται σε όλο το TikTok και το Instagram. Οι stars άλλωστε έχουν γίνει καταλύτες για την άνοδο αυτής της απόλυτα nostalgic εποχής. Κάντε μια γρήγορη κύλιση στη ροή σας και θα βρείτε την Precious Lee να λικνίζει την τάση του lip liner, τη Megan Thee Stallion με έντονες, πράσινες ανταύγειες να περνούν στα μαλλιά της και τη Dua Lipa να φοράει μια γαλάζια σκιά ματιών στα βλέφαρά της.

Ενώ οι τάσεις ομορφιάς κάνουν, από τη φύση τους, κύκλους υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος που η νοσταλγία επανέρχεται τώρα. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2012, η ​​νοσταλγία βοηθά στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης αίσθησης κοινωνικής σύνδεσης. Η νοσταλγία λειτουργεί επίσης ως μια "κουβέρτα" άνεσης για τις αισθήσεις κάποιου, οδηγώντας τα αισθήματα ασφάλειας και ασφάλειας στο μπροστινό μέρος του μυαλού ενώ παραμερίζει συναισθήματα που συνδέονται με το άγχος και το στρες. Τι χρειάζονται όλοι περισσότερο; Μια υπέροχη ηρεμία!

Μεγάλη αντίθεση στα μαλλιά

high-contrast-hair-color.jpg

Έμοιαζε σαν χοντρές, δίχρωμες ανταύγειες σε κάθε κόκκινο χαλί στα τέλη της δεκαετίας του '90. Αντί να επιλέγετε ραβδώσεις σε έντονα χρώματα σε ολόκληρο το κεφάλι σας, μια πιο μοντέρνα εκδοχή της τάσης τοποθετεί τους ζωηρούς τόνους στα σκέλη που πλαισιώνουν το πρόσωπο για μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Καφέ lipstick

lipstick.jpg

Όταν πρόκειται για χρώματα χειλιών, το καφέ φαίνεται υπέροχο σε σχεδόν κάθε τόνο δέρματος. Πηγαίνετε για μια διακριτική απόχρωση ή «αγκαλιάστε» μια πιο δραματική εμφάνιση. Ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνετε, συνδυάστε αυτήν την τάση με μια ανάλαφρη απόχρωση δέρματος και μια λάμψη στο κέντρο του χειλιού σας για να το διατηρήσετε φρέσκο.

Μωβ σκιά

purple-eyeshadow.jpg

Οι αρχές της δεκαετίας του 2000 θα έχουν για πάντα μια αίσθηση που θυμίζει καπάκια καλυμμένα σε απαλά μωβ παστέλ χρώματα. Το βιολετί χρώμα εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά η απόδοση του 2021 προσφέρει ζωντανό κορεσμό χρωμάτων. Χτυπήστε λίγη χρωστική ουσία στη γωνία των ματιών σας για να προσθέσετε βάθος και διάσταση στην παιχνιδιάρικη σκιά σας.

Lipgloss

brown-lipstick-yweQ1.jpg

Αν και το αντίκτυπος που μπορεί να έχει μια γρήγορη εφαρμογή lip gloss στην εμφάνισή σας δεν έχει αλλάξει από τα τέλη της δεκαετίας του '90, οι φόρμουλες σίγουρα έχουν αλλάξει. Δεν χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζετε κολλώδεις ενώσεις - τα σημερινά lip gloss είναι γεμάτα με ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και βιταμίνη Ε.

Body Shimmer

body-shimmer.jpg

Το γκλίτερ σώματος κάποτε είχε τη μορφή ραβδιών roll-on που μοίραζαν ογκώδεις κηλίδες σε όλο σας το σώμα. Τώρα, έρχεται σε μια διακριτική γυαλάδα, λειτουργώντας ως highlighter για το δέρμα. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το χτυπήσετε στα ψηλά σημεία της κλείδας και στους ώμους σας για μια ζεστή λάμψη. Μπορεί το καλοκαίρι να αργεί αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι.

Frosted Lips

frosted-lips-makeup.jpeg

Το Shimmer δεν είναι μόνο για το σώμα. Πάρτε για παράδειγμα το παγωμένο κραγιόν—η νότα μεταλλικού γλάσου προσθέτει μια φωτεινή διαφοροποίηση πάνω στα χείλη σας. Pro-tip: όταν εφαρμόζετε την ελαφριά παστέλ χρωστική, χρησιμοποιήστε ελάχιστη ποσότητα.

Hair Claws

hair-claws.jpg

Ανασηκώστε τον ακατάστατο κότσο σας κρατώντας το πιο trendy hair claw. Αυτό το αξεσουάρ μαλλιών όχι μόνο κρατά τα μαλλιά σας στη θέση τους, αλλά μετατρέπει μια μέση ανανέωση σε statement εμφάνιση. Πασπαλίστε ελαφρά τα μαλλιά σας με ένα σπρέι υφής για να προσθέσετε κράτημα, μετά μαζέψτε τα μαλλιά σας στην κορυφή του κεφαλιού σας και στερεώστε τα με το κλιπ - φροντίστε να αφήσετε μερικά χαλαρά κομμάτια για να πλαισιώσετε το πρόσωπό σας.