fbpixel

Search icon
Search
New York Design Week 2024: Οι αξιοσημείωτες παρουσίες που αξίζουν φέτος την προσοχή όσων λατρεύουν τον σχεδιασμό
DESIGN NEWS

New York Design Week 2024: Οι αξιοσημείωτες παρουσίες που αξίζουν φέτος την προσοχή όσων λατρεύουν τον σχεδιασμό

Ξεκινάει την επόμενη εβδομάδες στις πιο κεντρικές περιοχές της Νέας Υόρκης


Μετά το Salone del Mobile του Μιλάνου έρχεται η Εβδομάδα Σχεδιασμού της Νέας Υόρκης 2024, η οποία καταλαμβάνει την πόλη υπό την επίσημη ομπρέλα του NYCxDesign. Ο φετινός εορτασμός περιλαμβάνει πολλές κι ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις νέων έργων από ντόπιους και διεθνείς σχεδιαστές και brands σε όλο το Manhattan και το Brooklyn, καθώς και ομιλίες, πάνελ, ξεναγήσεις και πάρτι. Ξεκινάει στις 16 Μαΐου και ολοκληρώνετε στις 23 Μαΐου, γι' αυτό και παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο αξιοσημείωτες παρουσιάσεις που δεν πρέπει να χάσει κανένας λάτρης του design.

1. Egg Collective Presents: Designing Women IV (Tribeca)

livingroom-2.jpg

Το female-led studio, Egg Collective, επιστρέφει για τέταρτη φορά με την έκθεση "Designing Women", που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017. Αυτή τη φορά, η ομάδα έχει φανταστεί την ολοκλήρωση του αδόμητου House for Two Sculptors της Eileen Gray - ένα από τα πολλά έργα της μοντερνιστικής αρχιτέκτονος που δεν κατάφεραν ποτέ να δούμε εντελώς σχεδιασμένα. Οι τρεις συνιδρύτριες της Egg Collective -η Stephanie Beamer, η Crystal Ellis και η Hillary Petrie- είναι εκπαιδευμένες αρχιτέκτονες κι επέλεξαν να προβάλουν την Gray ως παράδειγμα για το πώς η αρχιτεκτονική ήταν και παραμένει ένας ανδροκρατούμενος κλάδος. Το ανασχεδιασμένο House θα εκτεθεί παράλληλα με τα έργα δύο σύγχρονων γλυπτριών, την Taylor Kibby και τη Molly Haynes, ενώ η Egg Collective θα κυκλοφορήσει και θα παρουσιάσει επίσης ένα νέο έργο, τον καθρέφτη Eileen Mirror.

Info: May 15 - June 15, 2024, 151 Hudson Street.


2. Color Theory at Salon Design (Tribeca)

kijg7slp4rysk8ntljbvsw-768-80jpg.webp
Φωτογραφία: Rosie Li

Η gallery Salon Design της Tribeca φιλοξενεί την έκθεση Color Theory, η οποία περιλαμβάνει καινούριες συλλογές από τη σχεδιάστρια φωτιστικών Rosie Li με έδρα το Brooklyn, και την Ολλανδή σχεδιάστρια υφασμάτων Sina Dyks, καθώς και άλλους σχεδιαστές και καλλιτέχνες που εξερευνούν το χρώμα στις πρακτικές τους. Το θέμα της έκθεσης επηρεάστηκε από τη νέα συλλογή φωτεινών γλυπτών περιορισμένης έκδοσης της Li, Chroma, και το Color Theory συνδυάζει αυτά τα έργα με πέντε νέες, εκδιδόμενες ταπισερί της Dyks που προσφέρουν ένα αποχρωματισμένο σκηνικό χρώματος και υφής. Θα παρουσιαστούν, επίσης, τα ντεμπούτα σε gallery στις ΗΠΑ τόσο της Ολλανδής σχεδιάστριας Marjan van Aubel όσο και της Kajsa Willner με έδρα το Μάλμε, μαζί με μια εγκατάσταση από γυαλί από την Christina Watka και πρωτότυπους πίνακες ζωγραφικής από τους Dominick Leuci και Darryl Westly.

Info: May 10 - June 21, 2024, 27 Vestry Street, Ground Floor.


Thierry Lemaire x Invisible Collection (Upper East Side)

rkrnpnxghwy5tzmemkrfqk-768-80jpg.webp

Μέσα στο εντυπωσιακό αρχοντικό της Invisible Collection στο Upper East Side, ο αρχιτέκτονας και σχεδιαστής Thierry Lemaire με έδρα το Παρίσι θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τα έπιπλα που φέρουν την υπογραφή του. Η κλίμακα των γλυπτικών, υπερμεγέθων σχεδίων του Lemaire -που συχνά είναι επηρεασμένα από σχήματα και υλικά της δεκαετίας του 1970, όπως η δρυς, το μάρμαρο και ο μπρούντζος- ταιριάζει απόλυτα στο επιβλητικό σκηνικό του townhouse. Τα 17 έργα του, από καθίσματα μέχρι φωτιστικά και τραπέζια, θα αποτελέσουν μια σειρά από βινιέτες στους δύο ορόφους της γκαλερί και σε πάνω από 1.700 τετραγωνικά μέτρα.

Info: May 15 - November, 2024, 24 East 64th Street.


Design Dysphoria (Brooklyn)

uh9kx5lnbqmezvfefd6pxe-768-80jpg.webp
Φωτογραφία: M Cooper

Αυτή η έκθεση 17 αρχιτεκτόνων, καλλιτεχνών και σχεδιαστών θα πραγματοποιηθεί στο Bushwick και θα δώσει έμφαση στη σημασία των queer δημιουργών, αναδιαμορφώνοντας με τα έργα τους τον χώρο της τέχνης. Την έκθεση "Design Dysphoria" συν-επιμελούνται οι σχεδιαστές και ιδρυτές του Studio S II, Erica Sellers, και Jeremy Silberberg -το έργο των οποίων ενσωματώνει στοιχεία του kink, της queerness, της αστρονομίας και της επιστημονικής φαντασίας-, μαζί με την καλλιτέχνιδα κλωστοϋφαντουργίας Liz Collins και τη διεπιστημονική καλλιτέχνιδα γυαλιού και performance, Grace Whiteside.

Info: May 18-25, 2014, 53 Scott Avenue, 401.

Κεντρική φωτογραφία: Egg Collective Presents: Designing Women IV (Tribeca) | Με πληροφορίες από Wallpaper