fbpixel

Search icon
Search
New Season, New Home: Οι πιο viral τάσεις στο design για το 2024
INTERIORS

New Season, New Home: Οι πιο viral τάσεις στο design για το 2024

Τα trends στο interior που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε


Κάθε χρόνο, το διαδίκτυο παράγει viral στιγμές που οδηγούν σε διαδεδομένες τάσεις στο design και έντονες συζητήσεις. Έτσι, καθώς προχωράμε προς το δεύτερο μισό του 2024, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή trends στον σχεδιαστικό κόσμο. Είτε αναζητάτε την έμπνευση για να πραγματοποιήσετε μια ανανέωση στους χώρους σας, είτε απλώς επιθυμείτε να είστε ενημερωμένοι για ό,τι νεότερο κυκλοφορεί στα interiors παγκοσμίως, παρακάτω θ' ανακαλύψετε όλα όσα επιθυμείτε! 

Το "Brat Green" παίρνει τη σκυτάλη από το "Martini Olive Green"

xoris-titlo.jpg

Νωρίτερα φέτος, το πράσινο της ελιάς μαρτίνι ήταν παντού: από τα runways έως τα μανικιούρ των cool girls στα social media, και μετέπειτα στους εσωτερικούς μας χώρους. Η μοναδική απόχρωση ευθυγραμμίστηκε όμορφα με άλλες σχεδιαστικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πιο φυσικών υλικών και της εστίασης στον αειφόρο σχεδιασμό. Αλλά όταν η αγαπημένη της Gen Z τραγουδίστρια Charli XCX κυκλοφόρησε το άλμπουμ της "Brat", το πράσινο neon που πρωταγωνίστησε στο εξώφυλλο του άλμπουμ προκάλεσε μια αλλαγή. Παρόλο που κανείς δεν βάφει ακόμα τους τοίχους του με το δυνατό αυτό πράσινο χρώμα, οι περισσότεροι λατρεύουν την έντονη πράσινη απόχρωση που απεικονίζεται και στα βινύλιά της. Τόσο fan και περιζήτητο, που σίγουρα θα κατακτήσει και το interior design μας στο άμεσο μέλλον.

"Very... demure"

2-gXhLi.jpg

Σας το λέμε από τώρα: Η «σεμνή» διακόσμηση θα γίνει το νέο re-brand για τους μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους. Η τάση είναι εμπνευσμένη από το viral βίντεο του TikToker Jools Lebron (με 33,7 εκατομμύρια προβολές και συνεχίζει να μετράει) για το «πώς να είσαι σεμνός και με σεβασμό» στη δουλειά. Όταν εφαρμόζεται στο σπίτι, ορίζεται από μια ουδέτερη χρωματική παλέτα, απλή επίπλωση, προσεκτικές επιλογές που εξισορροπούν τη λειτουργικότητα με το υψηλό design και την «ήσυχη» διακόσμηση με τις cute λεπτομέρειες και τον διακριτικό φωτισμό.

Slow decoration 

3-DpRpK.jpg

Μετά το slow living του φετινού καλοκαιριού, έρχεται το slow decorating στους χώρους μας. Η μέθοδος επικεντρώνεται στην επιλογή κομματιών που θα μπουν στο σπίτι μας με σκοπό και πρόθεση - που σημαίνει ότι πιθανότατα θα τα αγαπάτε τώρα και σε μια δεκαετία - και στη σταδιακή συγκέντρωσή των πιο αγαπημένων σας αντικειμένων που θα προστίθενται σε μια προσωπική συλλογή.

The "dirty" kitchen 

kitche.jpg

Δύο κουζίνες είναι καλύτερες από μία, και οι κορυφαίοι interior designers υιοθετούν αυτή την πραγματικότητα σχεδόν σε κάθε σπίτι που ανακαινίζουν. Μαζί με την κύρια κουζίνα για τη διασκέδαση και το απλό καθημερινό μαγείρεμα, προσθέτουν αυτό που ονομάζουν "dirty" kitchen. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κουζίνα εργασίας κρυμμένη πίσω από τον κύριο χώρο που λειτουργεί ως άλλος χώρος μαγειρέματος, προετοιμασίας και καθαρισμού. Έτσι παρατηρήθηκε μια σημαντική αύξηση σε αυτές φέτος - και πώς η ύπαρξη μιας «βρώμικης κουζίνας» θα μπορούσε να προσθέσει μεγαλύτερη αξία στο σπίτι σας.