fbpixel

Search icon
Search
New Era: Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, «αποβιβάζεται» στο Eagles Resort
TASTE

New Era: Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, «αποβιβάζεται» στο Eagles Resort

Το ξενοδοχείο - θεσμός στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής εγκαινιάζει μια νέα, άκρως γευστική εποχή


Στο μυαλό μας, το ελληνικό καλοκαίρι έχει ταυτιστεί με γεύσεις και αρώματα. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται με μια εκλεκτή φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών σε ένα περιβάλλον που έχει τον τρόπο να σου «κλέβει» την καρδιά και να σε κάνει να αισθάνεσαι... σαν στο σπίτι σου! Στο Eagles Resort η κάθε εμπειρία που προσφέρεται έχει ως στόχο να δημιουργήσει τις πιο μοναδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις, καθώς για περισσότερα από 50 χρόνια στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας έχει αποδείξει πως εκεί οι διακοπές αποκτούν άλλο νόημα.

Το ξενοδοχείο – θεσμός στη Χαλκιδική αντλεί έμπνευση από την πολυετή ιστορία του για να παρουσιάσει ένα συναρπαστικό όραμα για το μέλλον της ελληνικής φιλοξενίας. Με θέα το Άγιον Όρος, τον Πύργο της Ουρανούπολης, τα Δρένια και την Αμμουλιανή, το πολυτελές καταφύγιο, χαράζει μια καινούρια πορεία, συνεχίζοντας να δίνει το δικό του στίγμα στο κομμάτι της γαστρονομίας, ανακοινώνοντας μια συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Kι έτσι η ιστορία του συνεχίζει να γράφεται με χρυσά γράμματα...

A special dining experience

eagles-resort-chalkidiki-restaurants-kamares-restaurant2.webp
Kamares


H αγάπη για τη γαστρονομία παραμένει όλα αυτά τα χρόνια στο επίκεντρο του ξενοδοχείου και η ανανέωση είναι ο τρόπος για να είναι πάντα ενημερωμένο σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής. Η εμπειρία της φιλοξενίας, άλλωστε, μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα ολοκληρωμένη όταν οι γεύσεις είναι άριστες. Και σε αυτό ακριβώς ποντάρει η ομάδα του Eagles Resort.

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι τη φετινή σεζόν, τα ηνία της κουζίνας στις Kamares, το fine dining εστιατόριο του Eagles Palace, αλλά και του εστιατορίου Armyra, αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ένας από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες σεφ.
eagles-resort-chalkidiki-restaurants-armyra-restaurant10.webp
Armyra

Who is Who

Απόφοιτος της φημισμένης σχολής μαγειρικής Ferrandi στο Παρίσι κι έχοντας δουλέψει σε μερικά από τα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι συνιδρυτής του πρωτοποριακού CTC Athens που το 2021 κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin. Η σχέση του με τις Kamares ήταν ένας έρωτας με την πρώτη ματιά! 

ctc-2-10456-d.jpg
Αλέξανδρος Τσιοτίνης


«Από την πρώτη στιγμή που το επισκέφτηκα, που ένιωσα την ενέργεια του χώρου, σκέφτηκα πως εδώ θα κάνω την κουζίνα που αγαπώ. Είναι ένα εστιατόριο που μου ταιριάζει πολύ»
, λέει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Το μενού που οραματίστηκε για να σερβίρει στην ειδυλλιακή βεράντα του με μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα, πατάει στη παράδοση ενώ κλείνει το μάτι στο μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας. 

Άλλωστε, η φιλοσοφία του ως σεφ είναι πως η ελληνική κουζίνα έχει μόλις αρχίσει να αποκτά την αξία που της αναλογεί και τα επόμενα χρόνια θα ανθίσει ακόμα περισσότερο. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα προϊόντα που προμηθεύεται καθημερινά από παραγωγούς της Χαλκιδικής και από ψαράδες της ευρύτερης περιοχής, μαζί με βότανα και λαχανικά που καλλιεργούνται στο μποστάνι του resort. 

zara-1.jpg
Squid tagliatelle & Herb-crusted lamb chops του εστιατορίου Kamares


Το pairing με επιλεγμένες ετικέτες από την εκλεπτυσμένη λίστα κρασιών αναδεικνύει περαιτέρω την αληθινή ταυτότητα και την ουσιαστική γεύση κάθε πιάτου, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του φαγητού σε ένα αισθητηριακό ταξίδι. «Ένα μενού οφείλει να κάνει τον καλεσμένο να ταξιδέψει. Να κλείσει στο τέλος της βραδιάς τα μάτια και να πει πως άξιζε», καταλήγει ο σεφ.

Μια νέα εποχή εγκαινιάζεται για το Eagles Resort, καλώντας μας να αφεθούμε σε μια μοναδική γαστρονομική περιπέτεια άνευ προηγουμένου. Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης βάζει τα δυνατά του ώστε να προσφέρει τις πιο εκλεκτές γεύσεις, που υμνούν την ελληνική κουζίνα και ολόκληρη τη μεσόγειο, εξιτάροντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς foodies.

zara-2.jpg
Smoked vlita & Cremeux lime του εστιατορίου Armyra


Info: Eagles Resort, Ουρανούπολη, Χαλκιδική, τηλ. 23774 40050, www.eaglesresort.gr