fbpixel

Search icon
Search
New Entries: Τι νέο φέρνει το φετινό καλοκαίρι και στα τρία πόδια της Χαλκιδικής
TRAVEL

New Entries: Τι νέο φέρνει το φετινό καλοκαίρι και στα τρία πόδια της Χαλκιδικής

Halkidiki Updated: Για φαγητό και ποτό, ξενοδοχείο κι ό,τι άλλο καινούριο ανυπομονούμε να απολαύσουμε


Η Χαλκιδική προχωράει μπροστά, καταφέρνοντας πάντα να μας εκπλήσσει με τις νέες της αφίξεις, αλλά και με τις διαχρονικά αγαπημένες προτάσεις της που ακολουθούμε πιστά εδώ και χρόνια.

Γι’ άλλο ένα καλοκαίρι αποτελεί μονόδρομο τόσο για εμάς τους Θεσσαλονικείς όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, εμπλουτίζοντας την to-do λίστα μας -μεταξύ άλλων- με new entries που εξιτάρουν το ενδιαφέρον μας. Διανύοντας την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου, λοιπόν, συγκεντρώσαμε όλα τα νέα που δίνουν παλμό αυτήν τη στιγμή στο καλοκαίρι και στα τρία «πόδια» της Χαλκιδικής και δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής μας. Κρατήστε σημειώσεις κι ετοιμαστείτε να ζήσετε ίσως τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας σε αυτόν τον τόπο που όμοιός του δεν υπάρχει!

Πρώτο πόδι:

Ένας επίγειος παράδεισος μια ανάσα μακριά από τη Θεσσαλονίκη

Μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής αποτελεί μια σταθερά αγαπημένη διαφυγή για όλους μας. Τον τελευταίο καιρό, ανοίγουν τις πόρτες τους εδώ νέα resorts, spots για φαγητό και ποτό, αλλά και ετοιμάζεται το πολυαναμενόμενο re-opening ενός χώρου με απίθανη φυσική ομορφιά, στον οποίο επιβάλλεται να προγραμματίσετε μια επίσκεψη.

hotel-6463.jpg
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort


Στον έναν μόλις χρόνο λειτουργίας του, το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, στην Αγία Παρασκευή της Κασσάνδρας, έχει καταφέρει να γίνει το απόλυτο καλοκαιρινό καταφύγιο, που συνδυάζει τις premium υπηρεσίες φιλοξενίας πάνω στη θάλασσα με μια αξέχαστη απόδραση δίπλα στη φύση. Ως πρώτο μέλος των Registry Collection Hotels, το άνοιγμά του αποτελεί καρπό συνεργασίας της ελληνικής Ζeus International Hotels & Resorts που βρίσκεται τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ξεχωριστούς προορισμούς στην υπόλοιπη Ευρώπη, και της Wyndham Hotels & Resorts. Το ξενοδοχείο θέτει σε πρώτο πλάνο την αξία της αναψυχής, ξεχωρίζοντας για το παρθένο, γαλήνιο περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται, για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και το σαγηνευτικό interior design του, αλλά και τις all-inclusive παροχές του. Την έννοια της πολυτελούς φιλοξενίας κατάφερε να επαναπροσδιορίσει και το Cora Hotel & Spa στην Άφυτο, υπό τη διαχείριση της Swot Hospitality. Οι ημέρες του καλοκαιριού εκεί γίνονται πιο ξέγνοιαστες, καθώς το πρόσφατα ανακαινισμένο θέρετρο είναι εναρμονισμένο με το περιβάλλον, ενώ η διαβίωση σε αυτό είναι εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη. Θεμέλιος λίθος της φιλοσοφίας του, η δέσμευση στην ισορροπία – την οποία βρίσκει κανείς στη φυσική ομορφιά του δάσους, στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας, στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, στις αναζωογονητικές θεραπείες του σπα και στην αγνή, νόστιμη τοπική κουζίνα. 

zoeha-ext-pool-03-rndr.png
Zoëtry Halkidiki


Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, πέρυσι το καλοκαίρι, η διάσημη αλυσίδα Domes πρόσθεσε το signature concept της “Noruz” σε μια κοσμοπολίτικη απόδραση, αναδεικνύοντας αυτήν τη φορά τη Χανιώτη Χαλκιδικής σε πόλο έλξης όσων επιθυμούν να βιώσουν το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο. Η ιδέα του Domes Noruz Kassandra βασίζεται στη σχεδιαστική διαμόρφωσή του ως “beach club with rooms”, με τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό και τη χαρακτηριστική αισθητική του ομίλου να δένουν αρμονικά με την καθηλωτική θέα στο απέραντο μπλε του Αιγαίου. Ακόμα, στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής, η Hyatt ανακοίνωσε το ντεμπούτο του brand Zoëtry Wellness & Spa Resorts στην Ελλάδα, με εκκίνηση από τη Χαλκιδική. Στην περιοχή της Σάνης και με εκπληκτική θέα προς τον Όλυμπο, το 5άστερο Zoëtry Halkidiki, που ανοίγει αυτό το καλοκαίρι, θα διαθέτει 105 δωμάτια και σουίτες. Θα αποτελεί έναν καλά κρυμμένο ειδυλλιακό προορισμό με luxury facilities, όπως το Zoëtry spa -γνωστό σε όλους τους A-listers-, γυμναστήριο, πισίνα πάνω στη θάλασσα, à-la-carte gourmet εστιατόρια, bars και πολλά άλλα. 

ag1-0205.jpg
Αρσανάς


Με ανανεωμένο το εξωτερικό του ώστε να αγγίζει νέα επίπεδα πολυτέλειας, το εστιατόριο Αρσανάς στη Νικήτη υποδέχεται τους επισκέπτες του γι’ άλλο ένα καλοκαίρι με highlight της εμπειρίας του ένα μενού υψηλών αξιώσεων. Με θέα που «κόβει» την ανάσα, εκεί η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ενώ ο σεφ του εστιατορίου, Μιχάλης Δεληθανάσης, υπόσχεται πως καμία μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη στα γαστρονομικά πιάτα που παρουσιάζει, χαρίζοντας νέες συγκινήσεις κάθε φορά στους θαμώνες.

fotoghrafia-dimitris-andritsos.jpg
Βασίλης Μουρατίδης και Σοφοκλής Μαραγκουδάκης | Φωτογραφία: Dimitris Andritsos


Όσον αφορά στη γαστρονομία, τώρα, τα νέα για ένα καινούριο εγχείρημα έρχονται από το δικό μας, θεσσαλονικιώτικο Moldee Bar Restaurant, το οποίο αποβιβάζεται για την καλοκαιρινή περίοδο στο beach bar Mare Nostra στο Πευκοχώρι, όπου το αγαπημένο chef duo των επιτυχιών -Βασίλης Μουρατίδης και Σοφοκλής Μαραγκουδάκης- έχει ετοιμάσει ένα μενού που θα ξετρελάνει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς foodies. Επίσης, πλέον, οι μέρες και οι νύχτες στη Χαλκιδική αποκτούν άλλο νόημα, μιας και το ολοκαίνουριο Azzure στη Νέα Ποτίδαια προσφέρει μια all day premium εμπειρία -από brunch το πρωί μέχρι sushi, cocktails και κρασιά το απόγευμα- που σας περιμένει να τη ζήσετε εκεί όπου σκάει το κύμα. Η ομάδα που κρύβεται πίσω του είναι ίδια με αυτήν του εμβληματικού εστιατορίου Μαρίνα, πάλι στην Ποτίδαια, με τα πολυάριθμα βραβεία, τις διακρίσεις, καθώς και το φοβερό ηλιοβασίλεμα που μπορεί κανείς να θαυμάσει από το μπαλκόνι του. 

441899454-122109665528329023-7520184642485596094-n.jpg
Azzure


Από την ανανεωμένη λίστα του πρώτου ποδιού, πέρα από τους γευστικούς προορισμούς, και μια επίσκεψη στο σπήλαιο των Πετραλώνων, που άνοιξε ξανά τις πύλες του έπειτα από πέντε χρόνια εργασιών αποκατάστασης, επιβάλλεται για να πείτε ότι ζήσατε κάθε εμπειρία αυτό το καλοκαίρι.

spilaio.jpg
Σπήλαιο των Πετραλώνων


Δεύτερο πόδι: 

Premium εμπειρίες για τους εκλεκτικούς travelers

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται και στο δεύτερο πόδι, όπου νέες προσθήκες σε ήδη must-visit resorts κι εστιατόρια εξιτάρουν τη φαντασία μας, ενώ παράλληλα μας συστήνονται και φρέσκες προτάσεις που δε βλέπουμε την ώρα να απολαύσουμε.

snapinstaapp-363349425-17871974207946262-2644324554343617933-n-1080.jpg
Sυναγρίδα


Στη Νικήτη, στην Αιγιαλού, το ολοκαίνουριο εστιατόριο Mezervoir κατέφθασε για να κάνει update στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις που όλοι μας έχουμε συνδέσει με το καλοκαίρι, επαναπροσδιορίζοντας με την παρουσία του τον ρόλο ενός μεζεδοπωλείου, που τώρα αποκτά πιο μοντέρνα σημασία. Τα διαχρονικά πιάτα του ελληνικού καλοκαιριού ήρθε να αναδείξει και η Sυναγρίδα -πάλι στην ίδια περιοχή-, αποτελώντας την πιο ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουν την ψαροφαγία. Στο κατώφλι μιας νέας εποχής βρίσκεται και η Μπουκαδούρα στην Ακτή Ελιάς, που άνοιξε ξανά τις πόρτες της, με το μενού να φέρει την υπογραφή του σεφ Φώτη Κουφαδάκη. 

424949222-18421733071054903-5082134316363362310-n.jpg
Noble House


Όσο για το Danai Beach Resort, εδώ παρουσιάζεται φέτος το Noble House. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό κελάρι με τεράστια αποθέματα κρασιών, στο οποίο διοργανώνεται ανά εβδομάδα ένα εξειδικευμένο wine tasting, με φόντο τα αμπέλια της Χαλκιδικής, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του είδους να γευτούν μοναδικά αποστάγματα. Στο Παλαιό Χωριό της Νικήτης, εκεί όπου η παραδοσιακή ομορφιά του τόπου συναντά το απέραντο μπλε, το Barcarolla συστήνει στο κοινό τον σεφ του, Πέτρο Μουρατίδη, ο οποίος υπόσχεται να προσφέρει all-day-long απολαύσεις. Στη Βουρβουρού, τώρα, το Ekies All Senses Resort φέτος θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά τους γαστρονομικούς περιπάτους του, Ekies Walks, όπου μεταξύ άλλων έλληνες και ξένοι οινοποιοί θα συνδυάσουν τις ετικέτες τους με τις δημιουργίες του σεφ Δημήτρη Παμπόρη και της ομάδας του.

301913510-506420844818101-430988573550451208-n.jpg
Barcarolla


Οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ! Στην παραλία του Αγίου Ιωάννη Χαλκιδικής, το "ΚΥΜΑ Tavern" του Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort έρχεται να ανανεώσει την έννοια της ψαροφαγίας. Πρωταγωνιστές στο μενού του, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλίευμα των πλούσιων κόλπων της Χαλκιδικής. Συνδυάζοντας με μαεστρία τις traditional γεύσεις με τη σύγχρονη γαστρονομική ματιά, το "ΚΥΜΑ Tavern" υφαίνει πιάτα που ισορροπούν με τρόπο υποδειγματικό την αυθεντικότητα με την καινοτομία, εμπνευσμένα από την πλούσια ελληνική παράδοση κι επανεμφανισμένα με μια φρέσκια ματιά. Είτε ψάχνετε ένα δροσερό μέρος για να απολαύσετε το ουζάκι σας μετά το μπάνιο στη θάλασσα, είτε αναζητάτε μια ρομαντική βραδιά με καταπληκτική θέα, το εστιατόριο σας προσκαλεί να αφεθείτε στην αύρα του καλοκαιριού και να απολαύσετε το γεύμα σας με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

img-7991f-hdr.jpg
ΚΥΜΑ Tavern

Τρίτο πόδι: 

Καλοκαιρινά ραντεβού με αβίαστη πολυτέλεια

Είναι γεγονός ότι, όσον αφορά στη Χερσόνησο του Άθω, κυριαρχεί μια λανθασμένη εντύπωση που καταδεικνύει ένα, απογυμνωμένο από πολιτισμό, ιερό μέρος, στο οποίο μοναδικός λόγος επίσκεψης αποτελεί το προσκύνημα. Κι όμως, οι κρυμμένοι θησαυροί που βρίσκονται στο τελευταίο πόδι της Χαλκιδικής αποτελούν ανεξερεύνητους στόχους για κάθε επισκέπτη.

kampoudi.jpg
Καμπούδι


Η γοητεία του τρίτου «ποδιού» είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο διεθνής Τύπος. Στη δεύτερη θέση της λίστας του Condé Nast Traveller βρίσκεται η Ελλάδα, με 596 παραλίες να έχουν πάρει για φέτος τη Γαλάζια Σημαία, και τις 94 από αυτές να βρίσκονται στη Χαλκιδική. Το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παραλία Καμπούδι, κοντά στην Ουρανούπολη, μια περιοχή που βραβεύεται κάθε χρόνο από το 1951 με τρεις Γαλάζιες Σημαίες. 

009.jpg
Eagles Resort


Κι αν κανείς θέλει να βιώσει την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία και να απολαύσει τις βουτιές του εκεί, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Eagles Resort, το ξενοδοχείο-θεσμός στη Χαλκιδική, που αντλεί έμπνευση από την πολυετή ιστορία του για να παρουσιάσει ένα συναρπαστικό όραμα για το μέλλον της ελληνικής φιλοξενίας. Φέτος, το ξενοδοχείο παρουσιάζει είκοσι νέες σουίτες, συμπεριλαμβανομένης και μιας εντυπωσιακής Presidential suite, ενώ παράλληλα συνεχίζει να δίνει το δικό του στίγμα στο κομμάτι της γαστρονομίας, ανακοινώνοντας τη συνεργασία του με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Αλέξανδρο Τσιοτίνη, ο οποίος αναλαμβάνει την κουζίνα του Kamares, το fine dining εστιατόριο του Eagles Palace. 

22-tn7tS.jpg
Andromeda, Bubo, Squirrel, Tomata, Treehouse


Στη φετινή διοργάνωση των «Χρυσών Σκούφων», την τιμητική τους είχαν πέντε εστιατόρια της Χαλκιδικής, τα οποία έφτασαν στην κορυφή χάρη στα καινοτόμα πιάτα τους, τις πλούσιες γεύσεις και τα ποιοτικά υλικά στα οποία παραμένουν πιστά. Στη λίστα βρέθηκαν το Squirrel στο Danai Beach Resort στη Νικήτη με σεφ τον Βασίλη Μουρατίδη, το Andromeda στο ίδιο resort, το Treehouse στο Ekies All Senses Resort της Βουρβουρούς με σεφ τον Δημήτρη Παμπόρη, και το Bubo πάλι στο Ekies All Senses Resort και το Tomata στο Sani Marina της Σάνης.

Κεντρική φωτογραφία: Noble House & Sυναγρίδα