fbpixel

Search icon
Search
New entries report: Οι δυνατές αφίξεις της Θεσσαλονίκης ενισχύουν το καλοκαιρινό σκηνικό
CITY VIBES

New entries report: Οι δυνατές αφίξεις της Θεσσαλονίκης ενισχύουν το καλοκαιρινό σκηνικό

Και είναι έτοιμες για να τις ανακαλύψουμε από σήμερα


Street αμαρτίες αισθήσεων κι ενδιαφέρουσες gourmet συναντήσεις ήρθαν να προστεθούν στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Και τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, η διάθεση της πόλης αποκαλύπτει την επιτακτική ανάγκη για μεταμόρφωση και ανατρεπτικές προτάσεις στην πρώτη ύλη και ατμόσφαιρα κάθε spot. Ξεκινάμε από σήμερα τη γευστική μας εξερεύνηση, για να ανακαλύψουμε τα καινούρια στέκια! Έτσι, συγκεντρώσαμε τους πολλά υποσχόμενους γευστικούς προορισμούς της για να απολαύσουμε το φαγητό και το ποτό μας και σας τους προτείνουμε.

Ελάτε μαζί μας...

The Ultimate Summer Experiences

Le Cercle Garden

img-20240701-111210-287.jpg

Το Hyatt Regency Thessaloniki, γνωστό για την διεθνή του φήμη στην ποιότητα και την ήσυχη πολυτέλεια, καλωσορίζει το αγαπημένο μας Le Cercle de Salonique, που αναβιώνει την κλασική κουλτούρα των μπαρ.

img-20240701-111216-828.jpg

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το Le Cercle φιλοξενείται στον "Secret Garden" του Hyatt Regency Thessaloniki. Η ατμόσφαιρα μας ταξιδεύει σε μια εποχή εμπνευσμένη από τα "roaring 20’s". Οι δύο ομάδες εμπνεύστηκαν από ιστορικά και παγκοσμίως γνωστά ξενοδοχειακά μπαρ που έχουν γράψει ιστορία στον τομέα του lifestyle. 

img-20240701-111219-362-1.jpg

Στον χώρο πρωταγωνιστεί η refined αισθητική κουλτούρα του Le Cercle με επιρροές από τη δεκαετία του '70, καθώς και η φιλοσοφία του εκλεκτού ποτού της μουσικής DJ και Live. Συντροφιά μας τα premium drinks και beverages, συνδυασμένα με ένα εκλεκτό μενού finger food από τους σεφ του Hyatt.

img-20240701-111626-228.jpg

Info: 13ο χλμ Θεσσαλονίκης - Περαίας. Instagram: @hyattregencythessaloniki. Ο χώρος διατίθεται και για μικρές εκδηλώσεις και λειτουργεί καθημερινά μετά τις 8 μ.μ. Η είσοδος είναι ανοιχτή, τόσο για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, όσο και για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Απαιτείται κράτηση για μεγαλύτερες παρέες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα.


Sun & Sand Beach Club by Regency

picture-1.png

Όταν δύο εμπνευσμένες φιλοσοφίες συναντιώνται, η επιτυχία αποτελεί το μοναδικό αποτέλεσμα. Αυτό αποδεικνύει η συνέργεια του Hyatt Regency Thessaloniki & του Regency Casino Thessaloniki που συμπράττουν φέτος το καλοκαίρι με το γνωστό Beach Bar Melissa στην παραλία της Επανομής και δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό πολυτέλειας και χαλάρωσης!

sun-sand-beach-club-2.webp

Η νέα υπηρεσία Sun & Sand Beach Club by Regency εμπλουτίζει τις εγκαταστάσεις κι υπηρεσίες του Ομίλου και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του ξενοδοχείου να επισκεφτούν μία από της ωραιότερες παραλίες της περιοχής. Με άνετη μετακίνηση και χωρίς το άγχος του parking, καθώς προσφέρεται υπηρεσία μεταφοράς από το Hyatt Regency Thessaloniki, οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε VIP Area του Beach Bar Melissa με αναπαυτικές ξαπλώστρες και απαλές πετσέτες, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα! Αφεθείτε στην πολυτέλειά του και απολαύστε παροχές 5 αστέρων με δροσιστικά cocktails και πεντανόστιμα snacks είτε επιλέξετε την μαγευτική πισίνα του Hyatt Regency είτε επισκεφτείτε το Sun & Sand Beach Club by Regency στο Beach Bar Melissa. To καλοκαίρι τους ανήκει!

Info: Παραλία Επανομής. Instagram: @hyattregencythessaloniki. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα

The Street Sins

Because Bagel

snapinstaapp-434737879-17856513084140500-38531622822534038-n-1024.jpg

«Το καλό bagel είναι το πιο ουσιαστικά ικανοποιητικό από όλα τα τρόφιμα και αποτελούμενο από φρέσκο βούτυρο, είναι η μεγαλύτερη γιορτή». Η γαστριμαργική μαγεία του Νεοϋορκέζικου bagel έχει δομήσει τη δική της ισχυρή αυτοκρατορία, στην οποία ο αυτοσχεδιασμός και ο ευφάνταστος συνδυασμός της πρώτης ύλης επικρατούν στο αισθητηριακό αυτό παιχνίδι. 

Η Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το λαχταριστό αυτό σύμπαν, φροντίζοντας κάθε στιγμή να μας εκπλήσσει θετικά. Το νέο σημείο συνάντησης στην Αλεξάνδρου Σβώλου φέρει το όνομα Because Bagel και μας περιμένει κάθε στιγμή της ημέρας με φρέσκες hand-rolled επιλογές και σύγχρονες παραλλαγές. Είτε αποφασίσουμε να γευτούμε τα γλυκά είτε τα αλμυρά snack, η ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης είναι μονόδρομος. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε μια value for money προσέγγιση του φαγητού, με εποχιακά, καθαρά και εξεζητημένα υλικά και έξυπνους συνδυασμούς αυτών. Για όσους είστε εραστές του clean eating, το bagel με φρέσκο τυρί κρέμα, αγγουράκι τουρσί, καπνιστό σολομό και μαρούλι θα γίνει η μεσημεριανή παρέα σας. Για εσάς που λατρεύετε τους έντονους συνδυασμούς, το bagel με μπούτι κοτόπουλο, αυγό μάτι, αβοκάντο και μαγιονέζα με τρούφα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Απαραίτητη συντροφιά μια σειρά αποκλειστικά speciality καφέ, χαρίζοντάς μας την κατάλληλη δόση ενέργειας για το ξεκίνημα ή τη συνέχιση της ημέρας μας. 

Info: Αλεξάνδρου Σβώλου 41. Instagram: @becausebagel


Pinch

snapinstaapp-448372385-122148870362163211-4202922984832264876-n-1024.jpg

Το όνομά του είναι ταυτισμένο με ένα παραδοσιακό τούρκικο ορεκτικό, το οποίο έφτασε στην Ελλάδα μαζί με τις έντονες προσφυγικές ροές του 20ού αιώνα. Σήμερα, μπορούμε να το απολαύσουμε και στην κλασική του μορφή, αλλά και φτιαγμένο με καινοτόμες τεχνικές και πρωτόγνωρες προσθήκες υλικών. Το πεϊνιρλί στη Θεσσαλονίκη έχει αποκτήσει νέα διεύθυνση και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε καλύτερα τη γαστριμαργική φιλοσοφία των ανθρώπων του. 

snapinstaapp-449107530-122151335924163211-5910618626805304830-n-1024.jpg

Στο Pinch στην Ικτίνου, ανακαλύπτουμε από την αρχή τη γεύση του εδέσματος αυτού μέσα από μια ευρεία γκάμα επιλογών που υπόσχονται να εντυπωσιάσουν τον ουρανίσκο. Από τις γλυκές μπουκιές μέχρι τις αλμυρές, κάθε δοκιμή μπορεί να μας κάνει να καθιερώσουμε την ημερήσια απόλαυσή μας στο καινούργιο αυτό στέκι. Για τους θερμούς οπαδούς του κλασικού εδέσματος με φέτα, ντομάτα και πιπεριά, μια επιλογή θα σας πείσει. Για τους τολμηρούς, το πεϊνερλί, γεμιστό με mini steak μοσχάρι, rosolota και γραβιέρα θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Για όλους όσοι δηλώνετε ερωτευμένοι με τις γλυκιές γεύσεις, η επιλογή με λαχταριστή πραλίνα φουντουκιού και τραγανή φεγεντίνη θα γίνει ο σύμμαχός σας!

Info: Ικτίνου 14. Instagram: @pinch_skg

All About Refined Coffee & Drinks

Philía

e-n-close-beloved-friend-someone-dearly-loved-in-a-personal-intimate-way-brotherly-lovesoon-plateia-navarivou-5-thessaloniki-philia-coffee-drinks-community-soon-thessaloniki.jpg

Ένα νέο κρησφύγετο ετοιμάζεται στην πλατεία Ναυαρίνου, με βασικό της motto τη σημασία της αληθινής φιλίας. Το Philía υπόσχεται να δημιουργήσει την κατάλληλη εκείνη ατμόσφαιρα οικειότητας, ασφάλειας και ζεστασιάς, στην οποία τα εξεζητημένα drinks και οικογένειες καφέ θα συνοδεύουν τις κοινές μα στιγμές χαλάρωσης. Μέχρι στιγμής, στη διαδικασία κατασκευής και προετοιμασίας του spot, τα natural χρώματα πρωταγωνιστούν, επιβεβαιώνοντας το γενικότερο concept. Αναμένουμε τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωσή τους και την τελική εικόνα του.

Info: Πλατεία Ναυαρίνου 5. Instagram: @philia.thessaloniki

The Private Cooking Comfort

Eláte

snapinstaapp-434413580-439389548490308-2694163159718068050-n-1024.jpg

Είναι αλήθεια ότι οι καλύτερες ιστορίες ξεκινούν με φαγητό. Ο γνώμονας της τροφής, ως μιας ιεροτελεστίας που ξεκινά από τη συλλογή της πρώτης ύλης και ολοκληρώνεται με στιγμές κοινής χαράς και απόλαυσης μαζί με τους ανθρώπους μας, είναι απαραίτητος στο νέο spot που ετοιμάζεται. Στο Eláte, με την υπογραφή του δημοσιογράφου Ευθύμη Κάλφα και της αρχιτέκτονος Γεωργίας Πλατσάκου, η εμπειρία του private dinner αποτελεί επιτακτική ανάγκη και αναδεικνύει τη διαδικαία της μαγειρικής ως έναν βασικό κρίκο που ενώνει τους καλούς φίλους. Το στοιχείο αυτό επιθυμούν οι δυο τους να προστατεύσουν.

Ένας διώροφος χώρος προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για να μάς συντροφεύσει από τα μέσα Ιουλίου και έπειτα. Στο πρώτο concept, έχουμε τη δυνατότητα να νοικιάσουμε τον χώρο, να μαγειρέψουμε είτε μόνοι μας με την παρέα μας- η οποία μπορεί να αγγίζει και τα 18 άτομα- είτε να καλέσουμε τον σεφ που θέλουμε και να απολαύσουμε το custom menu με τρία πιάτα της δικής μας επιλογής. Σε διαφορετική περίπτωση που επιθυμούμε ένα gathering με 40 άτομα, dj και δροσερά finger food, μπορούμε με την άνεσή μας να προχωρήσουμε στην οργάνωσή του. Το στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι ο χώρος είναι άρτια εξοπλισμένος σε ό,τι αφορά στα ηχοσυστλγματα, στην κουζίνα, στις συλλογές των πιάτων και λοιπών αξεσουάρ σερβιρίσματος και μαγειρικής. 

Στο δεύτερο concept, στην περίπτωση που δεν έχουμε τον κατάλληλο χρόνο και διάθεση, μπορούμε να τα αφήσουμε όλα στην ευχέρεια των δημιουργών του και να οργανώσουν για εμάς τα πάντα, από τη θεματική της συγκέντρωσης μέχρι το κλείσιμο του μπάρμαν και του dj μέχρι τις αγορές για την κουζίνα. 

Να πούμε εδώ ότι είναι διαθέσιμα και έτοιμα concepts, όπως θεματικές βραδιές "pasta night" ή "mexican food & drink", "morning brunch" και μπορούμε να μαγειρέψουμε με τον εκάστοτε expert. Εταιρικά events αποτελούν εξίσου προτεραιότητα, όπως επίσης και πολλά υποσχόμενες food εμπειρίες για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη. Ειδικά για τους ξένους guests, μια σειρά από masterclasses με ελληνική παραδοασιακή κουζίνα της μακεδονίας τους περιμένει.

Στον δεύτερο όροφο του χώρου που θυμίζει σουίτα, μπορούμε να διαμείνουμε το βράδυ με ασφάλεια μέχρι και 6 άτομα. Επίσης χρησιμεύει και ως playroom με τηλεόραση και επιλογές για ξεκούραση και παιχνίδι, στην περίπτωση που η παρέα μας έχει μικρά παιδιά. Το σαλόνι του ορόφου διακρίνεται για τα pop art στοιχεία, κάνοντας ακόμη πιο funky την ατμόσφαιρα. Δίνεται επίσης η επιλογή να κλείσουμε αποκλειστικά τον χώρο αυτόν για special βραδιές, όπως να παρακολουθήσουμε τη Eurovision με την παρέα μας!

Info: Πτολεμαίων 14. Instagram: @elate.privatecooking. Από μέσα Ιουλίου αναμένεται να είναι ανοιχτό για το κοινό.