fbpixel

Search icon
Search
New Entries: Οι νέες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη που δίνουν πνοή ανανέωσης στην πόλη
CITY VIBES

New Entries: Οι νέες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη που δίνουν πνοή ανανέωσης στην πόλη

Εξερευνήστε τα καινούρια in town στέκια και μάθετε τα πάντα για όλα όσα αναμένουμε


H Θεσσαλονίκη συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και must προορισμούς σε ό,τι αφορά τη γαστρονομική σκηνή της. Συνεχώς νέα στέκια κάνουν την εμφάνισή τους και μας αποδεικνύουν πως η πόλη έχει μπει και πάλι σε ρυθμούς χαράς, ζωντάνιας και ανανέωσης. Τα πιο σύγχρονα και άκρως εναρμονισμένα με την εποχή bar-restaurants ανοίγουν τις πύλες τους και μας υποδέχονται σε καινούρια περιβάλλοντα που σίγουρα θα λατρέψουμε. Από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, μέχρι pemium μοντέρνα πιάτα και άκρως γευστικά ποτά και cocktails, τα νέα meeting spots της Θεσσαλονίκης, αλλά και όσα αναμένουμε την επόμενη σεζόν κρύβουν ό,τι ονειρευόμαστε για το φετινό καλοκαίρι. 

New Entries!

Οψοποιών Μαγγανείαι

3-UJCjY.jpg

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και αγαπημένα στέκια της πόλης, μεταφέρει τη μαγειρική «ψυχή» του στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής και συγκεκριμένα στην οδό Μαρίας Κάλλας 27. Το Οψοποιών Μαγγανείαι της Ντίνας Βογιατζόγλου θα προσφέρει πλέον τα εκλεκτά πιάτα του σε έναν μεγαλύτερο, πιο διευρυμένο χώρο που αξίζει να επισκεφτείτε. Νόστιμες προτάσεις που θα λατρέψουν οι meet lovers. To μενού παραμένει στο ίδιο στιλ, ωστόσο με ορισμένες νέες προσθήκες από ιδιαίτερα πιάτα με ωμό μοσχάρι, αλλά και γαρίδες. Φρέσκα ζυμαρικά και μοναδικής ποιότητας λαχανικά. Εκεί θα απολαύσετε προσεγμένες μεσογειακές επιλογές που δημιουργούνται με πραγματικό μεράκι και σερβίρονται σε έναν ανοικτό χώρο, που πλέον έχει ανανεωθεί και έχει μετατραπεί σε μια άκρως καλοκαιρινή αυλή που αποτελεί μια «όαση» δροσιάς στην πόλη. Εκτός, από τη μαγική ταλιάτα του μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις σαλάτες του, που όπως πολλοί υποστηρίζουν, «είναι οι καλύτερες της πόλης!».

Πσαράς Ιχθυοπωλείον 

22-19slK.jpg

Στην καρδιά της Άθωνος, στη Μητροπολίτου Γενναδίου 7, το πιο διάσημο ιχθυοπωλείο της Θεσσαλονίκης προσφέρει μια ευχάριστη έκπληξη. Ο θρυλικός Πσαράς από το 1928, που ξεκίνησε όταν ο παππούς Ζαχαρίας άρχισε να οργώνει τις θάλασσες, και συνεχίζει μέχρι και σήμερα, με την οικογένεια Παπαδοπούλου να έχει συνδέσει το όνομα της με το φρέσκο, ποιοτικό ψάρι δίνει άλλη διάσταση στην έννοια ψαροταβέρνα. Δεν πρόκειται για έναν απλό προορισμό όπου θα αγαπήσουν οι ψαροφάγοι, αλλά για ένα μοναδικό γραφικό ταβερνάκι, που προσφέρει το καλύτερο ψάρι στην πόλη, μέσα από πιάτα που θυμίζουν fine dining εστιατόριο.

Ηλιόπετρα

m.jpg

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μερικά μέτρα από το Τουρκικό Προξενείο, στην οδό Αισχύλου 5, έκανε την εμφάνισή του ένα σύγχρονο καφενείο που ακούει στο όνομα Ηλιόπετρα. Με μερικά όμορφα τραπεζάκια έξω, στην ανοικτή του κουζίνα βρίσκεται ο σεφ, Γιώργος Ζαννάκης -της γνωστής Μούργας- που δημιούργησε αυτό το νέο στέκι στην πόλη μαζί με τη γυναίκα του, Βάσια Γκαμπράνη. Το γαστρονομικό DNA της Θεσσαλονίκης γίνεται αρκετά ξεκάθαρο σε πιάτα, που «υμνούν» τους μεζέδες. Αρκετά νόστιμες δημιουργίες που σας ταξιδεύουν στο ταβερνάκι του αγαπημένου σας νησιού και καταφέρνουν να σας συστήσουν σε αυθεντικές μαγειρευτές προτάσεις. Από το μενού ξεχωρίζουν ο ταραμάς με παστουρμά μπακαλιάρου, η χειροποίητη κασόπιτα Ηπείρου με ταρτάρ παλαμίδας και μουστάρδα μούστου, καθώς και το εξαιρετικό συκώτι κουνελιού με σάλτσα σόγιας για μια ελληνική γαστρονομική εμπειρία με ένα twist gourmet κουζίνας.

Osten 

-eq1BB.jpg

Ένας νέος, άκρως ενδιαφέρων προορισμός δημιουργήθηκε στην περιοχή της Θέρμης και συγκεκριμένα στο 4ο χλμ Χαριλάου-Θέρμης, έχει όνομα Osten, ξεχωρίζει για την πολύπλευρη κατασκευή του που συνδυάζει τις black & white αποχρώσεις, και την ανοιχτωσιά στο μάτι. Με urban αισθητική στη διακόσμηση και την κουζίνα του, το καινούριο στέκι στα Ανατολικά της πόλης ταιριάζει τη comfort σύγχρονη κουζίνα με τα εξαιρετικά cocktails. Τα burgers του με νόστιμο μοσχαρίσιο κρέας, χειροποίητο ψωμάκι και άκρως γευστικές sauce, τα ιδιαίτερα sandwiches του και τα φρέσκα χειροποίητα agnolotti μακαρόνια του θα σας συναρπάσουν. Εκεί θα δοκιμάσετε το αγαπημένο σας καλοκαιρινό cocktail κατά τις ώρες του σούρουπου, που θα σας βάλει σ' ένα μοναδικά chilled κλίμα.

Μοby Dick or The Whale

moby.jpg

Διασχίζοντας το δρομάκι της Λώρη Μαργαρίτη, στην Μορκεντάου 5 θα συναντήσει κανείς την καινούρια κάβα Μοby Dick or The Whale. Μια premium tasting εμπειρία σας περιμένει εκεί, αφού έχει καταφέρει να γίνει το απόλυτο meeting spot για όσους λατρεύουν το κρασί αλλά και τα εκλεκτά αρώματά του. Ο υπεύθυνος της κάβας, Γιάννης Γκουγκουτούδης κατάφερε να δώσει στη λέξη «κάβα» νέα διάσταση, δημιουργώντας το απόλυτο place to be για να δοκιμάσει κανείς εξαίρετους οίνους από τη Μακεδονία και όλο τον κόσμο και να γεμίσει το ποτήρι... αλλά και την καρδιά του!

Don't Miss! 

Ωστόσο, μοναδικές είναι και οι νέες προσθήκες στον χώρο της εστίασης που έρχονται να προσδώσουν ανανεωτική πνοή στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διάσημα για τα κρέατά τους, Καλά Καθούμενα του Στέφανου Σαράτση, πρόκειται να αναδεικνύονται σε ένα νέο steak house στην περιοχή του Μύλου, ενώ πληροφορίες για την άφιξη ενός ακόμα εστιατορίου Κρητικός θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο πολυχώρο. 

Το καινούριο εστιατόριο που ετοιμάζουν ο σεφ του Danai Beach Resort & Villas, Βασίλης Μουρατίδης, μαζί με τον σεφ Σοφοκλή Μαραγκουδάκη και τον Gaetan Biesuz στην Προξένου Κορομηλά πρόκειται να φέρει «βροχή» Michelen αστεριών στην πόλη, αφού όπως μας εξομολογήθηκε ο ίδιος θα αποτελεί ένα new age bar-restaurant που θα υμνεί τη fusion δημιουργική κουζίνα, με μεσογειακό ελληνικό αέρα. Η νέα πρόταση των καταξιωμένων σεφ έρχεται να συστήσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τις αγαπημένες γεύσεις του Danai, μέσα από μια εξεζητημένη fine dining εμπειρία με προσιτό ωστόσο χαρακτήρα. Το όνομα αυτού είναι Moldee (καλούπι), που όπως υποστηρίζει και ο κ. Μουρατίδης ταιριάζει τέλεια σε αυτήν τη νέα προσπάθεια, που θέλει να δώσει το δικό της «καλούπι» στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Εάν και τα σχέδια τους, τούς θέλουν να ανοίγουν το εστιατόριο τον Αύγουστο, πολύ πιθανόν τα εγκαίνιά του να μεταφερθούν τελικά μέχρι το φθινόπωρο. 

Τέλος, το αγαπημένο Dacristo θα δημιουργήσει έναν καινούριο χώρο, όπου θα μπορεί κανείς να απολαμβάνει τις μοναδικές προτάσεις αυθεντικού, ποιοτικού κρέατος σε ένα νέο περιβάλλον στην Παλαιών Πατρών Γερμανού και συγκεκριμένα στον χώρο του παλιού Noel. Αναμένουμε!