fbpixel

Search icon
Search
Natural Beauty: Τα 10 πιο “Instagrammable” νησιά της χώρας μας
TRAVEL

Natural Beauty: Τα 10 πιο “Instagrammable” νησιά της χώρας μας

Ετοιμάστε τα κατάλληλα σύνολα και μαγέψτε το φωτογραφικό φακό


Η ελληνική ομορφιά είναι ατελείωτη, όπου κι αν βρεθείς-όπου κι αν σταθείς, αντικρίζεις μαγευτικά τοπία, είτε πρόκειται για καταγάλανα νερά είτε για ορεινές περιοχές πλούσιες σε πράσινο. Τα περισσότερα θεωρούνται τόσο όμορφα, που δικαίως χαρακτηρίζονται «ινσταγκραμικά» με την έννοια πως δεν γίνεται να αντισταθούμε και να μην το αναρτήσουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό. Πολλές φορές, μάλιστα, πριν από κάποιο ταξίδι μας συνηθίζουμε να ψάχνουμε μέσω Instagram μέρη που δεν θα θέλαμε με τίποτα να ξεχάσουμε να επισκεφθούμε, στα οποία πέρα από την ανυπέρβλητη εικόνα που θα βλέπαμε δια ζώσης, θα ήταν και μια ιδανική ευκαιρία για την κατάλληλη λήψη. Συγκεντρώνοντάς τα, στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνουμε την Σαντορίνη, καθώς αναμφισβήτητα θεωρείται το απόλυτο φωτογραφικό νησί, το οποίο σε κερδίζει ήδη μόνο από τις φωτογραφίες, ένα ρομαντικό μέρος με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα και τα εντυπωσιακά σοκάκια, όπου κυριαρχούν τα ελληνικά χρώματα, μπλε-άσπρο. Όσοι δεν την έχετε επισκεφθεί, την συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Ποια άλλα εντάσσονται στις προτάσεις μας; Διαβάστε και ανακαλύψτε τα!

Μήλος

shutterstock-435509134.jpg

Θα την ακούσετε και ως το «Νησί των Χρωμάτων» και φυσικά λόγω των σμαραγδένιων νερών και των κτηρίων που είναι του βαμμένα σε ζωντανούς τόνους. Ένα πανέμορφο νησί, με ένα εντυπωσιακό λιμάνι περιτριγυρισμένο από ταβερνάκια, με πολλά μικρά σοκάκια. Επίσης, υπάρχουν δεκάδες παραλίες, οι οποίες προσφέρουν μία ποικιλία χρωμάτων και πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς άμμου, πέτρας και κοχυλιών. Ο Justin Bieber και η Hailey Bieber πάντως το αγάπησαν, τώρα ήρθε και η σειρά μας!

Μύκονος

shutterstock-352350683.jpg

Ας μην την συνδέουμε μόνο με τα ξέφρενα πάρτι και την ζωή που θα βρείτε εκεί, αφού το «νησί των ανέμων» είναι ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς και αποτελεί σταθερή επιλογή για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Από την όψη των μαγαζιών μέχρι ακόμη και από το στήσιμο των πιάτων στα εστιατόρια, είμαστε βέβαιοι πως δεν θα καταφέρετε να αντισταθείτε και να μην τα αποθανατίσετε.

Αλόννησος

shutterstock-1790050253.jpg

Ανήκοντας στο πλέγμα των Σποράδων, στη δυτική πλευρά του Αιγαίου, ίσως να μην το γνωρίζατε πολλοί, αλλά κατέχει μια ανεπιτήδευτη γοητεία. Θα περικυκλωθείτε από την φύση, συνδυάζοντας θάλασσα και καταπράσινα τοπία, σαν να έχει βγει από κάποιο παραμύθι.

Σύρος

shutterstock-1880388865.jpg

Γνωστή ως «η αρχόντισσα των Κυκλάδων», η Ερμούπολη είναι μια νησιωτική πολιτεία που όμοιά της δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Επιπλέον, στην Άνω Σύρο, θα περπατήσετε στα χνάρια των αυθεντικών ρεμπέτηδων, μέσα από ταβερνάκια της περιοχής.

Ύδρα

shutterstock-449381533.jpg

Ένα μικρό νησί, το οποίο θα σας κερδίσει κατευθείαν από την αρχιτεκτονική του, καθώς είναι σαν ένας αληθινός πίνακας ζωγραφικής. Η γραφικότητά του ξεπερνάει κάθε φαντασία! Τα μοναδικά γαϊδουράκια που κυκλοφορούν στο νησί, ενώ το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα, το κάνει σαν να βγήκε από κάποια ρομαντική κομεντί των '40s.

Πάρος-Αντίπαρος

shutterstock-782608834.jpg

Ακριβώς δίπλα το ένα από το άλλο αποτελούν προορισμούς που θα τους θυμάστε για πάντα. Το στοιχείο των μπλε-άσπρο χρωμάτων βεβαίως δεν απουσιάζουν και στην πόλη θα συναντήσετε σε πολλά σπίτια εξωτερικά ανθισμένα λουλούδια. Το λιμάνι, οι παραλίες, όπως οι φημισμένες κολυμπήθρες στην Πάρο και το Δεσποτικό στην Αντίπαρο ξεχωρίζουν για την απόχρωση των θαλασσών που θα σας ελκύουν να μείνετε εκεί για πάντα.

Σπέτσες

shutterstock-1246429462.jpg

Κρατώντας τις παραδόσεις, σίγουρα θα λατρέψετε την οπτική αυτού του νησιού. Τα αρχοντικά σπίτια, αλλά μέχρι και η ύπαρξη από άλογα και γαϊδουράκια στην περιοχή αποτελούν το κατάλληλο σποτ για το Instagram. Φυσικά, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το μοναδικό σπίτι της Μπουμπουλίνας, που πλέον λειτουργεί ως μουσείο κοντά στο λιμάνι του νησιού.

Κέρκυρα

shutterstock-1883773390.jpg

Η μεγάλη, συναρπαστική και ταραχώδη ιστορία της αποτυπώνεται σε κάθε σημείο της και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Τα εξαιρετικά αξιοθέατά της, οι ατελείωτες και όμορφες αμμώδεις παραλίες της, τα παραδοσιακά γεύματά της, αποτελούν μερικούς από τους λόγους που αξίζει να την επισκεφθείτε άμεσα, ειδικά την περίοδο του Πάσχα που θα παρακολουθήσετε και το έθιμο με τα κανάτια.

Ίος

shutterstock-1329907514.jpg

Αντικειμενικά, οι Κυκλάδες έχουν αφήσει ένα μοναδικό στίγμα, προσεγγίζοντας πλήθος κόσμου. Έτσι, λοιπόν, ένα ακόμη νησί που θυμίζει λίγο από την ομορφιά της Σαντορίνης, διατηρείται στις νούμερο ένα επιλογές, ειδικά για το νεανικό κοινό, κυριαρχώντας στην Iνσταγκραμική πλατφόρμα.