Μια κατοικία, όπως και η τροφή στηρίζονται στο μοίρασμα και στην κοινή αγάπη για προετοιμασία. Μια τραπεζαρία είναι ο βωμός της συντροφιάς, της υποστήριξης και της απόλαυσης φροντισμένων πιάτων, αλλά και μυστικών. Εκεί προστατεύονται συζητήσεις για νοσταλγικές εποχές και συνταγές - κληρονομιές γυναικών που διακρίθηκαν για το μεράκι της δημιουργίας. Στο σημερινό μας ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα τέτοιο ζεστό σπίτι. Η διακεκριμένη food writer,Juana Pepa, με καταγωγή από την Αργεντινή, μας φιλοξενεί στο οικογενειακό και άκρως κομψό διαμέρισμά της και μοιράζεται μαζί μας την ξεχωριστή ιεροτελεστία προετοιμασίας της για το Πάσχα.
Το στοιχείο που μας σαγηνεύει από τα πρώτα λεπτά της εξερεύνησής μας στους εσωτερικούς χώρους είναι το άπλετο φυσικό φως, το οποίο λούζει κάθε σημείο τους, αλλά και η ήσυχη έως κατανυκτική ατμόσφαιρα.
Pure calmness
Παρόλο που η κατοικία είναι νοικιασμένη, καθώς η οικογένεια πηγαινοέρχεται συχνά μεταξύ Μαδρίτης και Αργεντινής, ο ιδιοκτήτης ήταν πολύ χαλαρός και δεκτικός σχετικά με το να τοποθετήσει η Pepa και ο σύζυγός της την προσωπική αισθητική τους υπογραφή. Γι΄ αυτόν τον λόγο άφησαν ελεύθερη την φαντασία τους, αλλά και την επιτακτική ανάγκη τους για ξεκούραση και αρμονία. Έτσι, λοιπόν, όπως παρατηρούμε, στην εσωτερική διαμόρφωση τον πρώτο και τελευταίο έχουν οι neutral απαλές χρωματικές παλέτες στους τοίχους, αλλά και στις υφές, οι οποίες “ντύνουν” ποικίλα έπιπλα, καθώς και τα διακοσμητικά pieces, με στόχο να προσελκύσουν το οπτικό ενδιαφέρον.
Ενώ το σπίτι της στη Μαδρίτη ήταν ένα μοντέρνο, προαστιακό σπίτι, στο Λονδίνο η Juana ζει σε πιο κλασικές αναλογίες. Όπως η ίδια παραδέχεται: «Ήθελα πραγματικά να ζω σε ένα τυπικό σπίτι στο κέντρο των πραγμάτων. Είμαι ένας πολύ κλειστός και εσωστρεφής άνθρωπος και μπορώ να μένω μέσα για μέρες ολόκληρες, οπότε είναι καλό να μπορώ να έχω τόσα πολλά στη διάθεσή μου. Πηγαίνω με τα πόδια για να πραγματοποιήσω το food shopping μου.»
The best host is...
Η Juana πάντα προσπαθεί να εξηγήσει στα παιδιά της ότι ένας καλό οικοδεσπότης δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ένας άριστος και δεξιοτέχνης μάγειρας. Αρκεί να αγαπά να μοιράζεται και να φροντίζει τους άλλους. Όπως η ίδια εκφράζει: «Πραγματικά κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια ώστε τα παιδιά μου να έχουν αυτές τις αναμνήσεις από το μαγείρεμα συνολικά, όπως το να φτιάχνουν νιόκι ή να ψήνουν. Γι' αυτό οι γιορτές όπως το Πάσχα είναι τόσο σημαντικές για μένα». Μέσα σε ένα κλίμα δημιουργικής ηρεμίας, παρακολουθούμε την ίδια να ετοιμάζει οικογενειακές συνταγές στην elegant κουζίνα της, αλλά και να καταγράφει σκέψεις και ιδέες για συστατικά που αγαπά. Ποιος θα είναι άραγε ο τίτλος του επόμενου βιβλίου της;
Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες της κατοικίας στη gallery!
Source: Architectural Digest
Photo credits: Tom Griffiths