fbpixel

Search icon
Search
Μυηθείτε στην κομψή ατμόσφαιρα ενός βικτοριανού αρχοντικού στο Chelsea
INTERIORS

Μυηθείτε στην κομψή ατμόσφαιρα ενός βικτοριανού αρχοντικού στο Chelsea

Η art buyer και στιλίστρια Annabel Bevan ξεκίνησε την ανακαίνιση με έμπνευση την αρχιτεκτονική του


Κάθε κατοικία αφηγείται μια ιστορία, μια μοναδική αποτύπωση νοσταλγικών στιγμών και εικόνων. Το ταξίδι μας αυτή τη φορά έχει προορισμό την πόλη του Chelsea και μια βικτωριανή επιβλητική κατοικία. Ιδιοκτήτριά της είναι η art buyer και στιλίστρια, Annabel Bevan, η οποία ζει εκεί μαζί με τις τρεις κόρες της από το 2016. Η συνάντηση με το αρχοντικό σπίτι ήταν ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, όπως η ίδια πάντα παραδέχεται. Μετά από εννιά χρόνια διαμονής στο Μπαχρέιν, της έλειπε αρκετά το παραδοσιακό στοιχείο στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, καθώς είχε συνηθίσει στην κυριαρχία του μπεζ και του μοντέρνου. Όμως για να φτάσει στην τελική εικόνα, την οποία αναζητούσε, προχώρησε σε μια αρκετά απαιτητική διαδικασία ανακατασκευής. 

The finest details 

massey-hg-bevan-110rt.webp

Η κεντρική δυσκολία στην πορεία της ανακαίνισης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κατοικία είχε να διακοσμηθεί από τη δεκαετία του '80, με τα τζάκια να έχουν αφαιρεθεί και τα αρχικά δωμάτια να έχουν καταστραφεί. Ο παράγοντας αυτός, όμως, δεν την πτόησε, καθώς έχει επιμεληθεί αρκετές φορές projects επανασχεδιασμών και διακοσμητικών αλλαγών σε προηγούμενα σπίτια της στην Ουαλία, την Ελλάδα και το Λονδίνο. Βέβαια, η ίδια ήταν σίγουρη πως η μεταμόρφωση στη συγκεκριμένη περίπτωση απαιτούσε τη συνεργασία με έναν καταρτισμένο αρχιτέκτονα, όπως είναι η εξειδικευμένη ομάδα της Russell Taylor Architects. 

massey-hg-bevan-192rt.webp

Μαζί βρήκαν κοινούς κώδικες επικοινωνίας, όπως επίσης και τις αισθητικές γραμμές, με τις οποίες θα μπορούσαν να παρέμβουν δημιουργικά στο εσωτερικό design. Στόχος τους ήταν να εστιάσουν στις πιο εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες, όσο μικρές ή μεγάλες και να ήταν. Ένας elegant ενιαίος χώρος, ο οποίος φιλοξενεί τώρα μια απλή αγγλική κουζίνα, μια τεράστια τραπεζαρία 12 θέσεων και ένα καθιστικό, αποτελεί την τρανταχτή απόδειξη ότι όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί κάποιος να το επιθυμεί πολύ. Έξυπνα καμουφλάζ, όπως οι καθρέφτες, έχουν προσδώσει το ιδανικό βάθος που αναζητούσε. Ένα στοιχείο, το οποίο κυριαρχεί σε κάθε δωμάτιο είναι οι εξεζητημένες υφές και τα εκλεπτυσμένα patterns στις vintage πολυθρόνες, οι εικόνες των οποίων έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας μεγαλοπρεπούς, αλλά ταυτόχρονα προσιτής πολυτέλειας. 

massey-hg-bevan-274rt.webp

Προχωρώντας και στους εξωτερικούς χώρους του αρχοντικού, ιδιαίτερα φυτά και chic έπιπλα με το κίτρινο να κυριαρχεί στην ένδυσή τους, μας υποδέχονται σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, το οποίο θυμίζει τον κήπο μιας ιταλικής έπαυλης. Η Annabel πρόσθεσε και στην αυλή καθρέφτες, ώστε να χαρίσει την αίσθηση του χώρου και της ανοιχτοσιάς που έψαχνε. Ιδιαίτερο είναι η κεντρική τραπεζαρία, η οποία κουβαλά τις δικές της γαστρονομικές ιστορίες, καθώς τον 18ο αιώνα λειτουργούσε ως ένα τραπέζι ζαχαροπλαστικής. 

Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: House & Garden 

Photo credits: Paul Massey