fbpixel

Search icon
Search
Tα πιο σουρεαλιστικά Airbnb σε κάθε γωνιά του κόσμου
ESCAPE

Tα πιο σουρεαλιστικά Airbnb σε κάθε γωνιά του κόσμου

Η ‘OMG’ κατηγορία των facilities που μας προσκαλεί να γνωρίσουμε από κοντά το πρωτότυπο design τους


Η Airbnb συνεχίζει να κατακτά και αυτή τη χρονιά όλο και περισσότερους οπαδούς σε κάθε σημείο του πλανήτη. Λειτουργικότητα, οργάνωση και άνετη ατμόσφαιρα δομούν το τρίπτυχο της επιτυχίας των κατοικιών, οι οποίες βρίσκονται υπό ενοικίαση κάτω από την ομπρέλα της.Υπάρχουν, όμως, και αυτά τα facilities, τα οποία διακρίνονται για την πρωτότυπη αισθητική τους φιλοσοφία, καθώς μοιάζουν με εικαστικά δρώμενα και καινοτόμα έργα τέχνης σε διαφορετικά κλίματα. Για τις  συγκεκριμένες κατοικίες, η Airbnb τις έχει εντάξει σε μια ειδική κατηγορία, με το όνομα "OMG." Από κατασκευές, οι οποίες θυμίζουν UFO και είναι κρυμμένες μέσα σε καταπράσινα χωράφια μέχρι σπίτια με πρωταγωνιστές τους καθρέφτες στις προσόψεις τους, τα οποία φαίνονται σχεδόν αόρατα, κάθε spot έχει καταφέρει να αφήσει το δικό του στίγμα στους σύγχρονους κανόνες του design. 

Ας δούμε μαζί τα 5 κορυφαία και άκρως σουρεαλιστικά Airbnb σπίτια, τα οποία κέντρισαν την προσοχή μας από τα πρώτα λεπτά.

Η smart μεταμόρφωση ενός αερόπλοιου στη Σκωτία

a8e9f2b6-3cf9-4dd9-ae2d-c1629e395285.webp

Υπάρχουν πολλά στοιχεία, τα οποία μπορούμε να αγαπήσουμε στο αερόπλοιο που έχει μετατραπεί σε έξυπνη καμπίνα Airbnb στη Σκωτία. Η μοναδική δομή - μια μονωμένη κάψουλα από αλουμίνιο - σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Roderick James. Με βιβλιοδετημένους γυάλινους εξαγωνικούς θόλους, στη μία πλευρά έχει διαμορφωθεί ένα κομψό σαλόνι με ξυλόφουρνο και στην άλλη ένα γραφείο σε industrial ύφος. Η απαράμιλλη θέα στην άγρια ομορφιά του Sound of Mull ολοκληρώνει το μαγικό σκηνικό. Το smart καμουφλάζ πρωταγωνιστεί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μια μικρή κουζίνα με πτυσσόμενη τραπεζαρία, η οποία κάνει τον χώρο να φαίνεται άνετος και φιλικός. 

Ένα minimal σαλέ στον Καναδά

micro20in20canada2-airbnb-jan23-pr.webp

Περιτριγυρισμένη από πυκνό δάσος, θα μπορούσε κανείς να νομίσει ότι αυτή η μικρή κατοικία, η οποία μοιάζει με γυάλινη καλύβα, βρίσκεται στη μέση του πουθενά, κι όμως η περιοχή του Quebec του Καναδά απέχει μόλις 25 λεπτά με το αυτοκίνητο. Ο minimal σχεδιασμός δίνει την εντύπωση του βάθους και του άνετου χώρου, όπως και οι σκάλες, οι οποίες βρίσκονται στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό οι δύο όροφοι είναι προσβάσιμοι από μια σκάλα. Υπάρχει ό,τι χρειάζεστε στην κουζίνα, μαζί με έναν καυστήρα ξύλου στο σαλόνι καθώς και στην εξωτερική αυλή. Η ρύθμιση είναι ιδανική για οικογένειες με το κύριο υπνοδωμάτιο να έχει θέα σε μια απίστευτη θέα και μια δεύτερη κρεβατοκάμαρα, εξοπλισμένη με κουκέτες.Ο ιδανικός προορισμός για τις κρύες νύχτες του χειμώνα με την πιο παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Μια κατοικία που θυμίζει την όψη φιδιού στο Μεξικό

580f703f-be26-4935-aab8-86d5a244e405.webp

Αυτό το φανταστικό κτίριο, το οποίο μοιάζει με όψη φιδιού, προέρχεται από τη δημιουργική φαντασία του Μεξικανού αρχιτέκτονα, Javier Senosiain, ο οποίος ξεκίνησε να μετατρέπει τις σπηλιές, τα λαγκάδια και τις βελανιδιές μιας περιοχής στο Naucalpan του Μεξικού σε αρχιτεκτονική δομή, διατηρώντας στο ελάχιστο τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι το Quetzalcoatl's Nest, μια οργανική σειρά δέκα ξεχωριστών διαμερισμάτων, το οποίο πήρε το όνομά της από τον θεό φίδι των Αζτέκων. Στο εσωτερικό των apartments, οι εσωτερικοί χώροι είναι κομψοί αλλά και διακριτικοί, με έμφαση στην ηρεμία του εξωτερικού χώρου μέσω των κυκλικών παραθύρων.

Ένα σπίτι από μπαμπού στην αγροτική περιοχή του Μπαλί

f95b0a2e-0272-469e-a56c-433b9cc4ffdb.webp

Είναι σπάνιο να βρείτε διαθεσιμότητα στο Aura House, μια οικολογική κατοικία δύο υπνοδωματίων που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ayung στο Μπαλί. Μέσα στο σπίτι υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια με ensuites, ένα μεγάλο σαλόνι και μια μικρή κουζίνα - όλα χτισμένα με την έννοια του υπαίθριου χώρου. Έξω, μια ιδιωτική πισίνα έχει θέα στο καταπράσινο περιβάλλον της ζούγκλας και ένα κοντινό μικρό ποτάμι δημιουργούν ένα ήσυχο soundtrack. Θα μπορούσατε να επισκεφθείτε αυτό το μέρος;

Ένα γυάλινο σπίτι στο Wallis της Ελβετίας

a28bc198-351d-4f33-95d6-913deea47c1a.webp

Αυτό το ελβετικό Airbnb βρίσκεται στην άκρη ενός δάσους στο Wallis, 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και θυμίζει έναν γυάλινο θόλο σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Το μισό περίπτερο μπορεί να ανοίξει εντελώς και να αποκαλύψει ένα βελούδινο κρεβάτι με θέα σε ένα λιβάδι, δάση και βουνά. Ο φιλόξενος χώρος του Hotel Hubertus, όπου μπορείτε να κάνετε κράτηση στο χώρο ευεξίας και να δειπνήσετε στο εστιατόριο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται επίσης ένας χώρος μπάρμπεκιου και μια κοινόχρηστη τουαλέτα. Το βράδυ η κρεβατοκάμαρα λάμπει, με την γυάλινη οροφή και τους τοίχους να προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στον νυχτερινό ουρανό.

Source: Conde nast traveller