fbpixel

Search icon
Search
Παραδοθείτε στην artistic προσωπικότητα μιας έπαυλης κοντά σε μια ήρεμη λίμνη του Wisconsin
INTERIORS

Παραδοθείτε στην artistic προσωπικότητα μιας έπαυλης κοντά σε μια ήρεμη λίμνη του Wisconsin

H κατοικία αποτελεί έναν φόρο τιμής στα περίτεχνα παλάτια που είχαν γνωρίσει στα ταξίδια τους οι ιδιοκτήτες της


Ο προσωπικός μας χώρος κουβαλάει αγαπημένες ιστορίες από μακρινά ταξίδια και περιπέτειες, γεμάτες από εκπλήξεις και ανατροπές. Κάθε γωνιά του ξυπνάει αναμνήσεις που θέλουμε να μοιραστούμε. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στη γοητευτική ατμόσφαιρα μιας οικογενειακής έπαυλης δίπλα σε μια ήρεμη λίμνη της Πολιτείας του Wisconsin, όπου οι μνήμες από όμορφα μέρη της γης έγιναν η κύρια έμπνευση της νέας της διαμόρφωσης. Οι ιδιοκτήτες της είναι δύο άνθρωποι, οι οποίοι για αρκετά χρόνια ζούσαν και εργάζονταν στην Ασία. Στο νέο τους σπίτι, ήθελαν πολύ να κυριαρχεί η αρχιτεκτονική των περίτεχνων παλατιών που είχαν γνωρίσει στις περιπλανήσεις τους ανά τον κόσμο. 

Art is the main character

jubelirer-wis83-285.webp

Συνοδοιπόρος τους στη διαδρομή του ανασχεδιασμού και διακόσμησης ήταν η designer, Jessica Jubelirer, η οποία κινήθηκε με βάση τα αισθητικά τους γούστα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια. Το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν ήταν μια απλή υπόθεση, καθώς πρόκειται για μια ριζική αλλαγή σε ένα κτίριο έκτασης 14.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει έξι υπνοδωμάτια. Για την ίδια η διαδικασία αυτή έμοιαζε με ένα πολυετές εντατικό μάθημα, καθώς γνώρισε διαφορετικές αισθητικές κουλτούρες και είδη τέχνης, υφές και μοτίβα, εμβαθύνοντας στην φιλοσοφία τους. Και για τις δύο πλευρές ήταν μια σπουδαία συνεργασία γνώσης και εξέλιξης, μια μοναδική ευκαιρία για να απελευθερώσουν τη δημιουργική τους ενέργεια. 

jubelirer-wis83-206.webp

Κάθε δωμάτιο είναι μια απόδραση σε ένα ξεχωριστό σημείο του χάρτη. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η αισθητική της μεγάλης τοιχογραφίας, η οποία καλύπτει τους τοίχους στον χώρο της κουζίνας. Κεντρική επιρροή της δημιουργίας της αποτέλεσε η κλασική αμερικανική λαογραφία και η εκλεπτυσμένη της φύση. Αν προχωρήσουμε σε ένα μικρό χώρο συγκέντρωσης κοντά στη σκάλα που οδηγεί στα επάνω δωμάτια, παρατηρούμε έντονα το μαροκινό στοιχείο, με πλούσια υφάσματα και ιδιαίτερα μοτίβα σε έντονα χρώματα. 

jubelirer-wis83-428.webp

Μια εξίσου εντυπωσιακή εικόνα είναι αυτή του δωματίου μπιλιάρδου. Το στοιχείο που πρωταγωνιστεί είναι η εξεζητημένη ξύλινη επένδυση των τοίχων, με τη βαριά υπογραφή "Féau Boiseries". Όλα ξεκίνησαν όταν σε ένα από τα ταξίδια τους στο Παρίσι επισκέφθηκαν τυχαία την έκθεση του δημοφιλούς brand. Τότε ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα ένα από τα delux pieces της συλλογής και συνεργάστηκαν με την εξειδικευμένη ομάδα για την κατασκευή αυτή. Αυτό που πάντα τους κέντριζε το ενδιαφέρον στην αισθητική και σχεδιαστική προσέγγιση του label ήταν η αρμονική συμβίωση των παραδοσιακών κομψοτεχνημάτων μέσα από μια μοντέρνα εκτέλεση. 

Σίγουρα αυτή η κατοικία είναι ένα πολυπολιτισμικό μονοπάτι, γεμάτο με αγάπη για τη δημιουργικότητα, την φύση και τα ταξίδια σε κάθε άκρη της γης. Ένα πρωτότυπο έργο που παρά τις δυσκολίες πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Για περισσότερες φωτογραφίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη gallery! 

Source: Architectural Digest 

Photo credits: Douglas Friedman