fbpixel

Search icon
Search
Μια σύγχρονη κατοικία στο Βέλγιο εντυπωσιάζει με τη μινιμαλιστική αρχιτεκτονική της
INTERIORS

Μια σύγχρονη κατοικία στο Βέλγιο εντυπωσιάζει με τη μινιμαλιστική αρχιτεκτονική της

Το House Be επιμελήθηκε το studio A2o


Αυτή η μινιμαλιστική κατοικία, το House Be του βελγικού στούντιο αρχιτεκτονικής A2o architects, είναι ένα οικογενειακό καταφύγιο που σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στους κατοίκους του να βιώνουν τη φύση σε κάθε βήμα. Το σπίτι, που βρίσκεται στην πλούσια, καταπράσινη ύπαιθρο της χώρας, συνδυάζει τη δομημένη, λιτή αρχιτεκτονική και τη ρευστότητα της οργανικής ανάπτυξης, σε ένα αποτέλεσμα που έχει ταυτόχρονα συνέπεια στη διαχρονικότητα αλλά είναι και σύγχρονο.

house-be-a2o-architecten-3-BZRmJ.jpg

Ο σχεδιασμός του σπιτιού που κατασκευάστηκε με εμφανές σκυρόδεμα, ξύλο και τούβλο, δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα οπτική σύνθεση. Οι καθαροί, γεωμετρικοί όγκοι του – χαμηλοί και φωλιασμένοι στη γη, αλλά εξακολουθούν να είναι σκόπιμα καθαροί και μοντέρνοι – έχοντας έναν ρυθμό που τονίζεται από τα ανοίγματα στην πρόσοψη και μια κιονοστοιχία που χαράζει μια προστατευμένη περιοχή γύρω από τον όμορφα διαμορφωμένο κήπο του καταλύματος που επιμελήθηκε το εξειδικευμένο στούντιο BuroLandschap.

«Με παρόμοιο τρόπο με τη ρομαντική προσέγγιση στις τέχνες του 19ου αιώνα, έγινε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ευαίσθητη ένταση ανάμεσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και την ανθρώπινη παρουσία σε αυτό», εξηγεί η ομάδα. Η ξυλεία και η φύτευση μαλακώνουν τα τραχιά τσιμεντένια οστά της κατασκευής, τόσο εξωτερικά όσο και μέσα. Το εσωτερικό, που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα – υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος – προσφέρει μια αργή μετάβαση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού, ανοιχτού και κλειστού, καλυμμένων και ημιυπαίθριων χώρων, με μεγάλα ανοίγματα που οδηγούν σε μια επιλογή από αυλές και βεράντες. Η προσεγμένες ειδικές κατασκευές, τα φυσικά υλικά και η στρατηγική θέα δημιουργούν έναν χώρο γεμάτο υφή και ψυχή.

house-be-a2o-architecten-2-ZUm5D.jpg

Το αποκορύφωμα της διαδρομής του επισκέπτη στο εσωτερικό είναι το garden room, ο κύριος χώρος διαβίωσης που γίνεται κεντρικός πυρήνας για την οικογενειακή ζωή. Eίναι επιπλωμένος σαν ένα σύγχρονος χώρος τέχνης με μια σειρά από αντικείμενα όπως αυτά που μπορείτε να βρείτε στα παλιά αρχοντικά αξιωματούχων και ελεύθερων στοχαστών, όπου τα πιο εκπληκτικά αντικείμενα τέχνης και φύσης συγκεντρώθηκαν και εκτέθηκαν σε ένα δωμάτιο», εξηγούν οι αρχιτέκτονες. 

house-be-a2o-architecten-10-08LR4.jpg

Οι εσωτερικοί χώροι δημιουργήθηκαν ως συνεργασία μεταξύ της λεπτομέρειας A2o και των αντιλήψεων του σπιτιού Clara Claes. «Το εσωτερικό του δωματίου αποτελείται από διάφορα αρχιτεκτονικά στοιχεία και προσωπικά αντικείμενα, ένα τραπέζι από μασίφ ξύλο, ένα πλωτό τζάκι από σκυρόδεμα, ένα ορειχάλκινο ελαφρύ έργο τέχνης και τροπικά φυτά. Δίπλα στο δωμάτιο του κήπου, διαμορφώθηκε ένας μικρός διακοσμητικός κήπος με λουλούδια και τριανταφυλλιές που είναι σε πλήρη άνθιση τους καλοκαιρινούς μήνες».

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Φωτογραφίες: Stijn Bollaert