fbpixel

Search icon
Search
My Golden List: 5 προτάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας τη νέα χρονιά
MAGAZINE

My Golden List: 5 προτάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας τη νέα χρονιά

Μένοντας ακόμα και σπίτι


Διανύοντας τις πρώτες ημέρες του 2021, αναλογιζόμαστε όλα όσα ευχόμαστε να φέρει στις ζωές μας η νέα χρονιά. Γεμίζουμε με αισιοδοξία κι ελπίζουμε ότι μας έλειψε να γυρίσει και πάλι σύντομα. 

Phone detox

Τις περισσότερες φορές, ανοίγουμε τα τηλέφωνά μας γι’ άλλους λόγους και κάνουμε «κλικ» στα κοινωνικά μέσα από συνήθεια, συνειδητοποιώντας μόνο ύστερα από 10΄, 20΄ ή 30΄ πόσο χρόνο σπαταλήσαμε. Εάν διαπιστώσετε ότι ο εθισμός στο κινητό βλάπτει τους στόχους σας, σπάστε τη συνήθεια βάζοντας σε διαφορετική διάταξη τις εφαρμογές στην οθόνη. Τοποθετήστε αυτές που θέλετε ν’ αποφύγετε στην τελευταία σελίδα ή αλλάξτε τακτικά τη θέση τους, για να διακόψετε την αυτόματη κίνηση. Ναι, θα έχετε ακόμη την επιλογή να ξοδεύετε χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά θα μειώσετε εκείνες τις στιγμές που το «κλικ» σε μια εφαρμογή είναι απλώς μια απλή, άσκοπη συνήθεια.

1.png

Beauty in order

Για να μπούμε «με το δεξί» στο 2021, προτείνω να κάνουμε μερικά πράγματα απ’ την αρχή, που θα μας οδηγήσουν σε μια πιο οργανωμένη εκδοχή του εαυτού μας. Πετάξτε ή χαρίστε όλο το μακιγιάζ που πλέον δε χρειάζεστε - οπωσδήποτε τα σπασμένα ή αλλοιωμένα προϊόντα. Αλλιώς, θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τα νεσεσέρ και τις τσάντες σας. Πιστέψτε με, είναι πολύ λιγότερο οδυνηρό από ό,τι θα περίμενε κανείς - σκεφτείτε τον χώρο που θα εξασφαλίσετε για τις νέες αγορές σας. Plus! Η διάρκεια ζωής των κραγιόν και των lipgloss είναι 12-18 μήνες, καθώς περιέχουν λιπαρά συστατικά, τα οποία αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, απαλλαγείτε από άδειες παλέτες, στεγνές μάσκαρα και υγρά make-up, που έχουν μια δυσάρεστη μυρωδιά.

Allure beneath…

YSL, Tatouage Couture Velvet Cream, 216 και The Slim Glow Matte, 203. Σημειώστε αυτά τα δύο χρώματα. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες το κραγιόν βοηθάει στην ψυχολογία μας, ακόμη κι αν κρύβεται κάτω από μια μάσκα...

Feel the nature

Earthing είναι η τεχνική που ουσιαστικά μας μεταφέρει θετική ενέργεια για την επανεκκίνηση της σχέσης μας με τη φύση. Όσο είμαστε σε lockdown ή και αργότερα, όταν επιτέλους τελειώσει, βγάλτε τα παπούτσια σας και πατήστε με γυμνά πόδια πάνω στην πράσινη γη. Το να περπατάτε ξυπόλυτοι στο φυσικό περιβάλλον έχει αποδειχθεί πως είναι αντιοξειδωτικό, μειώνει τις φλεγμονές και βελτιώνει τον ύπνο!

3-vVeUX.jpeg

Be grateful

Να είστε ευγνώμονες για κάτι νέο κάθε μέρα. Αυτή η συμβουλή μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά αποδεικνύεται ότι αποτελεί μοναδικό μυστικό υγείας: όσοι λειτουργούν έτσι αναφέρουν ότι νιώθουν πιο υγιείς, βιώνουν λιγότερους πόνους κι αισθάνονται λιγότερο τοξικά συναισθήματα. Δοκιμάστε να εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας για κάτι διαφορετικό κάθε μέρα, συνθήκη που απαιτεί να είστε συνειδητοί καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Έτσι, θα παρατηρήσετε ακόμη περισσότερο όλα τα ωραία που σας περιβάλλουν. Όταν είμαστε σε «ειρήνη» με τον εαυτό μας, τότε παράγουμε θετική ενέργεια.

www.mariapagonaki.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020