fbpixel

Search icon
Search
MTV VMAs 2024: Η Taylor Swift έγραψε ιστορία ως η πιο πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα όλων των εποχών
PEOPLE & MOMENTS

MTV VMAs 2024: Η Taylor Swift έγραψε ιστορία ως η πιο πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα όλων των εποχών

Άλλη μια χρονιά που απέσπασε τα περισσότερα βραβεία - Τι ξεχώρισε φέτος στη μεγάλη γιορτή της μουσικής


Η Taylor Swift σάρωσε γι' άλλη μια φορά στα MTV Video Music Awards, κατατάσσοντας τον εαυτό της ως την πιο πολυβραβευμένη σόλο καλλιτέχνιδα στην ιστορία των VMAs, κερδίζοντας επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου βραβείου της βραδιάς, του Video of the Year για το "Fortnight".

Η Swift, που ήταν ήδη η καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες υποψηφιότητες, κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ της Beyoncé ως σόλο καλλιτέχνιδα, κερδίζοντας το 30ό VMA της. Η Beyoncé έχει κερδίσει 25 VMAs, δύο με τις Destiny's Child και δύο με τον Jay-Z ως The Carters. Παραλαμβάνοντας την πρώτη από τις επτά νίκες της –καλύτερη συνεργασία με τον Post Malone για το ντουέτο τους "Fortnight"–, η 34χρονη τραγουδίστρια άνοιξε τη βραδιά μιλώντας την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. «Ξυπνώντας το πρωί στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου, σκεφτόμουν απλώς τι συνέβη πριν από 23 χρόνια,» είπε. «Όλοι όσοι χάσαμε έναν αγαπημένο μας αναγνωρίζουμε τη σημασία της σημερινής μέρας. Και όλα όσα συμβαίνουν απόψε έρχονται δεύτερα συγκριτικά με αυτό αυτό».

Η Megan Thee Stallion ήταν η οικοδέσποινα της βραδιάς στο UBS Arena του Long Island, η οποία σηματοδότησε τα 40 χρόνια των VMAs. Η ίδια τίμησε στιγμές του παρελθόντος από τα VMAs –περιλαμβάνοντας την εμφάνιση της Britney Spears με το "I’m a Slave 4 U"– κι ερμήνευσε τα τραγούδια “Boa”, “Hiss” και “Mamushi” με τον Ιάπωνα ράπερ Yuki Chiba.

Αν και ο Emimen άνοιξε τη βραδιά με την αναβίωση της εμφάνισής του στα VMAs του 2000, τα βραβεία του 2024 ανήκαν στις γυναίκες, με μια διεθνή ομάδα γυναικών καλλιτεχνών να κυριαρχεί στο τηλεοπτικό χρόνο. Η Lisa, η ράπερ των Blackpink, κέρδισε το βραβείο καλύτερου K-pop για το σόλο τραγούδι της “Rockstar”, ενώ η Βραζιλιάνα καλλιτέχνιδα Annita κέρδισε το βραβείο καλύτερου Latin για το “Mil Veces”.

megan-thee-stallion-683x1024.jpg
Megan Thee Stallion


H Tyla κέρδισε την «ανδροκρατούμενη» κατηγορία καλύτερου Afrobeats με την επιτυχία της “Water”. «Η παγκόσμια επιρροή που είχε το “Water” στον κόσμο απλά αποδεικνύει ότι η αφρικανική μουσική μπορεί να είναι και pop μουσική,» είπε η Tyla, αν και σημείωσε ότι το βραβείο ήταν «πικρό-γλυκο» επειδή «υπάρχει μια τάση να ομαδοποιούνται όλοι οι Αφρικανοί καλλιτέχνες κάτω από το Afrobeats... Η αφρικανική μουσική είναι τόσο ποικιλόμορφη. Είναι πολλά περισσότερα από Afrobeats».

katy-perry-mtv-vmas-2024-outfit-photos-05.webp
Katy Perry & Orlando Bloom


Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, μια γυναίκα κέρδισε το βραβείο Lifetime Achievement της βραδιάς, το Video Vanguard Award, το οποίο φέτος απονεμήθηκε στην Katy Perry. Ο σύζυγός της, Orlando Bloom, την παρουσίασε στη σκηνή πριν ερμηνεύσει ένα mix από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, περιλαμβάνοντας τα “Dark Horse,” “ET,” “California Gurls,” “Teenage Dream,” “I Kissed a Girl” και “Firework”.

lenny-kravitz-vma.webp


Η ανερχόμενη σταρ Chappell Roan κέρδισε το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη, αφιερώνοντας τη νίκη της «σε όλους τους drag καλλιτέχνες που με εμπνέουν» και «στους queer και trans ανθρώπους που δίνουν ζωή στην pop μουσική», ενώ ο Lenny Kravitz χάρισε μια απίθανη ερμηνεία-ύμνο στους rock stars, τραγουδώντας μερικά από τα πιο iconic rock τραγούδια.

Με πληροφορίες από The Guardian