fbpixel

Search icon
Search
Movie vs Reality: Όχι μια ακόμη ίδια ιστορία για την πολυτάραχη ζωή της πριγκίπισσας Diana
PEOPLE & MOMENTS

Movie vs Reality: Όχι μια ακόμη ίδια ιστορία για την πολυτάραχη ζωή της πριγκίπισσας Diana

Όσα αποκάλυψε ο σωματοφύλακάς της, Ken Wharfe, για την πραγματικότητα πίσω από την ταινία "Spencer"


Εδώ και λίγες ημέρες, η πρεμιέρα της ταινίας "Spencer" στην Αμερική έχει φέρει και πάλι στη δημοσιότητα πτυχές της πολυτάραχης ζωής της πριγκίπισσας Diana και πιο συγκεκριμένα το film επικεντρώνεται στην απόφαση της να χωρίσει από τον Κάρολο το 1991, κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου στο Sandringham, το οποίο αποτελεί και την εξοχική κατοικία της Ελισάβετ και το μέρος όπου η βασιλική οικογένεια συγκεντρώνεται τα Χριστούγεννα.

Είναι, όμως, η ταινία μια απτή πραγματικότητα για όσα συνέβησαν in real ή μήπως υπάρχει από πίσω μια πιο σκοτεινή αλήθεια την οποία ήρθε η ώρα να μάθουμε;

Οι αποκαλύψεις του Ken Wharfe φέρνουν στη δημοσιότητα μια πιο ρεαλιστική εκδοχή για τη ζωή της

shutterstock-449134339.jpg

Ken Wharfe. Ένα όνομα, χιλιάδες σκέψεις γύρω από αυτό. Εάν ένας άνθρωπος γνώριζε από μια πιο inside ματιά την πριγκίπισσα Diana, τότε σίγουρα ένας από αυτούς είναι ο συγκεκριμένος. Υπήρξε σωματοφύλακας της Lady D στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90 και συνόδευε την πριγκίπισσα στις δημόσιες εμφανίσεις της, στα ταξίδια της αλλά και στις διακοπές που έκανε με τη βασιλική οικογένεια.

Ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν, γνώριζε την Diana όσο λίγοι, παρά την τυπική σχέση που υπήρχε μεταξύ τους. Το lifestyle της, άλλωστε, ήταν συνώνυμο με τις λαμπερές εξόδους, τις πολυτελείς εκδηλώσεις, αλλά και τα φιλανθρωπικά events στα οποία συνήθιζε να βρισκόταν. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε έξοδό της ήταν αυτός ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις μετακινήσεις της.

Τα εφιαλτικά Χριστούγεννα της Diana

890da1efa693e317e85c6269dff52025.jpg

Το "Spencer" έκανε πρεμιέρα κι έτσι ήρθαν και πάλι στο επίκεντρο οι πληροφορίες που έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς σχετικά με τη ζωή της Diana, τη δυσάρεστη καθημερινότητά της στο Παλάτι, το ψυχολογικό πόλεμο που δεχόταν, αλλά και τη μεγάλη απόφασή της να χωρίσει τον πρίγκιπα Κάρολο.

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας, λοιπόν, o Wharfe θυμήθηκε εκείνες τις χριστουγεννιάτικες διακοπές που είχε πάει μαζί με τη Diana στο Sandringham και συγκρίνει όσα παρουσιάζει η ταινία με τα πραγματικά γεγονότα. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο People, εκείνα τα Χριστούγεννα ήταν εφιαλτικά για την Diana.

e0925bc9adad3dc5cfb7ea161780629b-three-column.jpg


Έψαχνε συνεχώς διεξόδους ώστε να καταφέρει να ξεφύγει. Μια ζωή που σε άλλους φάνταζε ονειρεμένη, αλλά η ίδια ένιωθε πρωταγωνίστρια στον προσωπικό της εφιάλτη. «Ήταν μια κόλαση για εκείνη», όπως αποκαλύπτει ο σωματοφύλακάς της και συμπληρώνει: «Συχνά περνούσε χρόνο στην κουζίνα μαζί με τον σεφ ή με το προσωπικό, ελπίζοντας ο χρόνος να περάσει ώστε να μπορεί να επιστρέψει στο Λονδίνο. Καμία θαλπωρή, κανένα οικογενειακό κλίμα και τίποτα που να θυμίζει στην ίδια Χριστούγεννα.

Προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κρύψει τα συναισθήματά της μπροστά στη βασίλισσα και σε ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια, όπως έχει δηλώσει και η βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, Ingrid Seward, που είχε καλές σχέσεις με την ίδια την Diana. «Ήταν ένα κορίτσι που είχε μεγαλώσει με καλούς τρόπους και το θεωρούσε αγενές να κάνει σκηνή», είχε πει σε παρελθοντική συνέντευξή της η δημοσιογράφος. Έπνιγε όλα όσα αισθανόταν, τα λεπτά τής φάνταζαν ώρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να εκφραστεί, να βγάλει από μέσα της τον πόνο, τον οποίο δεν ήξερε πώς ακριβώς να εξηγήσει.

Οι σκηνές από την ταινία & η συσχέτισή τους με την πραγματικότητα

kristen-stewart-spencer-min.jpg

Συγκρίνοντας την ταινία με όλα εκείνα που συνέβησαν πραγματικά, ο Wharfe τοποθετήθηκε επί του θέματος. Πιο συγκεκριμένα, η πριγκίπισσα Diana εκμυστηρεύεται στην αμπιγιέζ της- την οποία υποδύεται η Sally Hawkins- όλα όσα αισθάνεται, κάτι που σύμφωνα με τον σωματοφύλακά της δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί: «Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι η Diana δεν είχε κάνει εξομολογήσεις στις αμπιγιέζ της».

Ήταν ένας άνθρωπος αρκετά κλειστός, ακριβώς επειδή είχε δεύτερες σκέψεις για τα συναισθήματά της. Για την ακρίβεια, μπορεί η ίδια να ήταν σίγουρη για τα συναισθήματά της, αλλά οι συνθήκες στις οποίες βρισκόταν την ήθελαν να διατηρεί low profile για όλα όσα συνέβαιναν γύρω της, χωρίς να της δίνεται η ευκαιρία να μοιράζεται όσα ένιωθε με το προσωπικό της.

Παρά το γεγονός πως λάτρευε όσο τίποτα στον κόσμο τους γιους της, δεν μπορούσε ούτε στιγμή να απολαύσει σε ένα περιβάλλον στο οποίο ένιωθε ξένη, ακόμα και υπό την -κατά τα άλλα- οικογενειακή στέγη της. Αυτό που της έλειπε ήταν οι απλές καθημερινές στιγμές, η λιτότητα στη ζωή της και η ελευθερία που δεν της δόθηκε ποτέ.

Αυτό που εντυπωσίασε τον Wharfe περισσότερο στην ταινία είναι ο τρόπος που η Kristen Stewart υποδύεται την Diana: «Από όλες τις ηθοποιούς που έχουν υποδυθεί τη Diana τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι η πιο κοντινή σε αυτή. Κατάφερε να τελειοποιήσει τις ιδιαιτερότητές της», τόνισε ο Wharfe.

spencer-reviews-t.jpg


Και πράγματι, η ομοιότητά της είναι συγκλονιστική και ανατριχιαστική, θα έλεγε κανείς. Τόσο η απίστευτα κοντινή εμφάνισή της όσο και το ύφος της μας θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό την ίδια την Diana. Ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής ρόλος της καριέρας της, στον οποίο αποτυπώνει το ταλέντο της βασισμένη σε ένα αιώνιο icon που ακόμα και σήμερα εμπνέει μέσα από τις απόψεις του, τα fashion looks που χάρισε και τον δυναμισμό τους που παραμένει ακόμα ζωντανός.