fbpixel

Search icon
Search
Morning vibes: Do's & don'ts για το ιδανικό πρωινό ξύπνημα
WELLNESS

Morning vibes: Do's & don'ts για το ιδανικό πρωινό ξύπνημα

Τα απαραίτητα βήματα για να ξεκινήσετε την μέρα σας δημιουργικά


Το πρωινό ξύπνημα θεωρείται η αρχή μιας καινούργιας ημέρας, γι αυτό ας φροντίσουμε να την αδράξουμε με τους πιο κατάλληλους τρόπους. Οι σωστές επιλογές που θα κάνουμε το πρωί θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε την μέρα μας γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια, βασική προϋπόθεση ειδικότερα κατά τις πιο απαιτητικές μέρες που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα do’s αλλά τα πιο συνηθισμένα don’t, ώστε να σας βοηθήσουμε να εντάξετε στην πρωινή σας ρουτίνα όλα όσα χρειάζονται για να ξεκινήσει σωστά η μέρα σας.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα!

Don’ts

Παραμελείτε το πρωινό

shutterstock-1466097764.jpg

Πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν το πρωινό τους γεύμα είτε λόγω βιασύνης είτε επειδή προτιμούν να καταναλώσουν μια κούπα σκέτη καφέ πιστεύοντας πως αυτό θα τους προσφέρει την ανάλογη ενέργεια που ζητάνε. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο προκειμένου να ετοιμάσετε ένα σωστό διατροφικό γεύμα προσλαμβάνοντας θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Αναβολή ξυπνητηριού

shutterstock-582436276.jpg

Το μεγαλύτερο λάθος που το κάνει τουλάχιστον το 98% του πληθυσμού είναι να προσπαθεί να ξεκλέψει λίγο παραπάνω χρόνο ύπνου. Με την αναβολή του ξυπνητηριού θα καταφέρετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που πιστεύετε, καθώς θα χάσετε χρόνο από την πρωινή σας ρουτίνα, με αποτέλεσμα πιθανόν και να καθυστερήσετε, ενώ τα δέκα επιπλέον λεπτά ύπνου που θα κερδίσετε θα σας νυστάξουν ακόμη περισσότερο και θα σας είναι δυσκολότερο μετέπειτα να ενεργοποιηθείτε.

Social media

shutterstock-553586635.jpg

Παρόλο που το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας σας προτείνουμε να μη το χρησιμοποιήσετε με το που ξυπνήσετε. Μια αυθόρμητη κίνηση που κάνουμε είναι να κοιτάμε κατευθείαν τα μηνύματα και τα insta story, γεγονός που δεν μας βοηθάει στο να ενεργοποιηθούμε. Οπότε καλό θα ήταν να μην πάρετε το κινητό σας, ώστε να τσεκάρετε ειδοποιήσεις στα social. Είναι αγχωτικό και δεν είναι αυτή η προτεραιότητα της ημέρας.

Απουσία περιποίησης

shutterstock-1724555056.jpg

Σαφώς, με τον όρο περιποίηση δεν επιθυμούμε να περάσουμε κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο. Από το πλύσιμο του προσώπου μέχρι το μακιγιάζ και τα αγαπημένα σας ρούχα είναι αρκετά για να σας φτιάξουν την διάθεση. Η αποφυγή αφιέρωσης χρόνου στον εαυτό σας μπορεί να σας προσφέρει χρόνο, αλλά θα ενεργήσει αντίθετα στο καλό συναίσθημα που αποσκοπούμε.

Do's 

Θέστε υγιεινές συνήθειες

shutterstock-750561478.jpg

Εντάξτε ένα υγιή ισορροπημένο γεύμα στο πρωινό σας ξύπνημα. Δώστε προσοχή στις διατροφικές συνήθειες, επιλέγοντας τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ώστε να σας προσφέρουν όση ενέργεια θα χρειαστείτε για να ξυπνήσετε και να αδράξετε την μέρα. Ιδανικές επιλογές θεωρούνται τα energy bowls, χυμό ή καφέ με τα αγαπημένα σας προϊόντα, όπως για παράδειγμα τοστ αβοκάντο αλλά και smoothie από φρούτα.

Αφιερώστε λίγα λεπτά

shutterstock-708734755.jpg

Το πρώτο βήμα είναι να απενεργοποιήσουμε το ξυπνητήρι μας και έπειτα να αφεθούμε για λίγο στη ζεστασιά του κρεβατιού. Για πολλούς το πρωινό ξύπνημα φαντάζει μαρτύριο, επομένως εάν δεν θεωρείστε πρωινός τύπος φροντίστε να κοιμηθείτε από νωρίς το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μην αντιμετωπίσετε θέμα το επόμενο πρωί. Μόλις ακούσετε το ξυπνητήρι σας, κλείστε το και αφιερώστε ένα-το πολύ πέντε λεπτά για να χουζουρέψετε, να κοιτάξετε λίγο το ταβάνι, να απολαύσετε την αίσθηση που μας προσφέρει το κρεβάτι μας και γενικά να προσπαθήσετε σιγά σιγά να συνέλθετε από το κομμάτι του ύπνου.

Αγαπηθείτε

shutterstock-1847130478.jpg

Εάν χρειαστεί ξυπνήστε νωρίτερα προκειμένου να προλάβετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Είναι πολύ σημαντικό να μας αγαπάμε και να μας στο δείχνουμε, πόσο μάλλον το πρωί που αργότερα μας περιμένει μια ολόκληρη μέρα από υποχρεώσεις. Χρησιμοποιήστε προϊόντα για την ενυδάτωση του δέρματος, επιλέξετε τα ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε απίστευτα όμορφα γεμάτες αυτοπεποίθηση, δώστε λάμψη στα μαλλιά και στο πρόσωπο σας ή και ένα πρωινό ζεστό μπάνιο θα ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα.

Θυμηθείτε ποιοι είστε

shutterstock-1562062870.jpg

Όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας θα διανύουμε μια άσχημη περίοδο ή θα μας περιμένει μια επίπονη μέρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και γενικά στη ζωή σας να ενθαρρύνετε το «εγώ» σας. Η συμβουλή μας είναι να πηγαίνετε στον καθρέφτη και να χαμογελάτε, σκεπτόμενοι πως είστε ο πρώτος άνθρωπος που αντικρίζετε το πρωί και ξέρετε τι σκέφτεται και τι αισθάνεται. Ρίξτε, λοιπόν, ένα μεγάλο χαμόγελο, λέγοντας πως «Θα τα καταφέρουμε» και ξεκινήστε τη μέρα με υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης!

Μουσική

shutterstock-348254837.jpg

Σίγουρα, δεν ανήκουν όλοι στην κατηγορία ανθρώπων που απολαμβάνουν να ακούνε τραγούδια, αλλά εάν θεωρείστε λάτρης της μουσικής οφείλετε να το συμπεριλάβετε στη πρωινή σας ρουτίνα. Αρχικά, μια ιδέα είναι να αξιοποιήσετε ένα κομμάτι που σας «ανεβάζει» για ξυπνητήρι, ώστε να χαίρεστε να το ακούτε-αντί για τον καθιερωμένο ήχο που ορίζουν τα κινητά. Επίσης, μόλις σηκωθείτε παράλληλα με τις ετοιμασίες σας μπορείτε να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια και θα διαπιστώσετε το πόσο πολύ μας βοηθάει να «ξυπνήσουμε» και να γεμίσουμε τον οργανισμό μας με θετική ενέργεια-απαραίτητο συστατικό για να μας συνεχίσει καλά η μέρα.