fbpixel

Search icon
Search
Mint Green: Εντάξτε το απόλυτο instagrammic και elegant χρώμα στην κατοικία σας
INTERIORS

Mint Green: Εντάξτε το απόλυτο instagrammic και elegant χρώμα στην κατοικία σας

Δώστε νέα πνοή στο χώρο σας με μικρές χρωματικές πινελιές



Αναμφίβολα, η καραντίνα έχει ωφελήσει αρκετούς από εμάς, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε περισσότερο παραγωγικοί μέσα στο σπίτι. Ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα, πειραματισμοί στη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, τη ζωγραφική, την κηπουρική, εσωτερικές ανακαινίσεις των δωματίων αλλάζοντας τις θέσεις των επίπλων. Σε γενικές γραμμές μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε ευκολότερα πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ένα από αυτά είναι και η ανανέωση του προσωπικού μας χώρου. 

mint-green-4.jpg

Ένα χρώμα, το οποίο το τελευταίο διάστημα είναι must και υπάρχει σε ολοένα και περισσότερους χώρους, είναι το mint green, έχει κερδίσει απάξια μία θέση στην κατηγορία των neutrals. Elegant και σικάτο χρώμα, που εκπέμπει αρμονία και ηρεμία στο χώρο σας. Οι προοπτικές για να το αξιοποιήσετε είναι ποικίλες και μπορείτε να βρείτε από οικονομικές μέχρι σύνθετες λύσεις, αναλόγως του budget που σκοπεύετε να επενδύσετε.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε έξυπνες ιδέες που θα ανανεώσουν το χώρο σας!

Χρώμα για τους τοίχους

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξετε άρδην τον χώρο σας, μπορείτε να βάψετε το δωμάτιο που θέλετε στην απόχρωση mint green. Θα δώσει φρέσκια και δροσερή αίσθηση στο δωμάτιό σας, κάνοντας το χώρο σας να δείχνει ακόμη μεγαλύτερος. Συγχρόνως, δεν επιτρέπει στο δωμάτιο να «σκοτεινιάσει», διατηρώντας την ισορροπία και την αρμονία. Κουμπώνει απόλυτα σε δωμάτια με ουδέτερη ακόμη και με βαριά διακόσμηση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δώσετε μία royal ή funky προσέγγιση, αναλόγως της αισθητικής σας. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι ιδανικό για κάθε χώρο, από γραφείο, καθιστικό μέχρι μπάνιο, κουζίνα και υπνοδωμάτιο. Το χρώμα της μέντας αναδεικνύει σκούρα και ανοιχτά έπιπλα, είτε είναι μοντέρνα είτε είναι αντίκες.

mint-green-1.jpg

Σταθερά αντικείμενα

Πρωτότυπη και παράτολμη επιλογή είναι να επιλέξετε να εντάξετε στο χώρο σας σταθερά mint green έπιπλα. Τέτοιες επιλογές είναι η πολυθρόνα, ο καναπές, αντικείμενα δηλαδή που δύσκολα μετακινούνται. Ωστόσο, μία πολυθρόνα της συγκεκριμένης pastel απόχρωσης αποτελεί εντυπωσιακή επιλογή για το χώρο σας. Συνδυάζοντας τα με ουδέτερες, κρέμ και γήινες αποχρώσεις, είτε με το χρώμα των τοίχων που πλαισιώνουν το αντικείμενο είτε με τα κοντινά σε αυτά έπιπλα, μπορεί να αναδειχθεί το ιδιαίτερο πράσινο της μέντας και η ήρεμη, cozy διάθεση που εκπέμπει.

Χαλί

Τώρα που έχει χειμωνιάσει, μπορείτε να παίξετε και με τη διακόσμηση στο πάτωμά σας. Συγκεκριμένα, πειραματιστείτε με τις υφές και το pattern που θεωρείτε ότι θα αναδείξει το χώρο σας. Μπορείτε να επιλέξετε είτε χαλί σε full mint green απόχρωση είτε πολύχρωμο με mint green πινελιές. Ιδανική επιλογή, με τον συγκεκριμένο καιρό είναι ένα χαλί με seafoam υφή που αποπνέει αρκετά cozy διάθεση. Δοκιμάστε το ακόμη και για να «φωτίσετε» ένα πιο σκούρο πάτωμα.

mint-green-2.jpg


Κουρτίνες

Ένα set κουρτίνας σε mint green απόχρωση δε θα αναδείξει μόνο χρωματικά το δωμάτιό σας, αλλά παράλληλα θα δώσει και μια environmental και retro διάθεση. Ο συγκεκριμένος τόνος ήταν δημοφιλής από τη δεκαετία του ‘50 έως τη δεκαετία του ‘80. Επομένως, κάνετε update στο χώρο σας, υιοθετώντας παλαιότερες τάσεις με πιο σύγχρονη αισθητική. Επιλέξτε από μονόχρωμο ή και πολύχρωμο pattern με mint green στοιχεία. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, καθώς θα μεταδώσετε τόσο τη δυναμική στο χώρο σας όσο και την ηρεμία.

Αξεσουάρ 

Τέλος, ακόμη και αν είστε περισσότερο επιφυλακτικοί, μη θέλοντας να προχωρήσετε σε μεγάλες αλλαγές ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα, δοκιμάστε να ντύσετε το χώρο σας με διάφορα είδη σπιτιού. Επιλέξτε vintage accessories, όπως ένα πικάπ σε mint green απόχρωση. Άλλες εξίσου πρωτότυπες, εντυπωσιακές και safe λύσεις είναι να τολμήσετε με φωτιστικά, μαξιλάρια, βάζα και ριχτάρι στον αντίστοιχο χρωματισμό, μικρά αντικείμενα που όμως θα κάνουν τη διαφορά.