fbpixel

Search icon
Search
Mήλος: Γνωρίστε το πιο μαγευτικό νησί των Κυκλάδων που επιλέγουν οι A-list celebrities για τις καλοκαιρινές τους διακοπές
TRAVEL

Mήλος: Γνωρίστε το πιο μαγευτικό νησί των Κυκλάδων που επιλέγουν οι A-list celebrities για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Ονειρικά τοπία, απέραντο γαλάζιο, γραφικά σοκάκια


Κάθε χρόνο η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη, που την επιλέγουν για να περάσουν τις ημέρες των διακοπών τους. Ακόμη κι οι πιο γνωστοί celebrities καταφθάνουν στη χώρα μας, θέλοντας να απολαύσουν τα αμέτρητα, πανέμορφα τοπία και να γνωρίσουν μερικά από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της. Άλλοι, επιλέγουν πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς κι άλλοι, όπως το ζεύγος Bieber που βρέθηκε πρόσφατα στη Μήλο, λένε “ναι” σε νησιά που υπόσχονται χαλάρωση και ξεκούραση μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Το ζευγάρι βρέθηκε σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων, περπάτησε στα γραφικά σοκάκια του, απόλαυσε τις γεύσεις του, βίωσε την ultimate εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας. Η Μήλος έχει την τιμητική της το τελευταίο διάστημα, συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα επάνω της κι εμείς σας παρουσιάζουμε έναν πλήρη οδηγό για το νησί, σε περίπτωση που θέλετε κι εσείς να το επισκεφθείτε. 

Enjoy your summer!

The island

Βρίσκεται στην νοτιοδυτική άκρη των Κυκλάδων, είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί τους κι έχει σχήμα πετάλου. Το ψηλότερο βουνό της είναι ο Προφήτης Ηλίας, ενώ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Ελλάδας. Η Μήλος είναι ένα νησί που προσφέρει αμέτρητες επιλογές κι ένα από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν, είναι ότι διαθέτει πολλές παραλίες, περίπου 90, που η καθεμία είναι εντελώς διαφορετική από την άλλη. Μερικές είναι προσβάσιμες από την ξηρά, ενώ άλλες μόνο από τη θάλασσα. Για πολλούς αποτελεί το πιο εξωτικό νησί του Αιγαίου και το πιο εντυπωσιακό των Κυκλάδων, με τα ηφαιστειογενή πετρώματα που χαρίζουν στα βράχια κόκκινες, ροζ και πορτοκαλί αποχρώσεις, τα γαλαζοπράσινα νερά και τις σπηλιές που αφηγούνται ιστορίες για πειρατές. Το νησί της Μήλου χαρακτηρίζεται από ερωτισμό και απαράμιλλη ομορφιά και θα σας μαγέψει με τα ειδυλλιακά τοπία, τις αμέτρητες ονειρεμένες παραλίες και τους γραφικούς οικισμούς, από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε σε αυτό.

Α for accommodation

milos.jpg
Volcano Luxury Suites Milos

Θέλετε να βιώσετε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης κι ευεξίας, γεμίζοντας μπαταρίες μετά από μερικούς πολύ απαιτητικούς μήνες; Το Volcano Luxury Suites Milos θα σας προσφέρει ακριβώς όλα όσα χρειάζεστε. Βρίσκεται στο Παλαιοχώρι, μόλις 90 μέτρα από την παραλία Ψαραβολάδα σε μία πανέμορφη τοποθεσία, με θέα στο απέραντο γαλάζιο. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χαλαρωτικό μασάζ, απολαύστε το πρωινό σας μπροστά στη θάλασσα κι ετοιμάστε την to do list σας, με τις δραστηριότητες που θα κάνετε στο νησί. 

milos1.jpg
Milos Cove Inception Resort

Αν πάλι ψάχνετε ένα μέρος που θα βρίσκεται κοντά στις πιο όμορφες παραλίες της Μήλου, τότε το Milos Cove Inception Resort είναι το κατάλληλο μέρος για τη διαμονή σας, καθώς βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο κοντά στα Πολλώνια, μόλις 20 λεπτά από το λιμάνι του Αδάμαντα. Διαθέτει luxury suites με θέα στο απέραντο γαλάζιο, ιδιωτική πισίνα κι όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται κανείς, για να απολαύσει τις πιο private, μαγικές διακοπές. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, σερβίρονται μεσογειακά πιάτα που συνδυάζονται άψογα με δροσιστικά cocktails, προσφέροντας την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Αφήστε τα αρώματα των φρέσκων θαλασσινών και μεσογειακών πιάτων να παρασύρουν τις αισθήσεις σας! Τέλος, μην παραλείψετε κατά τη διαμονή σας εκεί, να επισκεφθείτε και το Obsidian spa, που προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία θεραπειών σχεδιασμένες να απομακρύνουν το στρες από το μυαλό και το σώμα. Καλή απόλαυση!

To swim

shutterstock-1460283452.jpg
Σαρακήνικο

First things first! Η παραλία Σαρακήνικο, με τα κατάλευκα βράχια που μοιάζουν με έργα τέχνης και δημιουργούν ένα σεληνιακό τοπίο, αποτελεί μία από τις πιο γνωστές της Μήλου δικαίως και φυσικά, είναι το Νο1 μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε, για να θαυμάσετε από κοντά την μοναδική γοητεία της. Ψηλά στην must-visit list σας θα πρέπει να μπουν σίγουρα το Παλιοχώρι κι η Φυριπλάκα, δυο παραλίες που βρίσκονται στη νότια πλευρά του νησιού κι είναι περιτριγυρισμένες αμφιθεατρικά από βράχια που έχουν ένα έντονο κόκκινο χρώμα, γεγονός που φανερώνει την ηφαιστειακή τους προέλευση. Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που προτιμούν πιο ιδιωτικές στιγμές μακριά από την πολυκοσμία, η παραλία της Αγίας Κυριακής είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Κολυμπήστε στα καταγάλανα νερά κι απολαύστε ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης σε ένα μαγευτικό τοπίο. Last but not least, μην παραλείψετε να νοικιάσετε κάποιο σκάφος ή ιστιοφόρο, για να κάνετε τον γύρο της Μήλου και να επισκεφθείτε και την Κίμωλο. Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας.

Food lovers 

Εκτός των άλλων, η Μήλος είναι ένα νησί που θα σας μαγέψει με τις γεύσεις του. Κάνοντας μία βόλτα στις μεγάλες παραλίες της, θα συναντήσετε πολλά, παραδοσιακά ταβερνάκια που σερβίρουν ντόπιες λιχουδιές. Θέλετε να απολαύσετε ιδιαίτερα πιάτα με θέα τη θάλασσα ή ακόμη καλύτερα, το ηλιοβασίλεμα; Ιδανική επιλογή φαντάζει το Αρμενάκι, που βρίσκεται στην καρδιά των Πολλωνίων, στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού και το μόνο που χρειάζεται, είναι να κάνετε κράτηση, προκειμένου να εξασφαλίσετε ένα από τα καλύτερα τραπέζια. Σε περίπτωση που βρεθείτε εκεί, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την απίστευτη μακαρονάδα με αστακό ή ξιφία και να τη συνοδεύσετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί από την πλούσια κάβα του εστιατορίου. Για τοπικές, κυκλαδίτικες γεύσεις και θαλασσινά σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα την ταβέρνα Ω! Χαμός που βρίσκεται στον Αδάμαντα, με την όμορφη αυλή και τα ρητά γραμμένα με το χέρι. Δοκιμάστε την καπνιστή μελιτζάνα γεμιστή με τυριά και θα μας θυμηθείτε!

fatses.jpg
Φάτσες

Στην Πλάκα θα βρείτε τις Φάτσες, ένα μέρος με ζεστή ατμόσφαιρα, που θυμίζει ελληνική ταινία. Σας προτείνουμε τη σαλάτα ταμπουλέ, το κοτόπουλο με τη σάλτσα τσίλι και τις τηγανητές πατάτες με δυόσμο και τυρί. Αν θέλετε να ακολουθήσετε το ζεύγος Bieber από την άλλη, επιβάλλεται να βρεθείτε στα Μανδράκια, το γραφικό ψαροχώρι που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και θα σας μαγέψει με την ανεπιτήδευτη ομορφιά του. Γευτείτε τους απόλυτους θαλασσινούς μεζέδες, μπροστά ακριβώς από τη θάλασσα κι απολαύστε την κάθε στιγμή, μακριά από την πολυκοσμία, σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον.

Cocktail O'clock

537679-435574433128786-97759231-n.jpg
Utopia

Αφού απολαύσετε το φαγητό σας, ήρθε η ώρα και για ένα λαχταριστό cocktail, με θέα το ηλιοβασίλεμα. Το cafe-bar Utopia, έχει τη φήμη του πιο όμορφου μπαλκονιού του νησιού κι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, για να ολοκληρώσετε ιδανικά μία γεμάτη ημέρα στο νησί. Αν θέλετε να περιπλανηθείτε για λίγο στα σοκάκια της Πλάκας, μπορείτε να πιείτε το ποτό σας στο bar Γάτης. Δοκιμάστε μερικά από τα signature cocktails του μαγαζιού κι απολαύστε τη θέα και την καλή παρέα, υπό το φως των αστεριών σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, βλέποντας τα καραβάκια που έρχονται και φεύγουν.

To visit

shutterstock-671525410.jpg
Αρχαίο Θέατρο Μήλου

Δε γίνεται να βρεθείτε στη Μήλο και να μη γνωρίσετε από κοντά την αυθεντική ιστορία της. Γι΄αυτό και στην to do list σας θα πρέπει να βρίσκεται μία βόλτα στα θειωρυχεία της Μήλου, που αποτελούν πόλο έλξης για όλους τους history lovers κι όχι μόνο. Κάντε ένα ταξίδι στο χρόνο, γνωρίζοντας την παράδοση του τόπου από κοντά και συνεχίστε την περιήγησή σας με μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού. Τα πολλά, ιδιαίτερα αντικείμενα από την προϊστορική συλλογή της Φυλακωπής είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που θα συναντήσετε στο εσωτερικό αυτού του πανέμορφου νεοκλασικού κτίσματος του Τσίλερ στην Πλάκα, ενώ στην είσοδο του μουσείου δεσπόζει το πιστό αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου, που κατασκευάστηκε από το εργαστήριο του Λούβρου.

Enjoy!