fbpixel

Search icon
Search
Millennials: Γιατί η αστρολογία έκανε δυναμική είσοδο στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια;
PSYCHOLOGY

Millennials: Γιατί η αστρολογία έκανε δυναμική είσοδο στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια;

Αλλάζει η κοινωνία μας κι αλλάζουμε κι εμείς οι ίδιοι


Υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι όλα τα πράγματα στη ζωή μας είναι θέμα επιλογών, ότι ο καθένας κρατά την τύχη στα χέρια του. Υπάρχουν -ωστόσο- κι αυτοί, που θεωρούν ότι μερικές φορές υπάρχουν ισχυρότερες δυνάμεις, που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Που πιστεύουν πως η μοίρα και κάτι ανώτερο, που ίσως δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε -ακόμη- πλήρως, καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τη ζωή μας. Για τους millennials, όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κάτι εντελώς ξένο, αλλά είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Η κοινωνία μας αλλάζει, οι αντιλήψεις των νέων ανθρώπων -ειδικά των γυναικών- είναι πολύ διαφορετικές πλέον κι η ζωή μας έχει αποκτήσει μία εντελώς διαφορετική μορφή. Ποιος είναι ο ρόλος της αστρολογίας σε όλα αυτά και γιατί τα ωροσκόπια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας εποχής;

Εξέλιξη ή διαφορετική νοοτροπία;

Αστρολογία και millennials

Τις τελευταίες δεκαετίες η ανθρώπινη ζωή έχει αλλάξει. Μπορεί να μεσολάβησε το... mini break με τις καραντίνες στην μετά-Covid19 εποχή, ωστόσο, όλα αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν κι ο πλανήτης έχει αποκτήσει -ξανά- τους κανονικούς, γρήγορους ρυθμούς του. Αυτό σημαίνει ότι η εποχή της εξέλιξης, είναι ξανά εδώ κι εξέλιξη, σημαίνει κι ερωτηματικά για το άγνωστο. Αυτοί που αλλάζουν και καλούνται να συμβαδίσουν με αυτούς τους ρυθμούς, είναι -κυρίως- οι millennials και κάπου εδώ, μπαίνει στο «κάδρο» η αστρολογία. Μέχρι πρότινος, αποτελούσε guilty pleasure για πολλούς, που αρνούνταν πεισματικά να παραδεχθούν πως είναι κάτι που πιστεύουν, ωστόσο, πλέον συμβαίνει το αντίθετο.

image.jpeg


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στους πλανήτες, στα άστρα και στα ζώδια, θέλοντας να δικαιολογήσουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή τους. Θέλοντας να βρουν απαντήσεις, να εξηγήσουν συγκεκριμένα γεγονότα και σε ορισμένες περιπτώσεις, να προλάβουν τις εξελίξεις. Είναι ενδεικτικό, ότι για κάποιους η αστρολογία τείνει να θεωρηθεί πιο ρεαλιστική ακόμη κι από τη θρησκεία κι αυτό, επιβεβαιώνεται και μέσα από έρευνες, που δείχνουν πως οι νέοι άνθρωποι είναι πιο μακριά από ποτέ από τη θρησκεία. Ζούμε στην εποχή των "spiritual but not religious millennials", που αναζητούν απαντήσεις και δεν εφησυχάζουν κι αυτό, έχει σίγουρα τη δική του, ξεχωριστή σημασία.

Πώς επηρεάζουν τα άστρα τους ανθρώπους;

Οι ειδικοί σημειώνουν πως οι millennials γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ζουν σε έναν κόσμο που εξελίσσεται πολύ γρήγορα κι αποκτά μία χαοτική μορφή, με αποτέλεσμα να επιχειρούν να ανπλήσουν δύναμη από κάτι, προκειμένου να κατανοήσουν πολλά από αυτά που συμβαίνουν. Ειδικά για τις γυναίκες, η αστρολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νέας εποχής και τους δίνει τις απαντήσεις που χρειάζονται στις δύσκολες στιγμές. Ουσιαστικά, είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που την χρησιμοποιούν ως μηχανισμό αντιμετώπισης πολλών θεμάτων, ενώ τους βοηθά να μελετήσουν και συγκεκριμένες συμπεριφορές και καταστάσεις. Το κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τα άστρα, καθορίζουν τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία του κάθε ανθρώπου. 

spiti-zwdia-karantina-wFB0z.jpeg


Πρόκειται για μία επιστήμη, που σχετίζεται με φιλοσοφίες και θεωρίες και γι' αυτήν, ακόμη κι η πιο μικρή λεπτομέρεια, μπορεί να παίξει τον δικό της, σημαντικό ρόλο. Τα  άστρα, ο ήλιος, η σελήνη κι οι πλανήτες, σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, τη σκέψη και τα γεγονότα της ζωής του κάθε ανθρώπου. Αυτός είναι κι ο λόγος που οι νέες γενιές έχουν στραφεί στην αστρολογία κι απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τη θρησκεία. Δεν είναι εκτίμηση, είναι γεγονός. 

Αποκτούν την αίσθηση ότι κάτι ή κάποιος θα τους βοηθήσει να αντιληφθούν ή να εξηγήσουν ό,τι τους συμβαίνει, μαθαίνουν να «διαβάζουν» αυτούς που βρίσκονται γύρω τους, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, προλαβαίνουν γεγονότα και καταστάσεις και προγραμματίζουν τη ζωή τους, βάσει δεδομένων. 

7-unbridled-bauble-sweater-unbridled-chevron-panel-skirt.jpg


Οι millennials, είναι η γενιά που έμαθε να αμφισβητεί και να αποσυναρμολογεί όλο το σταθερό οικοδόμημα της ζωής της, έχοντας όλες τις απαντήσεις στα χέρια της, χάρη σε αστρολογικές προβλέψεις και θεωρίες. Είναι η γενιά που παρακολουθεί την αναβίωση του new age και δεν γνωρίζει όρια. Η εποχή της εξέλιξης, είναι εδώ! Για άλλους, η αστρολογία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ψέμα, μία πλάνη. Για άλλους, είναι η νέα «θρησκεία» που προσφέρει απαντήσεις κι εξηγήσεις. Το σίγουρο είναι, ότι οι νέοι δεν αρκούνται -πλέον- στις θεωρίες και ψάχνουν το βαθύτερο νόημα...