fbpixel

Search icon
Search
Μια υπέροχη κατοικία στην Atlanta μάς κάνει να ανυπομονούμε για την άνοιξη
INTERIORS

Μια υπέροχη κατοικία στην Atlanta μάς κάνει να ανυπομονούμε για την άνοιξη

Φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του Stan Dixon


Εδώ και δεκαετίες, Stan Dixon φιγουράρει στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους interior designers όλων των εποχών. Δραστήριος και δημιουργικός, δε σταματά να μας εκπλήσσει και να μας γεμίζει με έμπνευση. Το σχεδιαστικό του ενδιαφέρον «ισορροπεί» μεταξύ κλασικού και μοντέρνου design, δίνοντας ακόμα και στις πιο ουδέτερες δημιουργίες το απαραίτητο modern twist, το οποίο συμβάλει στην εξασφάλιση λειτουργικότητας για κάθε σύγχρονη κατοικία.

Στο πρόσφατο παρελθόν, βρέθηκε στην Atlanta -στην Πολιτεία της Georgia στην Αμερική- όπου έχει περάσει πολλές προσωπικές στιγμές αλλά και ώρες εργασίας. Εκεί, μια κατοικία που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας, χρειαζόταν ένα ολοκληρωτικό makeover έτσι ώστε να θεωρηθεί και πάλι updated και απόλυτα λειτουργική.

Διατηρώντας μια βάση που παραπέμπει σε άλλη εποχή, αυτό που ζητήθηκε από τον designer ήταν να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που να ανταποκρίνεται απόλυτα στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής, αλλά και στις ανάγκες της οικογένειας. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, η κατοικία δεσπόζει στο σημείο όπου είναι τοποθετημένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

pool-0809.jpg


Από το εξωτερικό του και μόνο, το σπίτι έχει τον τρόπο να απογειώνει τις αισθήσεις, καθώς μια τεράστια πισίνα βρίσκεται εκεί και κεντρίζει το ενδιαφέρον. Γύρω της, η πλούσια, καταπράσινη βλάστηση συμπληρώνει το όλο παραμυθένιο σκηνικό, το οποίο μετατρέπεται στο απόλυτο place to be τις ημέρες με καλύτερο καιρό.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του, με μια πρώτη ματιά, γίνεται ολοκάθαρη η classy τακτική που ακολούθησε ο designer στη διακόσμηση όλων των χώρων και στη συνέχεια οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, καθώς κινήθηκαν σε μια παλέτα basic αποχρώσεων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το λευκό, το μπεζ και το καφέ. Εξαιρετικά σημαντική προσθήκη, επίσης, αποτελεί το ξύλο σε διάφορα στιλ και ποικίλους χρωματικούς τόνους, που πρωταγωνιστεί στο όλο decor, δίνοντας χαρακτήρα και απερίγραπτη διάσταση. Το ίδιο ισχύει και για τις extra προσθήκες χρώματος που κάνουν ολόκληρη τη διαφορά.

livingrm-0120.jpg


Ένα ξεκούραστο και πολύ σύγχρονο περιβάλλον, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της οικογένειας. Αυτό που την ενδιέφερε ήταν να αποτυπωθεί το πάθος της για την τέχνη μέσα από artworks που έχουν συλλέξει τα τελευταία χρόνια της κοινής τους πορείας. Ο designer με τη σειρά του, κατάλαβε αμέσως πώς ακριβώς είχαν οραματιστεί οι ιδιοκτήτες την κατοικία των ονείρων τους κι έτσι ξεκίνησε το makeover.

Στο μεταξύ, οι γήινοι τόνοι διεκδικούν πρωταγωνιστική θέση σε κάθε γωνιά της κατοικίας. Ο λόγος στον οποίο ο designer στράφηκε σε αυτούς είναι η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος που να εκπέμπει απόλυτη αρμονία και cozy χαρακτήρα, έτσι ώστε η οικογένεια να απολαμβάνει την καθημερινότητά της σε ένα περιβάλλον άκρως ατμοσφαιρικό και οικείο. Και το πέτυχε!

dining-0179.jpg


Μικρές πινελιές από το χθες αλλά και το σήμερα συνθέτουν ένα τόσο inspiring σκηνικό, «ζεστό» και άκρως ατμοσφαιρικό, όπως ακριβώς το είχε φανταστεί η οικογένεια. Κλασικά μοντέρνο και πολυδιάστατο, το σπίτι ισορροπεί με τον πιο μοναδικό τρόπο ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, μετατρέπεται σε ένα ultra cozy περιβάλλον και δύσκολα να μην κεντρίσει την προσοχή κάποιου.

Bonus, οι αντίκες διεκδικούν πολλές θέσεις μέσα στο αρχιτεκτονικό αυτό δημιούργημα και προσδίδουν έναν πολύ ιδιαίτερο, vintage χαρακτήρα που «πλημμυρίζει» κάθε γωνιά. Σερβίτσια, ντουλάπες εντυπωσιακές, super comfort πολυθρόνες, μερικά δερμάτινα στοιχεία που χαρίζουν μοντέρνες νότες, φυτά για extra χρώμα, λευκώματα μόδας και handmade χαλιά είναι όλα όσα υπάρχουν από δωμάτιο σε δωμάτιο και λειτουργούν σαν την απόλυτη πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις του interior design, χωρίς υπερβολές και κανένα περιττό στοιχείο.

kennedybath-0659.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD