fbpixel

Search icon
Search
Μια βικτοριανή κατοικία στο Notting Hill μεταμορφώθηκε σ' ένα ζεστό περιβάλλον πλημμυρισμένο από χρώματα
INTERIORS

Μια βικτοριανή κατοικία στο Notting Hill μεταμορφώθηκε σ' ένα ζεστό περιβάλλον πλημμυρισμένο από χρώματα

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Studio Vero


«Νιώσαμε πραγματικά ενθουσιασμένοι μετά την πρώτη μας συζήτηση με αυτούς τους πελάτες», λέει η Venetia Rudebeck, μία από τις δύο ιδρύτριες του Studio Vero. «Στη γνωριμία μας», λέει ο Romanos Brihi, ο συνεργάτης της, «μας έδειξαν εικόνα και μας περιέγραψαν το πώς φαντάζονταν το σπίτι των ονείρων τους. Ξέραμε από τότε ότι θα ήταν υπέροχο να συνεργαστούμε μαζί τους. Είδαμε ότι αγαπούν το ιταλικό design της δεκαετίας του '60 και ότι δε φοβούνται το χρώμα, γι' αυτό και ήρθαν σε εμάς». Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του είχε αφήσει το βικτοριανό σπίτι στο Notting Hill σε καλή κατάσταση, αν και με άχαρη, μονότονη διακόσμηση. Οι πελάτες τους δεν είχαν δικά τους έπιπλα, οπότε το Studio Vero προμηθεύτηκε τα πάντα για το έργο, επαναχρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες λευκές λινές κουρτίνες, τις υφασμάτινες τοιχοποιίες κι έναν παλιό καναπέ.

Όλες οι ξύλινες κατασκευές, από το χωλ μέχρι τον επάνω όροφο, είναι βαμμένες σε γυαλιστερό μελιτζανί χρώμα. Οι τοίχοι είναι ροζ, κι ένα αφηρημένο χαλί Gideon Hatch και μια πράσινη και λευκή λάμπα Pale Fire δημιουργούν αντίθεση. «Μας είχαν δείξει ένα ροζ δωμάτιο ως έμπνευση», λέει ο Romanos, «και προτείναμε να βάλουμε το χρώμα ακριβώς επάνω στη σκάλα, με τη μελιτζανί ξυλουργική κατασκευή να κάνει το ροζ λιγότερο κοριτσίστικο».

230920-sv-cc-0111r-webres.webp


«Ήθελαν ένα λαμπερό σπίτι για πάρτι, αλλά και family-friendly ταυτόχρονα. Βεβαιωθήκαμε ότι υπήρχε, για παράδειγμα, μια ντουλάπα για παλτά αρκετά μεγάλη για να χωρέσει ένα καροτσάκι και, σκεπτόμενοι τις ανάγκες των νηπίων, εγκαταστήσαμε μια μικρή μπανιέρα στο πρώην ντους», σημειώνει η Venetia. 

Η μελιτζανί ξυλουργική επένδυση συνεχίζεται στο καθιστικό και την τραπεζαρία με μπλε χρωματική προσθήκη, όπου το σκούρο χρώμα της πλαισιώνει τη θέα προς τον κήπο και δημιουργεί αντίθεση με τις υπάρχουσες λευκές κουρτίνες. Δύο διαφορετικά χαλιά -γεωμετρικά κι εμπνευσμένα από το Bauhaus για το καθιστικό, πιο ρουστίκ για την τραπεζαρία- καθορίζουν και τους δύο χώρους. Ένα τραπέζι στο dining room οκτώ θέσεων, ειδική παραγγελία για το δωμάτιο, είναι περιτριγυρισμένο από καρέκλες Howe κι ένα τραπεζάκι από σκούρο πράσινο δέρμα. 

230920-sv-cc-0006r-webres.webp


Η επιλογή μιας έντονης απόχρωσης του κίτρινου για την κουζίνα ήταν αμφιλεγόμενη. Οι πελάτες είχαν αμφιβολίες, ρώτησαν τους γονείς τους, και η απάντησή τους ήταν: «είναι τολμηρό... πολύ τολμηρό». Αλλά οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν με τις συμβουλές του Studio Vero γι' αυτό χρώμα και τώρα το λατρεύουν. Μερικά εξίσου τολμηρά πλακάκια Balineum τράβηξαν την προσοχή από τις υπάρχουσες επιφάνειες εργασίας.

Το Studio Vero κάλεσε μια μοδίστρα για να επιδιορθώσει κάποιες μικρές ατέλειες στην μπλε υφασμάτινη τοιχοποιία στο κύριο υπνοδωμάτιο. Το μπορντό κεφαλάρι πίσω από το κρεβάτι, με πιο ανοιχτόχρωμο λαδί πίσω από τα κομοδίνα του μεσαίου αιώνα, παρέχει ένα νηφάλιο σκηνικό για ένα κόκκινο ριγέ κάλυμμα από ύφασμα C&C Milano. Άλλες κόκκινες πινελιές σε αυτό το δωμάτιο περιλαμβάνουν ένα έντονο ύφασμα Raoul, ένα παραδοσιακό floral σχέδιο για το μαξιλάρι του κρεβατιού και μια μπορντό συρταριέρα. Το μπλε της κρεβατοκάμαρας επαναλαμβάνεται στο διπλανό μπάνιο με επένδυση, με το σκούρο λαδί να χρησιμοποιείται κι εκεί.

230920-sv-cc-0101r-webres.webp


«Εργάζομαι από το σπίτι και ο αγαπημένος μου χώρος είναι το υπνοδωμάτιο που λειτουργεί και ως γραφείο. Το έπιπλο του γραφείου είναι ιταλικό του 1960», λέει ο ιδιοκτήτης. Το φωτεινό μπλε του αντανακλάται στα ξύλινα έργα τέχνης και στην ταπετσαρία Common Room, της οποίας οι πορτοκαλί πινελιές δίνουν περισσότερη ζωντάνια. Ο φορητός υπολογιστής και τα χαρτιά μπορούν να μεταφερθούν μαζί με τον εκτυπωτή και τα αρχεία στην κοντινή αποθήκη. Το δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως master bedroom με διπλό κρεβάτι ή για δύο μονά, όταν διανυκτερεύουν φίλοι. 

230920-sv-cc-0197rcrop-webres.webp
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Πηγή: House & Garden | Φωτογραφίες: Simon Brown