fbpixel

Search icon
Search
Μια θερινή προβολή στην αυλή της ZEUS+ΔIONE που δίνει χώρο στην καλλιτεχνική έκφραση
ARTS & CULTURE

Μια θερινή προβολή στην αυλή της ZEUS+ΔIONE που δίνει χώρο στην καλλιτεχνική έκφραση

Έκανε πρεμιέρα το I WANT, το παραστατικό φιλμ των Antoine Asseraf και René Habermacher για το ελληνικό brand


Το βράδυ της 17ης Ιουνίου, έκανε πρεμιέρα το I WANT, το παραστατικό φιλμ των Antoine Asseraf και René Habermacher για τη ZEUS+ΔIONE. Μαζί με την performer Lynsey Peisinger και τον creative director του ελληνικού οίκου, Marios Schwab, οι δυο δημιουργοί, μετέτρεψαν την αυλή του brand στο κέντρο της Αθήνας, σε χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης φέρνοντας στοιχεία της ταινίας στο παρόν και δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να την παρακολουθήσει με όποιον τρόπο και μέσο επιθυμούσε – μέσω ενός προτζέκτορα, μιας κλειστής αίθουσας προβολής, είτε μέσω της οθόνης του κινητού.

The storytelling

Το film εκτυλίσσεται σε έξι πράξεις. Κάθε πράξη και μία διαφορετική επιθυμία. Μηχανικά επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Ένα πρόσωπο μπαίνει σε ένα δωμάτιο με μια βαλίτσα, ξεπακετάρει εκδηλώνοντας τις επιθυμίες του, ξαναπακετάρει, βγαίνει από το δωμάτιο, φεύγει, επιστρέφει και ξεκινάει από την αρχή.

Παρακολουθήστε το trailer:

Ο Antoine, ο René και η Lynsey είναι τρεις νέοι δημιουργοί, γνωστοί για τις συνεργασίες τους με διεθνή ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, τους οποίους η πανδημία τους βρήκε στην Ελλάδα στο πλάι του στενού τους φίλου Marios Schwab. Από κοινού είδαν στο πρότζεκτ αυτό την ευκαιρία να πειραματιστούν παρέα με φίλους. Να δημιουργήσουν κάτι ελεύθερο και αυθεντικό πέραν του καθορισμένου πλαισίου. Μια φιλική συγκέντρωση σε ένα σπίτι έδωσε την αφορμή να στηθεί για μία ημέρα μία «παράσταση», τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα, αναδεικνύοντας με πρωτότυπο τρόπο το «1821», την επετειακή συλλογή της ZEUS+ΔIONE για τον εορτασμό των 200 χρόνων.

Meet the artists

282227-Akvd9.JPG
René Habermacher, Antoine Asseraf, Lynsey Peisinger, Marios Schwab

Ο Antoine Asseraf γράφει και σκηνοθετεί φιλμς τόσο στο χώρο της μόδας όσο και της τέχνης, ενώ στο βιογραφικό του έχει επιτυχημένες συνεργασίες με τους Louis Vuitton, Cartier, Givenchy, Hermès, Brioni, FIAC, Villa Noailles, Institut Français, Vogue Italia και Vogue France.

Ο René Habermacher είναι γεννημένος στην Ελβετία, κάτοικος του Παρισιού, και Έλληνας –όπως δηλώνει- στην καρδιά. Ξεκινώντας ως illustrator, πλέον εργάζεται ως φωτογράφος και στο πελατολόγιό του συγκαταλέγονται γνωστοί τίτλοι, όπως οι Vogue Japan, L’Uomo Vogue, Numero Paris, V Magazine, Pop Magazine, Vogue Korea, Vogue Germany, Vogue Brazil, GO Japan & GO UK, αλλά και εταιρείες όπως οι Bulgari, L’Oreal, Shu Uemura, Issey Miyake, Neiman Marcus, Christian Dior και Chaumet.

H Lynsey Peisinger είναι χορογράφος, σκηνοθέτρια και performer artist. Συν-σκηνοθέτησε την Mile-Long Opera αποκλειστικά για το High Line της Νέας Υόρκης φέρνοντας κοντά στη σκηνή 1000 τραγουδιστές, καθώς επίσης και το οπερατικό έργο της Marina Abramovic ‘7 Deaths of Maria Callas’. Έχει συνεργαστεί με τους Robert Wilson, Debbie Harry, Riccardo Tisci, Liz Diller, Wilhelm Dafoe και Tilman Hecker.

282225.JPG
Νίκος Υφαντής, Diane Alexandre
Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες από την πρεμιέρα!

Kεντρική φωτογραφία: αριστερά: René Habermacher, Δήμητρα Κολοτούρα, Lynsey Peisinger, Antoine Asseraf και δεξιά η αυλή της ZEUS+ΔIONE

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Movie Credits: Σκηνοθεσία: Antoine Asseraf, René Habermacher | Performance: Lynsey Peisinger | Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Marios Schwab | Ένδυση: ZEUS+ΔIONE | MUA: Γιάννης Σίσκος | Hair: Jose Quijano | Γραφιστικά: Βασίλης Γεωργίου. Με την υποστήριξη και τον εξοπλισμό της Avion Films.