fbpixel

Search icon
Search
Μια φανταστική κατοικία στο Toronto ορίζει με τον δικό της τρόπο την πολυτέλεια
INTERIORS

Μια φανταστική κατοικία στο Toronto ορίζει με τον δικό της τρόπο την πολυτέλεια

Σχεδιασμένη από τη διάσημη interior designer Kelly Wearstler


Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Kelly Wearstler βασίζεται κατά κύριο λόγο στη σύγχρονη πολυτέλεια, στην αποτύπωση της τέχνης και στις μοντέρνες γραμμές που έχουν τον τρόπο να μας εμπνέουν. Δημιουργική και γνωστή παγκοσμίως λόγω της δουλειάς της, η interior designer έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, αποτυπώνοντας το δικό της μοναδικό στίγμα στα projects που αναλαμβάνει.

Πρόσφατα, έδωσε τη σχεδιαστική υπογραφή της σε ένα πανέμορφο σπίτι στο Toronto, το οποίο μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι, συνδυάζοντας εκπληκτικά τα θερμά, γήινα χρώματα με glam στοιχεία και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Βρίσκεται στη γοητευτική γειτονιά Forest Hill, η οποία είναι γεμάτη καταπράσινα δέντρα και ξεχωρίζει την ήρεμη ατμόσφαιρά της - δύο εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία που «κέρδισαν» τους νέους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Go inside!
edc110123wearstler-extras-006-652ff948f186f.jpg


Η Wearstler βασίστηκε σε έναν καμβά earty χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως κυριαρχεί το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, το μπεζ, το κίτρινο της ώχρας, το έντονο πορτοκαλί, αλλά και κάποιες μαύρες λεπτομέρειες. Από εκεί κι έπειτα, δόθηκε τεράστια βάση στη λειτουργικότητα, με σκοπό να είναι υπέρ στο lifestyle της οικογένειας.

Μια πρώτη ματιά για να γίνει αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Οι γεμάτες τέχνη πινελιές φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη από χώρο σε χώρο, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα και κάνοντας τα δωμάτια πολύ πιο σύγχρονα και προσαρμοσμένα στο σήμερα. Έχουν επιλεχθεί για κάθε δωμάτιο βασικά υλικά, όπως είναι για παράδειγμα το ξύλο και το μάρμαρο. Ωστόσο, έχουν τοποθετηθεί με τρόπο σύγχρονο, το οποίο δε βλέπουμε τόσο συχνά, παρά μόνο σε κατοικίες που χτίζονται τα τελευταία χρόνια.

edc110123wearstler-008-651c714de6f5f-1.jpg


Στο μεταξύ, οι χρυσές προσθήκες στους τοίχους και τις επιφάνειες λειτουργούν σαν bonus στο όλο design, αναβαθμίζοντάς το και κάνοντάς το να αποπνέει έντονα τον μοντερνισμό, ο οποίος αποτέλεσε από την αρχή κύριο στοιχείο ως προς τη διαμόρφωση. Παράλληλα, πινελιές τέχνης σε παρεμφερείς τόνους ξεπροβάλλουν και δημιουργούν ένα artistic, τόσο elegant αποτέλεσμα.

Plus, βλέπουμε ότι σε πολλές από τις γωνίες, στα τραπέζια και στις κενές επιφάνειες δημιουργούν extra ενδιαφέρον τα υπέροχα βάζα με τα φρέσκα αλλά και αποξηραμένα άνθη και φυτά, τα οποία ξεχωρίζουν στο σύνολο για τα φθινοπωρινά τους χρώματα. Η παρουσία τους στον χώρο απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα, κάνοντάς το να δείχνει ακόμα πιο ζεστό και φιλόξενο, ενώ παράλληλα εναρμονίζεται με τη φύση τριγύρω.

Όλες οι αναφορές τις οποίες εντοπίζουμε στις γωνιές του διαμερίσματος, προσφέρουν μια up to date εικόνα, απόλυτα εναρμονισμένη με την ιταλική φινέτσα. Ένα ultra cozy περιβάλλον, ιδανικό για μια ήρεμη καθημερινότητα κι ένα τρανό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να συνδυάσει την απαραίτητη πρακτικότητα με τις κομψές γραμμές που κλέβουν την παράσταση.

edc110123wearstler-006-651c714f6f004-1.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Adrian Gaut, Elle Decor