fbpixel

Search icon
Search
Μια stylish κατοικία στην Αυστραλία μάς εμπνέει με το μοναδικό εσωτερικό της
INTERIORS

Μια stylish κατοικία στην Αυστραλία μάς εμπνέει με το μοναδικό εσωτερικό της

Αρχιτεκτονικά επιμελημένη από την Tamsin Johnson


Η Tamsin Johnson βρίσκεται στη λίστα με μερικούς από τους πιο επιτυχημένους interior designers των τελευταίων ετών. Ανήσυχη και δημιουργική, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μεταξύ άλλων και να βρεθεί στο επίκεντρο με την αξία και το σχεδιαστικό ταλέντο που τη διακατέχει. Έδρα της αποτελεί η Αυστραλία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως περιορίζεται επαγγελματικά μόνο εκεί.

Γυρνώντας τον χρόνο μερικούς μήνες πριν, τη βλέπουμε να ολοκληρώνει την αναδιαμόρφωση μιας κατοικίας στην πόλη Yarra της Αυστραλίας, η οποία ανήκει σε μια οικογένεια στενών φίλων της designer. Αυτό που της ζητήθηκε εξ αρχής, ήταν να δημιουργήσει σχεδόν από την αρχή ένα περιβάλλον που να συνδυάζει τον timeless σχεδιασμό με τη μοντέρνα αισθητική και την άψογη λειτουργικότητα. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε!

holding-tamsin-1.jpg
Tamsin Johnson


Πρόκειται για ένα μοναδικό κτίσμα στη βόρεια πλευρά του Λονδίνου, που διακατέχεται από classic style αναφορές, με έντονο τον μοντέρνο σχεδιασμό ωστόσο. Ένα mix από ενδιαφέρουσες, bold αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο βγάζει μια νοσταλγική αίσθηση. Ίσως αυτό να οφείλεται στις κλασικές γραμμές βάσει των οποίων έχει διαμορφωθεί το σπίτι, χωρίς παρόλα αυτά να χάνει τη σύγχρονη ματιά.

Όλοι οι χώροι διακρίνονται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα και τις ανάγκες της οικογένειας. Εντύπωση προκαλούν τα υπέροχα διακοσμητικά, τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο mix & match με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια.

Ένα συνονθύλευμα από διαφορετικά υλικά και χρώματα δημιουργείται κι εντυπωσιάζει, χωρίς υπερβολές και περιττά στοιχεία στον συνολικό διάκοσμο. Παράλληλα, τα έντονα patterns, το ξύλο και τα ιδιαίτερα πλακάκια τονίζουν τη vintage αίσθηση που επικρατεί από χώρο σε χώρο και κάνουν κάθε σημείο ακόμα πιο ενδιαφέρον.

20190603-tamsin-tivolird-002.jpg


Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω, δημιουργήθηκε το απόλυτο town house με έντονες γήινες -και όχι μόνο- αποχρώσεις, artwokrs που φανερώνουν την αγάπη της διακοσμήτριας για την τέχνη και πολλά αναγνώσματα από την τεράστια συλλογή τους. Όλα αυτά, συντέλεσαν στην εξασφάλιση του ιδανικού cozy space για όλους τους μήνες του χρόνου, με θέα προς τους πιο ήρεμους δρόμους της συγκεκριμένης πόλης της Αυστραλίας.

Με έντονη προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τις κατασκευές στους τοίχους, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν κομψό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η σύγχρονη τέχνη σε πίνακες, γλυπτά, βάζα κι extra διακοσμητικά είναι αυτή που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες γωνίες κι έχει χαρίσει ανεπανάληπτο ενδιαφέρον στο συνολικό decor.

20190603-tamsin-tivolird-012.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Πηγή: House & Garden