fbpixel

Search icon
Search
Μια νέα άφιξη στον χώρο της φιλοξενίας απογειώνει την έννοια της αισθητικής έχοντας να αφηγηθεί τη δική της ιστορία
MAGAZINE

Μια νέα άφιξη στον χώρο της φιλοξενίας απογειώνει την έννοια της αισθητικής έχοντας να αφηγηθεί τη δική της ιστορία

Το καινούριο κόσμημα στην καρδιά της Αθήνας, το Kinglin Athens, είναι το απόκτημα της συνεργασίας δύο ευφυών ανθρώπων από τη Θεσσαλονίκη


Η Έλενα Χατζηαλεξάνδρου είναι κινηματογραφική παραγωγός και επιχειρηματίας με πολλά εύσημα στο πλούσιο βιογραφικό της. Γαλουχήθηκε από νωρίς με τη φιλοσοφία του hospitality, αφού η οικογένειά της διατηρούσε ξενοδοχειακή μονάδα στη Χαλκιδική, όπου απασχολούνταν κάθε καλοκαίρι. «Ο πατέρας μου θεωρούσε απαραίτητο να αναθέτει καθήκοντα τόσο σε μένα όσο και στον αδελφό μου. Αν και τα καλοκαίρια μου δεν ήταν όσο ανέμελα θα ήθελα, η σημασία της εργασίας καταχωρήθηκε στον ψυχισμό μου, έμαθα να εργάζομαι αποτελεσματικά, να σέβομαι την προτίμηση των επισκεπτών μας, και να εκτιμώ την αξία των χρημάτων», λέει η ίδια.

Το κτίριο του Kinglin ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Ένα νεοκλασικό του τέλους του 19ου αιώνα, το οποίο ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου, διατηρώντας όλα τα μορφολογικά στοιχεία της όψης του όπως είχαν αρχικά σχεδιαστεί. Οι πρώτοι ιδιοκτήτες του ήταν μια οικογένεια διπλωματών της βασιλικής αυλής.

Όπως μοιράζεται μαζί μας η Έλενα:

kinglinluxuryliving74541-HmjKu.jpg
Το λευκό κυριαρχεί σε όλους τους χώρους και διανθίζεται από high end έπιπλα και φωτιστικά

Στόχος ήταν... να δημιουργήσουμε ένα κατάλυμα που θα προσέφερε περισσότερο ζωτικό χώρο από ένα απλό δωμάτιο ξενοδοχείου, στις ίδιες, όμως, τιμές. Τα δυνατά του σημεία είναι η ιδιαίτερη έμφαση στην καλαισθησία των χώρων, που προκύπτει από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Η πρότασή μας είναι ευρύχωρα, κομψά διαμερίσματα, με καθημερινό service, concierge και light πρωινό ή, όπως εμείς το αποκαλούμε, “energy box”, στην πιο hot γειτονιά της Αθήνας.

Δεν αισθάνομαι ότι επαναπροσδιορίζομαι… Υπάρχουν, βέβαια, πολλές αλλαγές στον τουριστικό χώρο. Για παράδειγμα, η προσέγγιση είναι διαφορετική - δε μιλάμε πια για διακοπές, αλλά για εμπειρίες. Το τουριστικό κατάλυμα έχει μετατραπεί σε προορισμό, ενώ όσον αφορά στη λειτουργία του χώρου, είναι πλέον διαθέσιμη η τεχνολογία, για να σε διευκολύνει ή και να σε ταλαιπωρήσει.

kinglinluxuryliving74770.jpg
Ανοιχτόχρωμο ξύλο, λευκές επιφάνειες και φίνα στοιχεία συνθέτουν χώρους υψηλής αισθητικής

Η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με τον Βαγγέλη Μπόνιο... ήταν στον σχεδιασμό του δικού μου προσωπικού χώρου. Ταιριάξαμε απόλυτα. Θα έλεγα ότι δίπλα στον Βαγγέλη ακόνισα την αισθητική μου. Είναι ένας ταλαντούχος αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, με στυλιστική ανωτερότητα και υψηλή αισθητική. Ως συνεργάτης διαθέτει ένα επαγγελματικό ήθος που πολύ σπάνια συναντώ. Η δουλειά έγινε η αφορμή αλλά και η αφετηρία για την φιλία μας. Αυτή η αρμονική σχέση αλλά και η αγάπη μας για την εκλεπτυσμένη ομορφιά και κομψότητα, έφερε το Kinglin. Ο interior designer Βαγγέλης Μπόνιος αποτυπώνει τη συνάντησή τους μέσα από τη δική του οπτική...

Η διαδρομή με την Έλενα… ξεκίνησε με την ανάθεση του σχεδιασμού της προσωπικής της κατοικίας στην Αθήνα. Καταλάβαμε από νωρίς ότι η εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τη δυναμική του καθενός είναι απαραίτητο συστατικό για να φτάνουμε κάθε φορά στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Η χημεία μας, οι κοινές αισθητικές αναφορές και η ανάγκη μας για μια χαρούμενη συνεργασία ήταν, και είναι, η βάση μας για όσα δημιουργούμε.

kinglinluxuryliving74812.jpg
Η όψη του διατηρητέου κτιρίου που βρίκεται μια ανάσα από το μουσείο Ακρόπολης

Η φιλοσοφία του Kinglin… ξεδιπλώνεται σε τρεις έννοιες: ανεπιτήδευτη κομψότητα, ωδή στο ελληνικό φως και μια προσοχή στη λεπτομέρεια σχεδόν «διάφανη». Είναι σαν να κοιτάς ένα κρυστάλλινο πρίσμα και όλες του οι πλευρές να είναι τόσο καθαρές, που αφήνουν απλά το φως να περάσει αβίαστα από μέσα του. Για μένα, το Kinglin φέρνει μια νέα αίσθηση που προκύπτει από μια πιο personalised ματιά εκλεκτικισμού, που δε φοβάται να παντρέψει την ομορφιά του παρελθόντος με την πιο sharp πλευρά του σύγχρονου σχεδιασμού. Οι κλασικές πόρτες συνυπάρχουν με τα μπρούτζινα φώτα της via bizzuno και τα γύψινα των οροφών με δρύινα φυσικά πατώματα. Θεωρώ μεγάλο ατού την περιοχή, δίπλα ακριβώς στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε μια ζωντανή γειτονιά με έντονο hip χαρακτήρα.

Οι χώροι φιλοξενίας… είναι από τα πιο ιντριγκαδόρικα θέματα σύνθεσης. Είναι χώροι που αποτελούν για τον επισκέπτη μέρη φυγής, όπου καθένας αποζητά την έκπληξη του ασυνήθιστου, την πολυτέλεια του περιττού, τη νέα εμπειρία. Το Κinglin, το νέο μου urban παιδί, φανερώνει μια πιο smooth, elegant πλευρά μου, εναρμονισμένη με τη ματιά και το όραμα των ιδιοκτητών του. 

About

dsc-3051.jpg
Βαγγέλης Μπόνιος

Ο Βαγγέλης Μπόνιος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Μιλάνο, όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο interior design, πλάι στην καταξιωμένη Patricia Viel, συνιδιοκτήτρια του γραφείου Antonio Citterio & Partners. Ίδρυσε το Studio Bonarchi, έπειτα από 15 χρόνια πορείας ως head interior designer στο γραφείο Ζege architects. Η εταιρία του δομήθηκε ως ένα boutique interior design agency πάνω στην ανάγκη του να καταθέσει την προσωπική του αισθητική άποψη για το τι σημαίνει high-end έργο και ασχολείται με ξενοδοχεία, κατοικίες και χώρους εστίασης.

Ορόσημο στη δημιουργική του πορεία: το ξενοδοχείο Κalesma στη Μύκονο, ενώ έπονται concept καταλυμάτων πέντε αστέρων σε Τήνο, Μύκονο και Σαντορίνη και μια σειρά από κατοικίες με θέα από τον Εθνικό Κήπο των Αθηνών ως τη λίμνη της Γενεύης, όπως κι ένα εστιατόριο-κόσμημα στο κέντρο του Κολωνακίου.

Κεντρική Φωτογραφία: Έλενα Χατζηαλεξάνδρου & Βαγγέλης Μπόνιος

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης 

Φωτογραφία Πορτρέτων: Ολυμπία Κρασαγάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021