fbpixel

Search icon
Search
Μια nature-inspired κατοικία στη Βραζιλία σαγηνεύει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του design
INTERIORS

Μια nature-inspired κατοικία στη Βραζιλία σαγηνεύει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του design

Με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Marcelo Salum


Ο αρχιτέκτονας Marcelo Salum έχει ενταχθεί δυναμικά στον χώρο του design, μετρώντας τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Κάθε σπίτι που αναλαμβάνει σχεδιαστικά έχει να διηγηθεί και από μια μοναδική ιστορία, με τον ίδιο να αποτυπώνει στο καθένα από αυτά την αγάπη που τρέφει για τη φύση, σε συνδυασμό με τον εκλεπτυσμένο μοντερνισμό.

Γυρνώντας τον χρόνο σχεδόν έναν χρόνο πίσω, ο interior designer βρέθηκε στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά αυτής, εκεί όπου μια κατοικία χτισμένη στις αρχές του 1990 χρειαζόταν άμεσα ένα ολικό makeover. Ο ίδιος μαζί με την ομάδα του, αφού κατανόησαν τις ανάγκες των ιδιοκτητών του σπιτιού, δημιούργησαν από κοινού ένα ονειρεμένο σκηνικό, το οποίο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την αρχική όψη της κατοικίας. 

Step inside!
tanah-8.jpg


Η κατοικία είναι χτισμένη μέσα σε ένα καταπράσινο σκηνικό και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος για τον οποίο την έχουμε ξεχωρίσει. Το ξύλο και οι πέτρινες επιφάνειες, συνέθεταν τον σκελετό των περισσότερων χώρων -μέσα κι έξω. Ποντάροντας στη γήινη αρχιτεκτονική και την απόλυτη σύνδεση με το περιβάλλον, βλέπουμε πως καταφέρνει να γίνει «ένα» με το φυσικό σκηνικό, χωρίς να στερείται ούτε στο ελάχιστο την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και πολυτέλεια.

Μπαίνοντας στο indoor περιβάλλον, η ίδια μαγεία φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά με τον πιο chic και λειτουργικό τρόπο. Αναλυτικότερα, βλέπουμε πως το κάθε δωμάτιο δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα από την παλέτα των ουδέτερων, earthy τόνων, τη στιγμή που η «ζεστασιά» έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και κάνει κάθε σημείο τόσο ελκυστικά φτιαγμένο. Και πάλι, οι ξύλινες επιφάνειες κυριαρχούν, ισορροπώντας το total design, που μπορεί να είναι τόσο ενημερωμένο και προσαρμοσμένο στο τώρα, αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως έχει εξασφαλιστεί ένα timeless αποτέλεσμα, το οποίο δεν επηρεάζεται από κανένα decor trend και καμία εποχή του χρόνου.

Με τα μεγάλα παράθυρα να έχουν επιλεχθεί με σκοπό να κάνουν το σπίτι να γίνεται «ένα» με την εξωτερική θέα, το περιβάλλον «πλημμυρίζεται» από το φως του ήλιου. Παράλληλα, τα ουδέτερα, γήινα χρώματα δίνουν το απαραίτητο φως από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ ορισμένες πιο bold αποχρώσεις δημιουργούν διάσταση, μοντέρνα χαρακτήρα κι extra ενδιαφέρον. Μπορεί όλοι οι χώροι να είναι από μόνοι τους ευρύχωροι, αλλά σίγουρο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο τρόπος με τον οποίο τους διαμόρφωσε ο αρχιτέκτονας και το team του.

tanah-10.jpg


Ο προσεγμένος φωτισμός, bonus, αποτελεί ένα plus στοιχείο του σπιτιού στο οποίο αξίζει να αναφερθούμε. Πέρα από τον κεντρικό φωτισμό, επιδαπέδια αλλά και table lamps δίνουν extra διάσταση, κάνοντας το σκηνικό πολύ πιο ατμοσφαιρικό. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ο κρυφός φωτισμός, τόσο στα living spaces όσο και στα υπνοδωμάτια και τους διαδρόμους, μετατρέπει τους χώρους σε πραγματικά μοντέρνα περιβάλλοντα.

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια κατοικία που αποδεικνύει περίτρανα το πώς ακριβώς η φύση μπορεί να λειτουργήσει ως η απόλυτη πηγή έμπνευσης για ένα τέτοιο σκηνικό, που αποτελεί κομμάτι ενός καταπράσινου περιβάλλοντος. Οι γήινες αποχρώσεις -απευθείας βγαλμένες από τη φύση- μαζί με το πράσινο δημιουργούν ένα εκπληκτικό combo που μαγνητίζει τα βλέμματα.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily