fbpixel

Search icon
Search
Mια μοντέρνα κατοικία στο Λονδίνο που αποτελείται από bold αποχρώσεις & playful πινελιές
INTERIORS

Mια μοντέρνα κατοικία στο Λονδίνο που αποτελείται από bold αποχρώσεις & playful πινελιές

Υπό την επιμέλεια της interior designer, Suzy Hoodless


Η interior designer Suzy Hoodless, διακρίνεται για τη δουλειά της και είναι γνωστή για το σχεδιαστικό της ταλέντο σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάντα, καταφέρνει να συνδυάζει με απόλυτη αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα το παλιό με το καινούριο, παρουσιάζοντας νέες προτάσεις που σιγά σιγά ο κόσμος υιοθετεί κι ενσωματώνει στη διακόσμηση της κατοικίας του.

Με βάση την αγάπη για το design που τη διακατέχει, έχει διακοσμήσει στη διάρκεια της καριέρας της πολλά σπίτι, εμπορικά καταστήματα, αλλά κι επιβλητικούς και δημοφιλείς χώρους εστίασης. Στο πρόσφατο παρελθόν, μάλιστα, κλήθηκε να αναλάβει την αναδιαμόρφωση μιας κατοικίας που βρίσκεται στο Λονδίνο, αλλάζοντάς της εντελώς όψη και φέρνοντάς τη στο σήμερα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το σπίτι που αγόρασε μια τετραμελής οικογένεια, με σκοπό να ζήσει σε ένα μεγαλύτερο περιβάλλον, αλλάζοντας συνήθειες και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στην καλαισθησία και το πρακτικό living. Θαυμάζοντας τη δουλειά της designer, οι ιδιοκτήτες από εκείνη να αναλάβει το makeover του σπιτιού, το οποίο χτίστηκε στα τέλη του '90, οπότε μια μεγάλη ανακαίνιση ήταν απαραίτητη.

4-5Vuad.jpg


Αυτό που ζήτησε από την αρχή η οικογένεια ήταν ένα φωτεινό περιβάλλον, που να ανταποκρίνεται στο έπακρο στη σύγχρονη διακόσμηση, με αρκετές αναφορές ωστόσο στο χθες. Έτσι, λοιπόν, κατά την αναδιαμόρφωση, δόθηκε βάση στα χρώματα και στα υλικά κατασκευής: επιλέχθηκαν σκούροι τόνοι σε συνδυασμό με basic αποχρώσεις, όπως το λευκό και το γκρι, ενώ το ξύλο και τα μάρμαρο έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

H διάταξη των χώρων της κατοικίας, στο μεταξύ, επιδιώκει να μεταδώσει την αίσθηση ενός συνεχούς ανοίγματος και σύνδεσης με τον εξωτερικό χώρο, ο οποίος μοιάζει σαν να βγήκε απευθείας από παραμύθι. Κατακλυσμένος από φυσικά στοιχεία και καταπράσινες επιφάνειες, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της οικογένειας να περνούν άπλετο χρόνο, θαυμάζοντας την εξοχή και χαλαρώνοντας.

Τα μεγάλα παράθυρα σε όλα τα δωμάτια, κάνουν ορατή την ακαταμάχητη θέα και «πλημμυρίζουν» τους χώρους με μπόλικο φυσικό φως. Οι bold τόνοι δείχνουν πιο φωτεινοί από ποτέ άλλοτε και το διαχρονικό λευκό εναλλάσσεται ανάλογα με τα «παιχνίδια» του ήλιο. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, έχουν προστεθεί αρκετά μεταλλικά touches, που εξασφαλίζουν δόσεις πολυτέλειας από γωνιά σε γωνιά και κάνουν το σπίτι πιο εκλεπτυσμένο.

3-kOnwu.jpg


Πλέον, το σπίτι χαρακτηρίζεται για την τέλεια αρμονία του και την έμφαση που έχει δοθεί στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα χρώματα δένουν τόσο ονειρεμένα μεταξύ τους και δημιουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα απόλυτα σύγχρονο αποτέλεσμα, με εξαιρετικές λεπτομέρειες και τις ιδανικές πινελιές που «κλειδώνουν» το σκηνικό. 

Βρείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του εκπληκτικού αυτού σπιτιού!