fbpixel

Search icon
Search
Μια μίνιμαλ κατοικία στην Αμβέρσα με bohemian αισθητική & ζωηρές αποχρώσεις
INTERIORS

Μια μίνιμαλ κατοικία στην Αμβέρσα με bohemian αισθητική & ζωηρές αποχρώσεις

Υπό την επιμέλεια του Atelier Dialect Antwerp


Η αρχιτεκτονική εταιρία Atelier Dialect χρησιμοποιεί απρόσμενα υλικά, υφές και χρώματα κατά την εκτεταμένη ανακαίνιση του Apartment A στην Αμβέρσα του Βελγίου. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά εκλεπτυσμένων και, μερικές φορές, απροσδόκητων χώρων, που, παρά τη φαινομενική απλότητά τους, είναι βαθιά εξελιγμένη στη χωρική τους λογική. Ο ακρογωνιαίος λίθος της σχεδιαστικής προσέγγισης του Atelier Dialect είναι η συγχώνευση της χωρικής σκέψης με υλική και τεχνική ακρίβεια. Το όνομα του στούντιο καταγράφει τη μοναδική σχεδιαστική γλώσσα των ιδρυτών της εταιρίας Pierric De Coster και Jonas Blondeel. Οι ατομικές δημιουργικές διαλεκτικές τους διαφέρουν μεταξύ τους, αλλά είναι αναπόσπαστες στο τελικό αποτέλεσμα που αφορά τη δημιουργία «ανθεκτικού, έντιμου και καθολικού σχεδιασμού».

apartment-a-antwerp-atelier-dialect-photo-piet-albert-goethals-yellowtrace-07-p9h1Z.jpg


Το πετυχημένο ντουέτο του design εξηγεί ότι το αρχικό διαμέρισμα είχε ήδη υποβληθεί σε εκτεταμένη ανακαίνιση από άλλο αρχιτέκτονα πριν από την ανάθεση από τον πελάτη για την εξέλιξη του σχεδίου. Ο Blondeel εξηγεί ότι η απόκριση του σχεδιασμού τους καθορίστηκε επομένως από τους περιορισμούς που τέθηκαν από τις προηγούμενες αποφάσεις. 

apartment-a-antwerp-atelier-dialect-photo-piet-albert-goethals-yellowtrace-01-1365x2048-eSVRQ.jpg
apartment-a-antwerp-atelier-dialect-photo-piet-albert-goethals-yellowtrace-04-y2VAs.jpg



Η συνολική παλέτα χρωμάτων που έχουν επιλεγεί είναι σε μεγάλο βαθμό ουδέτερη, με το λευκό να κυριαρχεί σε κάθε δωμάτιο και τις beige αποχρώσεις να συμπληρώνουν όμορφα το interior design. Οι τοίχοι είναι από τσιμέντο, το εξαιρετικά υφασμάτινο, αβίαστο φινίρισμα που λειτουργεί ως η τέλεια αντιστάθμιση της ακαμψίας των επικρατέστερων γεωμετρικών γραμμών. Plus, τη διακόσμηση ολοκληρώνουν τα πράσινα φυτά, που δίνουν την εντύπωση πως βρισκόμαστε στη φύση. Φυσικά, αυτό δεν είναι το μόνο πράσινο στοιχείο που υπάρχει στη διακόσμηση, αφού σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος έχουν τοποθετηθεί λαχανί πλαίσια και λεπτομέρειες τόσο στο μπάνιο όσο και στα υπνοδωμάτια αποπνέοντας μια funky αισθητική. 

apartment-a-antwerp-atelier-dialect-photo-piet-albert-goethals-yellowtrace-03-WC4sV.jpg
apartment-a-antwerp-atelier-dialect-photo-piet-albert-goethals-yellowtrace-09-1365x2048-m8mNE.jpg



Οι αμμώδεις αποχρώσεις διακόπτονται στιγμιαία στο μπάνιο, όπου ένα κεντρικό χώρισμα κρύβει μια καμπίνα ντους και μια τουαλέτα που έχει επικαλυφθεί εξολοκλήρου σε χρώμα πολυεστέρα στον τόνο της πράσινης μέντας. Μια παστέλ λάμψη ακτινοβολεί έξω από το δωμάτιο, προβάλλοντας την απόχρωση αυτή στα λευκά πλακάκια του μετρό που τυλίγουν τους παρακείμενους τοίχους. Ένα ορθογώνιο ανεξάρτητο λουτρό βρίσκεται στη μέση του χώρου, η εξωτερική επιφάνεια του οποίου είναι τυλιγμένη με πάνελ από καθρέφτη χάλυβα και συνδυάζεται με την υπερμεγέθη λεκάνη που έχει τοποθετηθεί απέναντί ​​του. 

apartment-a-antwerp-atelier-dialect-photo-piet-albert-goethals-yellowtrace-10-1500x1000-ATOqt.jpg
apartment-a-antwerp-atelier-dialect-photo-piet-albert-goethals-yellowtrace-13-1365x2048-Xy0rK.jpg
apartment-a-antwerp-atelier-dialect-photo-piet-albert-goethals-yellowtrace-14-1365x2048-1yWJe.jpg



Το Atelier Dialect δημιούργησε ένα εσωτερικό που εξισορροπεί τις ήσυχες, μινιμαλιστικές στιγμές με τις τολμηρές παρεμβάσεις, φέρνοντας μια παιχνιδιάρικη, εντυπωσιακή αίσθηση σε αυτήν την ανακαίνιση του διαμερίσματος που βρίσκεται στην Αμβέρσα. Το μόνο σίγουρο είναι πως μπαίνοντας σε αυτό το σπίτι, η εντύπωση που δημιουργείται σε κάποιον είναι ότι θα βιώσουν μια από τις πιο χαλαρωτικές τους στιγμές. 

Φωτογραφίες: Courtesy of Atelier Dialect, by Piet-Albert Goethals.

Πηγή: Yellowtrace