fbpixel

Search icon
Search
Μια light-filled κατοικία στη Νορβηγία που συνδυάζει την τέχνη με τη σύγχρονη πολυτέλεια
INTERIORS

Μια light-filled κατοικία στη Νορβηγία που συνδυάζει την τέχνη με τη σύγχρονη πολυτέλεια

Υπό την επιμέλεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Todhunter Earle


Δημιουργώντας τις πιο δυνατές αναμνήσεις της ζωής της, μια οικογένεια που για χρόνια ζούσε στο Λονδίνο πήρε την απόφαση να αλλάξει ποιότητα στο lifestyle της, ξεκινώντας από την αρχή ένα ολοκαίνουριο «ταξίδι». Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι και τα τρία τους παιδιά ένιωσαν την ανάγκη να δώσουν μια ευκαιρία στη ζωή σε μια επαρχιακή γειτονιά της Νορβηγίας, εκεί όπου είχαν κληρονομήσει μια τεράστια βίλα που μετρά περίπου έναν αιώνα ύπαρξης.

Γνώριζαν πολύ καλά πως θα ήταν σαν να ξεκινούσαν κυριολεκτικά από το μηδέν, καθώς τίποτα δε θα θύμιζε την καθημερινότητα που σκέφτηκαν να αφήσουν μια για πάντα να αφήσουν πίσω τους. Από την άλλη, όμως, τα παιδιά τους ήταν ήδη σε μεγάλη ηλικία και δε θα τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η προσαρμογή. Η όλη απόφαση ήταν πιο εύκολη από όσο νόμιζαν...

4-8kCo5.jpg


Από την πρώτη στιγμή που αντίκρισαν αυτό το σπίτι πριν από αρκετά χρόνια είχαν ερωτευτεί με το πόσο μαγευτικό φάνταζε μέσα στο όλο σκηνικό της πανέμορφης Νορβηγίας. Φτάνοντας στο σήμερα, που βρίσκεται υπό την κατοχή τους, ζήτησαν την πολύτιμη βοήθεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Todhunter Earle, το team του οποίου κατάλαβε από νωρίς το γούστο των ιδιοκτητών. 

Με εμφανή τα σημάδια του χρόνου, το σπίτι χρειαζόταν μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση, χωρίς ωστόσο να χαθεί η αίγλη και η φινέτσα του design του παρελθόντος. Ξεκινώντας βγάζοντας το σχέδιο για το makeover, όλοι είχαν στο μυαλό τους πως η λειτουργικότητα θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ένα εξυπηρετικό lifestyle και living για όλα τα μέλη της οικογένειας.

5-ertwS.jpg


Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως πρόκειται για ένα απόλυτα πετυχημένο mix πολλών και διαφορετικών στοιχείων -τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Όλα βασίζονται στις υψηλής αισθητικής ποιότητες, αλλά και στις λεπτομέρειες που έπαιξαν τεράστιο ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, όλα έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουν απίστευτο φως από χώρο σε χώρο -ακόμα και στην παραμικρή γωνία του σπιτιού.

Λευκές και pastel αποχρώσεις, bold τόνοι και ορισμένα μεταλλικά στοιχεία, συνθέτουν το σκηνικό του σπιτιού που αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα συνονθύλευμα από τις vintage γραμμές στο design με τη μοντέρνα πολυτέλεια. Από το όλο theme, δε λείπουν φυσικά τα επιβλητικά artworks που χαρίζουν μοναδική διάσταση από δωμάτιο σε δωμάτιο. Βλέπουμε τεράστιους πίνακες να δεσπόζουν, αλλά και μικρότερους να γεμίζουν ιδανικά τα κενά σημεία και να προσδίδουν extra χρώματα.

44-zhW30.jpg


Tα luxury στοιχεία, τέλος, συμπληρώνουν φανταστικά την ολοκληρωτική όψη της βίλας, χωρίς περιττές προσθήκες και παραφωνίες στη διακόσμηση. Τέσσερις μήνες μετά τη μετακόμιση, η οικογένεια απολαμβάνει κάθε στιγμή της νέας της καθημερινότητας, δίχως να μετανιώνει ούτε στο ελάχιστα για όλα όσα άφησε πίσω της.

Περιηγηθείτε στην gallery για να θαυμάσετε περισσότερους χώρους του σπιτιού!