fbpixel

Search icon
Search
Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο πιο όμορφο σημείο της Χαλκιδικής
TRAVEL

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο πιο όμορφο σημείο της Χαλκιδικής

Το ΑΜΜΟΑ Luxury Hotel & Spa Resort έχει έρθει για να ταράξει τα νερά της γαστρονομικής σκηνής


Για πολλούς η φράση «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» ίσως είναι κλισέ, αλλά για μένα αποτελεί πραγματικότητα. Μόλις λίγη ώρα από τη Θεσσαλονίκη, στη Σιθωνία, υπάρχει ένας επίγειος παράδεισος, ο οποίος ακούει στο όνομα Άγιος Ιωάννης. Μια μοναδική παραλία με υπέροχα γαλάζια νερά ξεπροβάλλει ανάμεσα σ' ένα καταπράσινο τοπίο κι αυτός ο συνδυασμός συνθέτει ένα σκηνικό που ο καθένας μας θα πρέπει να επισκεφτεί έστω και μια φορά στη ζωή του.

Εκεί, βρίσκεται το υπερπολυτελές ΑΜΜΟΑ Luxury Hotel & Spa Resort, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι. Περνώντας σχεδόν όλα τα καλοκαίρια της ζωής μου στη Χαλκιδική, γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, η καινοτομία, το σύγχρονο design αλλά και οι γαστρονομικές εμπειρίες που πραγματικά απογειώνουν αυτό το μαγικό μέρος. Μετά από μια μεγάλη παύση στον τομέα του hospitality, η Ζeus Ιnternational πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα του τουρισμού έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της φιλοξενίας. Η πολυβραβευμένη ελληνική εταιρεία hotel management κάνει το όραμά της πραγματικότητα ερχόμενη με μία νέα φιλοσοφία του hotel gastronomy.

The AMMOA experiece

accomodation-2.jpg

Μία σύντομη επίσκεψη στο υπερπολυτελές resort ήταν αρκετή για να αφουγκραστώ την ιδιαίτερη αύρα του και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει. Τα υψηλής αισθητικής δωμάτια με μοναδικές ανέσεις, σχεδιαστική αριστεία και θέα που «κόβει» την ανάσα είναι μόνο η αρχή. Αυτό που έγινε ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή της άφιξής μας ήταν ότι η γαστρονομία βρίσκεται στις προτεραιότητες του ομίλου, δίνοντας έμφαση σε κάθε ξεχωριστό εστιατόριο μέσα στις μονάδες.

Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα και με το κύμα να σκάει στα πόδια μας, υπάρχει το εστιατόριο Kyma ενώ στο εσωτερικό του resort το The Signature. Και τα δύο αποτελούνται από γευστικά πιάτα και με μεγάλη έμφαση στην πρώτη ύλη. Η ομάδα του chef Κωνσταντίνου Πανταζή μελετάει την τοπική κουζίνα και δημιουργεί menu τα οποία συγκαταλέγονται στο fine dining με στόχο να αποτελέσουν πόλο έλξης ακόμα και χωρίς διαμονή. Αυτή η φιλοσοφία αποτελεί βασική αρχή όλων των ξενοδοχείων του ομίλου, ο οποίος θέλει δίνει έμφαση στον κάθε τόπο και τις πρώτες ύλες του. 

the-signature-restaurant.jpg

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ζeus International ήδη έχει ξεκινήσει να δημιουργεί μοναδικά γαστρονομικά destinations όπως το wine cellar για private dining σε μια φυσική σπηλιά στο Grand Wyndham Mirabello Crete που θα λειτουργήσει επίσημα το 2023 και πολλά άλλα σε όλα τα resorts & city hotels. Η δημιουργία εμπειριών μέσα από τη δύναμη της γαστρονομίας είναι η επόμενη κατάκτηση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Σιγανός Χάρης: «Στη χώρα που τα κυρίαρχα στοιχεία της είναι ο ήλιος, η θάλασσα και οι μοναδικές εικόνες, η δημιουργία 5άστερων ξενοδοχείων και resorts με αυτά τα δεδομένα, είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία. Το να δημιουργείς όμως πολλαπλές και διαφορετικές, δυνατές εμπειρίες μέσα σε αυτούς τους χώρους είναι το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει κάθε χώρο. Η Ζeus International έχοντας κατακτήσει τα αστέρια που σε εντάσσουν στην πολυτέλεια, επενδύει πλέον στην δημιουργία εμπειριών».

img-8146.jpg
Καρπάτσιο με το μαγιάτικο ωρίμανσης 7 μηνών

Το δείπνο που απολαύσαμε στο The Signature εστιατόριο από τον Κωνσταντίνο Πανταζή περιέγραφε με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα πρεσβεύει ο όμιλος. Μία σειρά από αυθεντικές νόστιμες προτάσεις - δεν μπορώ να μην αναφέρω το tagliolini γαρίδας με φρέσκια ντομάτα και σκόρδο αλλά και το καρπάτσιο με το μαγιάτικο ωρίμανσης 7 μηνών - μας προσέφερε μία γαστριμαργική εμπειρία πέραν το προσδοκιών. Η συνοδεία των διαφορετικών κρασιών απογείωσε την έννοια του pairing και ανέδειξε τις γεύσεις κάθε πιάτου ξεχωριστά. Οι αγνές πρώτες ύλες, όπως ήταν τα λαχανικά, τα θαλασσινά και το λάδι, έκαναν κάθε μία συνταγή να ξεχωρίζει. Οι λάτρεις του καλού φαγητού θα βρουν επιλογές, που θα απογειώσουν τους γευστικούς τους κάλυκες και θα τους δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους, δημιουργώντας την ανάγκη να επιστρέφουν σ' αυτά.