fbpixel

Search icon
Search
Μια κομψή αγροικία στην κοιλάδα Franschhoek της Νότιας Αφρικής που θα σας εντυπωσιάσει
INTERIORS

Μια κομψή αγροικία στην κοιλάδα Franschhoek της Νότιας Αφρικής που θα σας εντυπωσιάσει

Σχεδιασμένη από τους Marc-Ludolf von Schmarsow και James Jayasundera


Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Marc-Ludolf von Schmarsow και ο συνεργάτης του James Jayasundera -ο ιδρυτής του Ampersand Travel στο Λονδίνο- σίγουρα δεν είναι οι πρώτοι που έχουν ερωτευτεί τα απόκρημνα βουνά του Franschhoek και την εκπληκτική διαύγεια του φωτός, που οι ντόπιοι μπορούν να απολαμβάνουν καθημερινά. Σε μια προηγούμενη ζωή, ως μέλος της ομάδας που άνοιξε το Wolwedans -ένα vintage tented camp στην άκρη του Sossusvlei της Namibia- ο James είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου του στο Cape Town.

Πριν από τέσσερα χρόνια, έπεισε τον Marc να επισκεφθεί τη Νότια Αφρική. Καθώς εξέταζαν τα ακίνητα προς πώληση σε ένα μεσιτικό γραφείο στον κεντρικό δρόμο του Franschhoek, εντόπισαν μια κατοικία που ήταν δέκα φορές μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο αγρόκτημα προς πώληση. «Η ερειπωμένη αγροικία της δεκαετίας του '80 βρισκόταν στη μέση ενός βουνού και η περιοχή ήταν πολύ βραχώδης και χωρίς γεωργική αξία», λέει ο James και συνεχίζει: «Αλλά αυτό μας βόλευε απόλυτα, καθώς δεν είχαμε καμία πρόθεση να καλλιεργήσουμε τη γη και μας ενδιέφερε μόνο η συγκλονιστική θέα».

Take a tour!
094-1.jpg


Μέσα από το house tour, βλέπουμε έναν προς έναν τους χώρους που συνθέτουν ένα ultimate σκηνικό, που η οικογένεια επιλέγει να δημιουργεί τις καλύτερες στιγμές της ζωής της μέσα σε αυτό. Το farm style που γίνεται εμφανές σε κάθε σημείο, είναι αυτό που επέλεξε η designer για να συμπληρώσει την αισθητική που αναδύεται σε κάθε ματιά και σε κάθε πέρασμα. Οι φωτεινοί χώροι, συνυπάρχουν αρμονικά με τα στοιχεία της φύσης και τις traditional λεπτομέρειες που είναι πραγματικά ό,τι ακριβώς ταιριάζει στη συγκεκριμένη εξοχική κατοικία. 

Εστιάζοντας σε κάθε λεπτομέρεια, εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς τα υπέροχα έργα τέχνης που δίνουν μοναδική διάσταση σε κάθε χώρο, τη στιγμή που χαρίζουν πόντους πολυτέλειας ακόμα και στα πιο αδιάφορα σημεία. Τα χρώματα που εκπέμπονται από αυτά, φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη μέσα στο σπίτι, κάνοντας το total αποτέλεσμα να παίρνει «ζωή» και τις γήινες αποχρώσεις να βρίσκονται δίπλα στα πιο funky décor στοιχεία.

Το coziness της όλης διαρρύθμισης δείχνει να κορυφώνεται με τα ιδιαίτερα χαλιά στα πατώματα, που πέρα από ζεστασιά χαρίζουν κι extra ενδιαφέρον στο σπίτι, κάνοντας το την ιδανική διαφυγή για τώρα τον χειμώνα. Οι χώροι είναι πραγματικά υπέροχα φωτισμένοι, ενώ όλα είναι τόσο προσεγμένα και σωστά τοποθετημένα, φανερώνοντας τις γνώσεις του αρχιτεκτονικού team στο έπακρο. Με αφοσίωση στα απλά υλικά, το μοντέλο φαντάστηκε ένα cozy περιβάλλον, το οποίο θα εξέπεμπε χαρά κι αισιοδοξία. 

094-2.jpg


Οι μοκέτες, οι κολώνες και οι επιφάνειες από μάρμαρο κάνουν το τελικό αποτέλεσμα ακόμη πιο εκλεπτυσμένο και luxury. Οι γεμάτες τέχνη πινελιές φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη από χώρο σε χώρο, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα και κάνοντας τα δωμάτια πολύ πιο σύγχρονα και προσαρμοσμένα στο σήμερα.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: James McDonald, House & Garden