fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στις αυστριακές Άλπεις μάς εμπνέει για το απόλυτο winter decoration
INTERIORS

Μια κατοικία στις αυστριακές Άλπεις μάς εμπνέει για το απόλυτο winter decoration

Το Kitzbühel Chalet θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως χειμωρινός παράδεισος


Οι must-visit χειμερινοί προορισμοί μάς καλούν να βιώσουμε όμορφες στιγμές και να γίνουμε «ένα» με το winter σκηνικό. Η Αυστρία βρίσκεται δικαιωματικά στη λίστα με του top destinations κι εκεί η μαγεία φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλων των αθεράπευτων travelers που ενδεχομένως δεν έχουν ταξιδέψει ως εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή Tyrol δίνει την αίσθηση πως βγήκε από παραμύθι, ενώ εκεί τα resorts και τα σαλέ ολοένα και αυξάνονται, μιας και ο τόπος διεκδικεί μεγάλη φήμη κι έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Εκεί, λοιπόν, βρίσκεται και το Kitzbühel Chalet, το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε κι έχει μετατραπεί στο πιο όμορφο χειμερινό καταφύγιο που έχουμε θαυμάσει τελευταία.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Holzrausch διαμόρφωσε εκ νέου όλους τους χώρους του σαλέ, κάνοντάς το εντελώς updated, λειτουργικό, αλλά και απίστευτα «ζεστό». Τοποθετημένο σε ένα περιβάλλον που έχει τον τρόπο να «κόβει» την ανάσα, το σπίτι εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του design.

kitzbuhel-chalet-cottages-cabins-chalets-austria-tyrol-1-0x960-c-center-1024x630.jpeg


Αντικρίζοντας την κατοικία από το εξωτερικό της και μόνο γίνεται αντιληπτό πως το ξύλο αποτέλεσε το βασικό υλικό κατασκευής στις περισσότερες από τις επιφάνειες αλλά και τα έπιπλα. Ο καθένας από τους indoor και outdoor χώρους δίνει έμφαση στα φυσικά υλικά, απογειώνοντας παράλληλα την έννοια του slow living.

Από τη θέα στις Άλπεις έως τη διακριτική πολυτέλεια που αποπνέουν τα δωμάτια, όλα τα στοιχεία συνθέτουν ένα απίθανο home σκηνικό στο οποίο ο καθένας θα ήθελε να περάσει μερικές ημέρες του χειμώνα. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως απαρτίζεται από τρία υπνοδωμάτια, μια κουζίνα κι ένα σαλόνι, home cinema και spa με σάουνα.

Όπως ήδη αναφέραμε, το ξύλο κυριαρχεί από γωνιά σε γωνιά, ενώ παρατηρούμε πως υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του -από τις πιο ανοιχτές μέχρι τις πιο σκούρες. Σε ό,τι αφορά στα χρώματα που επιλέχθηκαν από το studio, αυτά ανήκουν σε μια παλέτα γήινων τόνων, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει ένα τόσο cozy αποτέλεσμα, ιδανικό γι' αυτήν την εποχή. Πιο συγκεκριμένα, το καφέ σε διάφορες αποχρώσεις, όπως επίσης και το μπεζ, αλλά και το μαύρο για extra διάσταση και μοντέρνο χαρακτήρα.

kitzbuhel-chalet-cottages-cabins-chalets-austria-tyrol-7-0x960-c-center.jpeg


Εμβαθύνοντας στην αρχιτεκτονική της εκπληκτικής αυτής εξοχικής κατοικίας, εντύπωση προκαλεί η τόσο σύγχρονη ματιά με την οποία έχει αποτυπωθεί το design, αλλά και το πόσο μοναδικά δένουν οι χώροι με τις εξωτερικές συνθήκες και το παραμυθένιο σκηνικό. Το έργο, ουσιαστικά, αποκαθιστά το παλιό κτίσμα, μεταμορφώνοντάς το εντελώς, χωρίς ωστόσο να χάνεται η γοητεία του.

Στο μεταξύ, κανείς δεν μπορεί να παραλείψει τις χρυσές λεπτομέρειες που «ντύνουν» πολλές από τις γωνίες του σπιτιού, κάνοντάς το ακόμα πιο μοντέρνο και πιο κοντά στις hot τάσεις του interior design. Όλα τα στοιχεία μαζεμένα προκαλούν μια αίσθηση απόλυτης ηρεμίας και αρμονίας. Οι μινιμαλιστικές γραμμές έχουν χαρίσει όλο αυτό το vibe στους χώρους, δίχως ωστόσο να στερείται η ατμοσφαιρική -τόσο οικεία- αύρα που χαρακτηρίζει κάθε mountain house.

kitzbuhel-chalet-cottages-cabins-chalets-austria-tyrol-2-0x960-c-center-1536x945.jpeg


Η παράδοση συναντά τη μοντέρνα αισθητική, ενώ ο κάθε χώρος γίνεται πραγματικό παράδειγμα του living στο βουνό, σε ένα περιβάλλον απόλυτα ήρεμο και γαλήνιο, ιδανικό για μερικές ημέρες ξεκούρασης. Ειδικά όταν το φως της ημέρας δίνει τη θέση του στη νύχτα, η όλη μαγεία κορυφώνεται. Ο θερμός φωτισμός δημιουργεί το τέλειο κλίμα, η φωτιά στο τζάκι δυναμώνει κι ένα ποτήρι κρασί γίνεται η ιδανική παρέα.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: The Spaces