fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στην Πορτογαλία μοιάζει βγαλμένη από την έρημο χάρη στις αποχρώσεις της
INTERIORS

Μια κατοικία στην Πορτογαλία μοιάζει βγαλμένη από την έρημο χάρη στις αποχρώσεις της

Με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ricardo Bak Gordon


Ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Ricardo Bak Gordon μ' έδρα την Πορτογαλία φημίζεται παγκοσμίως για τις δουλειές του ανά τον κόσμο, καθώς η σχεδιαστική φιλοσοφία του έχει κάτι το καλοκαιρινό, το ανεπιτήδευτο και το τόσο σύγχρονο. Οι δυνατότητές του καταφέρνουν να δίνουν «ζωή» ακόμη και στα πιο αδιάφορα περιβάλλοντα, προσδίδοντάς τους χρώμα και μοντέρνο χαρακτήρα που κάνει τη διαφορά.

Παραμένοντας στον ίδιο τόπο, αυτήν τη φορά στην περιοχή Grândola, οι designers κλήθηκαν να βγάλουν το σχέδιο και να διαμορφώσουν μια ολοκαίνουρια κατοικία, η οποία ανήκει σε μια νεαρή οικογένεια, που αγόρασε αυτό το κτίσμα με σκοπό να περνά εκεί του θερμούς μήνες του χρόνου. Το βασικό highlight αυτού του σπιτιού αποτελεί το γεγονός πως θυμίζει περισσότερο σε ένα υπερπολυτελές summer resort παρά σε κατοικία, χωρίς ωστόσο να στερείται τη ζεστασιά που θεωρείται απαραίτητη σε οποιοδήποτε homie σκηνικό.

Take a look!
13-house-in-grandolapubbga.jpg


Ο βασικός λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει αυτό το αρχιτεκτονικό δημιούργημα είναι η πρωταγωνιστική παρουσία μιας απόχρωσης του κοραλί που κάνει τη διαφορά. Επίσης, ο φουτουριστικός σχεδιασμός του κτίσματος, που μοιάζει σαν ένας λαβύρινθος γεμάτος εκπλήξεις, δίνει στο σπίτι τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.

Μέσα σ' ένα τροπικό σκηνικό γεμάτο φοίνικες, το σπίτι διατηρεί έναν άκρως μινιμαλιστικό σχεδιασμό, με σκοπό να ταιριάζει και να εναρμονίζεται με το όλο καλοκαιρινό feeling και την ηρεμία που κυριαρχεί σε ολόκληρο τον τόπο. Πέρα από το γραμμικό, αλλά παράλληλα αφηρημένο σχήμα, έχουν επιλεχθεί πολύ ουδέτεροι τόνοι, ανοιχτοί και άκρως καλοκαιρινοί, γεγονός που συμπληρώνει το όλο design concept.

Το location κάνει την κατοικία να μοιάζει χτισμένη στην έρημο, κάτι που την κάνει τόσο ξεχωριστή στα μάτια μας. Center piece αυτού του κτίσματος δεν είναι άλλο πέρα από την υπέροχη πισίνα που δεσπόζει και δείχνει προσβάσιμη από κάθε γωνιά της κατοικίας. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο οι ιδιοκτήτες λάτρεψαν αυτό το σπίτι: η μεγάλη πισίνα που δημιούργησε από την πρώτη στιγμή στο μυαλό τους μια εικόνα ξεγνοιασιάς και απόλυτης ηρεμίας.

10-house-in-grandolapubbga.jpg


Οι open air χώροι του σπιτιού βοηθούν τους ιδιοκτήτες να γίνουν «ένα» με το τοπίο γύρω τους, δίνοντάς τους συνεχώς την αίσθηση πως βρίσκονται σε ένα ειδυλλιακό resort. Σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση, παρατηρούμε πως διατηρείται ένα λιτό στιλ σε κάθε γωνιά. Σε σκούρες αποχρώσεις και μοντέρνες γραμμές, τα διακοσμητικά στοιχεία απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα, το κάνουν πιο εκλεπτυσμένο και του χαρίζουν expensive looking χαρακτήρα.

Ελάχιστα και σύγχρονα έπιπλα, που εξυπηρετούν τις απαραίτητες ανάγκες της οικογένειας, έντονα χρώματα που ταιριάζουν ονειρεμένα με τους earthy τόνους, καθώς και ξεχωριστά διακοσμητικά από κάθε γωνιά του πλανήτη ενισχύουν το τελικό αποτέλεσμα. Βλέπουμε πως κυριαρχεί ένα ethnic vibe, το οποίο έχει συνδυαστεί φοβερά με όλα όσα πρεσβεύει αυτό το σπίτι.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο είναι σχεδιασμένο αυτό το σπίτι, ξεχωρίζοντας σε τεράστιο βαθμό με όλα τα υπόλοιπα της περιοχής, που -αν και προσεγμένα- ακολουθούν τους τυπικούς κανονισμούς του interior design. Η καθεμία από τις γωνίες της κατοικίας μετατρέπεται στο απόλυτο ησυχαστήριο για τους καλοκαιρινούς μήνες, απολαμβάνοντας κανείς στιγμές ξεγνοιασιάς.

01-house-in-grandolapubbga.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily