fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στην Ascona της Ελβετίας έχει μετατραπεί σε ένα άκρως ειδυλλιακό περιβάλλον
INTERIORS

Μια κατοικία στην Ascona της Ελβετίας έχει μετατραπεί σε ένα άκρως ειδυλλιακό περιβάλλον

Σχεδιασμένη από το studio Wespi de Meuron Romeo


Το προυπάρχον σπίτι, το οποίο έπρεπε να ανακαινιστεί, βρίσκεται σε ένα γοητευτικό αστικό περιβάλλον κοντά στο ιστορικό κέντρο της Ascona της Ελβετίας. Είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο και με τα πόδια απευθείας από το χωριό κι έχει έναν ρομαντικό κήπο με φοίνικες, με εκπληκτική θέα στις στέγες προς τη λίμνη Maggiore και τα βουνά. Λόγω της απότομης κλίσης της, η περιοχή παρατηρούνται έντονα οι ψηλοί τοίχοι, οι οποίοι συνήθως είναι κατασκευασμένοι από παραδοσιακή φυσική πέτρα.

Take a tour!
012-house-wi-asconas-modern-home-with-historic-echoes-1050x789.jpg


To σπίτι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος, ενώ ο κήπος του είναι ό,τι πιο ειδυλλιακό έχουμε θαυμάσει τελευταία. Το έργο ανταποκρίνεται στην τοποθεσία με τρόπο που μας εμπνέει και μας κάνει να θέλουμε να το επισκεφθούμε. Η επιλογή χρήσης φυσικής πέτρας με παραδοσιακό σοβά (σε συνδυασμό με πλήρως σοβατισμένους τοίχους) δίνει στην κατοικία μια νέα ταυτότητα και το ενσωματώνει στο σαγηνευτικό εξωτερικό τοπίο.

Από την πύλη της εισόδου μια ανερχόμενη ράμπα οδηγεί στο χαμηλότερο επίπεδο του κήπου, από όπου είναι δυνατή η πρόσβαση σε κάθε επίπεδο του σπιτιού. Η υπέροχη αυτή κατοικία, που δίνει την αίσθηση ενός πέτρινου κύβου, ενσωματώνεται στον υπάρχοντα κήπο και δημιουργεί μια ενότητα με τους πέτρινους τοίχους τριγύρω. Στο ισόγειο εντοπίζει κανείς δύο μικρά και ατμοσφαιρικά υπνοδωμάτια, η κύρια είσοδος με ντουλάπα, ένα μπάνιο με σάουνα και μια αποθήκη.

006-house-wi-asconas-modern-home-with-historic-echoes-1050x789.jpg


Στον επάνω όροφο υπάρχει η κύρια κρεβατοκάμαρα με το μπάνιο και την ντουλάπα, τους κύριους χώρους καθιστικού, όπως το ευρύχωρο σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα, που προσφέρει υπέροχη θέα χάρη στο μεγάλο παράθυρο που πρωταγωνιστεί. Στο πλάι και στο πίσω μέρος δύο μεγάλες τζαμαρίες επιτρέπουν απεριόριστη σύνδεση με τον κήπο και με την παρουσία αυτών όλοι οι χώροι γεμίζουν με το φως του ήλιου.

Ο φυσικός πέτρινος τοίχος κατά μήκος του παράδρομου της κοιλάδας διακόπτεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο περιβάλλον εισόδου με φυσικό λιθόστρωτο χώρο στάθμευσης και μια εντυπωσιακή πόρτα. Ένας επιπλέον τεχνικός και αποθηκευτικός χώρος είναι ενσωματωμένος κάτω από το έδαφος, γεγονός που προσφέρει στο σπίτι πολλούς χώρους - όλοι άνετοι και φωτεινοί.

008-house-wi-asconas-modern-home-with-historic-echoes-1050x787.jpg


Η συντριπτική τοπογραφία βράχου της απότομης πλαγιάς γίνεται το υποστηρικτικό στοιχείο του έργου, απ' όπου κι εμπνέεται το design του. Σε ό,τι αφορά στη χρωματική παλέτα, παρατηρούμε πως κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις προκειμένου να ταιριάζουν με τα vibes της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτές, πρωταγωνιστεί το γκρι σε διάφορες αποχρώσεις του, καθώς και το καφέ στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του. Στα στοιχεία της διακόσμησης, ο μινιμαλισμός έχει τον πρώτο λόγο ώστε να επικρατήσει η φυσική γοητεία και η φανταστική θέα. Έχουν επιλεχθεί λιτές γραμμές στα έπιπλα, καθώς και τα απαραίτητα αξεσουάρ που συμπληρώνουν μοναδικά την όλη αισθητική. Ένα απόλυτα μοντέρνο περιβάλλον που έχει τον τρόπο να μας χαρίζει έμπνευση.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!