fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία με εκπληκτικούς outdoor χώρους μετατρέπεται στο απόλυτο spring place to be
INTERIORS

Μια κατοικία με εκπληκτικούς outdoor χώρους μετατρέπεται στο απόλυτο spring place to be

Με την υπογραφή των Herbst Architects


Οι Herbst Architects φιγουράρουν στη λίστα με τα πιο «δυνατά» ονόματα στον χώρο της αρχιτεκτονικής, καθώς έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν χάρη στο σχεδιαστικό τους ταλέντο και τον μοντέρνο τρόπο με τον οποίο αντικρίζουν κάθε κατοικία.

Στο πρόσφατο παρελθόν, οι διακεκριμένοι designers ταξίδεψαν ως τη Νέα Ζηλανδία, εκεί όπου μια νεαρή οικογένεια αγόρασε το δικό της σπίτι. Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για την κομψότητα που αποπνέει, αλλά και για την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητά του.

Take a tour!
2011-herbst-awana-892x.jpg


Από το εξωτερικό της κατοικίας και μόνο, αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι το καταπράσινο, γεμάτο «ζωή» περιβάλλον, όπου τα στοιχεία της φύσης συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Η βίλα δεσπόζει μέσα στη φύση και κατευθείαν ο νους μας ταξιδεύει σε ένα lifestyle ξέγνοιαστο και σε χώρους ειδυλλιακούς που γεμίζουν ενέργεια τον περιηγητή. Ένα σύγχρονα φτιαγμένο σπίτι που είναι χτισμένο μακριά από τους γρήγορους αστικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να χαρίζει στην οικογένεια μια καθημερινότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση, με τη γοητεία και την ηρεμία που αυτή προσφέρει.

Πέρα από το εκπληκτικό outdoor περιβάλλον, η ίδια λιτή αλλά επιβλητική γοητεία συνεχίζεται και στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. Εκεί, ο σχεδιαστής πόνταρε στις απλές γραμμές στο design, διατήρησε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε κάθε δωμάτιο κι ενίσχυσε το αποτέλεσμα με μοντέρνες και άκρως λειτουργικές προσθήκες.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, βλέπουμε πως ο σύγχρονος μινιμαλισμός έχει αποτυπωθεί με τον πιο κομψό και up to date τρόπο. Συγκεκριμένα, εντύπωση μας προκαλούν τα έντονα χρώματα που ισορροπούν φανταστικά με τις κλασικές, πιο ουδέτερες αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα pop design με έντονα κλασικές και πολύ minimal αναφορές. Ο λόγος που δεν έχουν τοποθετηθεί περιττά έπιπλα, έγινε με σκοπό να εξασφαλιστούν ιδανικοί χώροι, δίχως καμία υπερβολή στη διακόσμηση.

2011-herbst-awana-357x.jpg

Στο μεταξύ, παρατηρούμε πως το ξύλο και οι επιφάνειες από πέτρα διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στους περισσότερους από τους χώρους του σπιτιού. Το γεγονός αυτό συντελεί στην εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος που εκπέμπει την αίσθηση της ζεστασιάς, όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, πολύ εντυπωσιακά στοιχεία, ο προσεγμένος φωτισμός είναι ένα σημαντικό bonus που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να παραλείψουμε. Τόσο στο indoor όσο και στο outdoor σκηνικό, έχουν επιλεχθεί οι κατάλληλες πηγές τεχνητού φωτός για τις ώρες που ο ήλιος πέφτει, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, όλα φωτίζονται εξαιρετικά χάρη στα τεράστια παράθυρα που έχουν επιλεχθεί κατά την κατασκευή, αντικαθιστώντας τους μονότονους τοίχους, που υπό άλλες συνθήκες θα έκαναν πολύ πιο μουντό το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα εντυπωσιακό και απόλυτα family-friendly κτίσμα, που μοιάζει σαν να έχει βγει απευθείας από το μέλλον, κάτι που οφείλεται στο ότι οι αρχιτεκτονική ομάδα προτίμησε να κινηθεί περισσότερο με γνώμονα την πρακτικότητα της οικογένειας και λιγότερο με βάση τα στοιχεία εντυπωσιασμού. Ένα περιβάλλον που η οικογένεια απολαμβάνει καθημερινά, προσφέροντας στα μέλη της όλες τις πολυτελείς ανέσεις.

2011-herbst-awana-358x.jpg


Βασικό highlight αποτελεί το γεγονός πως από την πίσω πλευρά του σπιτιού οι ιδιοκτήτες έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο προχώρησαν με την αγορά του κτίσματος.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily