fbpixel

Search icon
Search
Δείτε πώς μια tiny κατοικία μετατρέπεται σε έναν κομψό μίνιμαλ παράδεισο
INTERIORS

Δείτε πώς μια tiny κατοικία μετατρέπεται σε έναν κομψό μίνιμαλ παράδεισο

Υπό την επιμέλεια του studio 90odesign


Το αρχιτεκτονικό studio 90odesign ξεχωρίζει στον χώρο του design και οι λόγοι είναι προφανείς σε όλα τα δημιουργήματά του. Οι αρχιτέκτονες που το συνθέτουν προσεγγίζουν το ενδιαφέρον τους στο design με έμπνευση από τη φύση και ποντάροντας στην εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα, η οποία χαρακτηρίζει κάθε δουλειά τους.

Στο πρόσφατο παρελθόν κλήθηκαν να διαμορφώσουν μια καινούρια κατοικία στο Vietnam, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το γραφείο τους. Πρόκειται για ένα μικρό σπίτι που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας, το οποίο μας εντυπωσιάζει μέσα από τον ιδιαίτερο και απίστευτα μοντέρνο σχεδιασμό του.

Take a tour!
02-3MJjT.jpg


Έχουν αποτυπωθεί με μοναδικό τρόπο τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα details, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα. Η κατοικία προσεγγίζει τον μινιμαλισμό με τον πιο σύγχρονο και καλλιτεχνικό τρόπο, με την άσπρη παλέτα, την κυβιστική γεωμετρία και τους λιτούς εσωτερικούς χώρους να πρωταγωνιστούν και να λειτουργούν ως καμβάς. Αυτό που κάνει το έργο να ξεχωρίζει από τα πολυάριθμα αρχιτεκτονικά παραδείγματα του σύγχρονου μινιμαλισμού είναι η γλυπτική αίσθηση της γεωμετρικής αφαίρεσης που διαποτίζει το σπίτι.

Το λευκό πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που μας εμπνέει. Η λειτουργικότητα είναι, επίσης, ένα από τα στοιχεία που κυριαρχούν, διευκολύνοντας στο έπακρο την καθημερινότητα των ιδιοκτητών. Αυτό ακριβώς, άλλωστε, αποζητούσε η οικογένεια: την ευκολία στις κινήσει και τη διαμονή του μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτα μοντέρνο κι εκλεπτυσμένο.

Το ξύλο, που πρωταγωνιστεί και μοιάζει σχεδόν ακατέργαστο, δίνει μοναδικό και παράλληλα διαχρονικό χαρακτήρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Το βλέπουμε να αποτελεί το βασικότερο υλικό κατασκευής σε διάφορες αποχρώσεις -άλλες πιο σκούρες άλλες πιο ανοιχτές-, που «δένουν» φανταστικά μεταξύ τους, δημιουργώντας το τέλειο combo.

07-PiDEL.jpg


Στο μεταξύ αυτό που μας κάνει περισσότερο εντύπωση αποτελεί το γεγονός πως σε κάθε χώρο τα oversized indoor plants έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνοντας με την προσθήκη τους χρώμα και ultra fresh αέρα σε κάθε σημείο.

Τα πολλά παράθυρα και οι έντονες γεωμετρίες στους τοίχους και τις επιφάνειες είναι δύο extra στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας αντικρίζοντας το total σκηνικό. Το καθένα από τα δωμάτια «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως, ενώ το λευκό στους τοίχους που λειτούργησε ως καμβάς ήταν η τέλεια επιλογή για να εξασφαλιστεί ζωντάνια και απόλυτη αρμονία.

Ένα φανταστικό περιβάλλον, λοιπόν, που σε ένα γενικότερο πλαίσιο συγκεντρώνει μινιμαλιστικά στοιχεία, πραγματοποιώντας το απόλυτο mix με natural προσθήκες. Μια εικόνα κάπως νοσταλγική αλλά παράλληλα κι εξαιρετικά μοντέρνα, δίνει την ευκαιρία στην οικογένεια να απολαμβάνει κάθε στιγμή, τόσο το φθινόπωρο και τον χειμώνα όσο και άλλες περιόδους μέσα στον χρόνο.

20.jpg


Το αποτέλεσμα δικαίωση τόσο το ίδιο το αρχιτεκτονικό γραφείο όσο και όλα τα μέλη της οικογένειάς της, κάνοντάς τους να θέλουν να δώσουν το προσωπικό τους στίγμα σε κάθε δωμάτιο -πάντα με βάση την καλαισθησία που διακρίνει τους διακεκριμένους designers. Έτσι, ξεκίνησαν να κινούνται σε κλασικά μονοπάτια σε ό,τι αφορά στο interior design, επιλέγοντας να «παίξουν» με basic αποχρώσεις που θεωρητικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily