fbpixel

Search icon
Search
Η κατοικία ενός γνωστού design duo είναι ένα όνειρο για κάθε λάτρη του μινιμαλισμού
INTERIORS

Η κατοικία ενός γνωστού design duo είναι ένα όνειρο για κάθε λάτρη του μινιμαλισμού

Πρόκειται για το σπίτι των Adam Frampton και Karolina Czeczek


Οι Adam Frampton και Karolina Czeczek ξεχωρίζουν στον χώρο του interior design χάρη στο ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Θεωρούν πως ένα σπίτι θα πρέπει να αποπνέει μοντερνισμό και θετική ενέργεια μέσα από κάθε γωνιά του, χωρίς ωστόσο να χάνεται η αίσθηση της ζεστασιάς.

Το ίδιο ισχύει και για τη δική τους κατοικίας που βρίσκεται στο Brooklyn και παραδίδει μαθήματα design μέσα από το απίστευτο εσωτερικό της. Μοντέρνο και φωτεινό, το κτίσμα εκπέμπει έναν αέρα ανεπιτήδευτης πολυτέλειας, που έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της διακόσμησης.

ad0322-only-if-2-copy.jpg


Αποτελείται από δύο ορόφους, καθώς κι ένα υπόγειο, με πέντε υπνοδωμάτια, μια ευρύχωρη κουζίνα, τρία μπάνια, γυμναστήριο, play room και αρκετά living spaces για στιγμές χαλάρωσης. Ένα σύγχρονα φτιαγμένο σπίτι που είναι χτισμένο στο αστικό σκηνικό, αλλά τόσο σωστά σχεδιασμένο και διαμορφωμένο, με αποτέλεσμα να χαρίζει στην οικογένεια μια καθημερινότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση, με τη γοητεία και την ηρεμία που αυτή προσφέρει.

Εμβαθύνοντας στην αρχιτεκτονική της κατοικίας, αυτό που παρατηρούμε είναι το πόσο απίστευτα συνδυάζονται οι θερμές αποχρώσεις με πιο ψυχρούς τόνους, όπως είναι το λευκό και το γκρι. Παρόλα αυτά, το μπεζ και άλλα παρεμφερή, earthy χρώματα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δημιουργούν ένα ultra cozy περιβάλλον, μοντέρνο και άκρως family-friendly.

Οι natural τόνοι και οι «καθαρές» γραμμές στα έπιπλα κυριαρχούν και ταιριάζουν απόλυτα με το σκηνικό, τη στιγμή που η πρακτικότητα έχει αποτυπωθεί με πιθανό τρόπο, από γωνιά σε γωνιά. Σε όλα τα δωμάτια επικρατεί αρμονία, ενώ δεν υπάρχει καμία υπερβολή ως προς τη διακόσμηση, τίποτα το περιττό. Ποτέ ξανά ο μινιμαλισμός δεν έχει αποτυπωθεί με τόσο σύγχρονο τρόπο, με αποτέλεσμα να μη χορταίνουμε να παρατηρούμε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια του σπιτιού.

ad0322-only-if-5-copy.jpg


Στο όλο περιβάλλον, λειτούργησε εξαιρετικά ο φυσικός φωτισμός που κάνει τους χώρους να δείχνουν πραγματικά ονειρεμένοι. Το λευκό στους τοίχους και τα έπιπλα, παίρνει μοναδική μορφή εξαιτίας των ηλιακών ακτινών, δίνοντας μοναδικά χρώματα και «ζωή» σε κάθε γωνία. Η τέχνη από γωνιά σε γωνιά, είναι η ιδανικότερη προσθήκη που επιλέχθηκε για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα και να δείχνει απόλυτα ολοκληρωμένο και πληθωρικό, παρά τη λιτότητα που σε γενικές γραμμές έχει τον πρώτο λόγο.

Η αισθητική που διατηρείται μπερδεύεται με περασμένες δεκαετίες, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακό mixed σκηνικά που έχουμε θαυμάσει. Βλέπουμε πως η λιτότητα είναι αυτήν στην οποία βασίστηκαν οι αρχιτέκτονες, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που δε θα στερείται σε καμία περίπτωση τη λειτουργικότητα, αλλά και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα μέσα από το design.

Στο μεταξύ, μαζί με όλα τα παραπάνω στοιχεία, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως έχουν τοποθετεί σε πολλά από τα σημεία μέσα στο σπίτι φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία λειτουργούν φανταστικά στον συνολικό διάκοσμο, χαρίζουν διάσταση κι extra ζωντάνια από γωνιά σε γωνία. Είναι πραγματικά μοναδικός ο τρόπος που συνδυάζονται οι θερμές αποχρώσεις του σπιτιού με το πράσινο των φυτών.

ad0322-only-if-10-copy.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD