fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία γεμάτη χρώματα στη Νέα Υόρκη υμνεί την αισιοδοξία
INTERIORS

Μια κατοικία γεμάτη χρώματα στη Νέα Υόρκη υμνεί την αισιοδοξία

Ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα που έχει τον τρόπο να μας εμπνέει


Τα χρώματα είναι τρόπος έκφρασης, με τον οποίο μπορεί κανείς να αποτυπώσει ακόμα και στοιχεία του χαρακτήρα του, αλλά και την αισθητική του. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε πως έχουν αρχίσει να πρωταγωνιστούν στις περισσότερες σύγχρονες κατοικίες, έχοντας τον τρόπο να προσδίδουν ζωντάνια και funky διάσταση. Μια έντονη απόχρωση και μόνο, άλλωστε, αρκεί για να μεταμορφωθεί ολοκληρωτικά ένας χώρος.

Στην προκειμένη περίπτωση, στην περιοχή Upstate της Νέας Υόρκης, μια απίστευτη κατοικία ξεπροβάλει μέσα στη φύση και μετατρέπεται σε επίγειο παράδεισο. Ένα μοναδικό περιβάλλον που κάθε λάτρης του interior design θα λατρέψει όποιο κι αν είναι το προσωπικό του γούστο.

job-10309.jpg


Σε αυτήν εντύπωση προκαλεί ο ευφάνταστος τρόπος με τον οποίο έχουν συνδυαστεί τα χρώματα. Είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού το γεγονός πως τόσο διαφορετικές μεταξύ τους αποχρώσεις έχουν βρει «κοινά σημεία». Πιο συγκεκριμένα, το χρώμα που πρωταγωνιστεί σχεδόν στα περισσότερα δωμάτια είναι το μαύρο, το οποίο έχει εξασφαλίσει μοντέρνο χαρακτήρα.

Από εκεί κι έπειτα, παρατηρούμε πως οι έντονοι τόνοι έχουν πάρει και αυτοί τη θέση τους από γωνία σε γωνία, με το τελικό αποτέλεσμα να μας αφήνει έκπληκτους. Το φούξια, το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο ανήκουν σε αυτά που κυριαρχούν. Λειτουργικοί καναπέδες, πολυθρόνες και coffee tables, περίτεχνα art pieces σε κάθε γωνία, καθώς και cozy details, όπως bohemian χαλιά και layers από μαξιλάρια, συνθέτουν το total σκηνικό και το καθιερώνουν σε ένα περιβάλλον που είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Στο μεταξύ, οι vintage γραμμές στο design ισορροπούν με τον πιο φανταστικό τρόπο μαζί με τις σύγχρονες προσθήκες. Η λειτουργικότητα αποτελεί «κλειδί» όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες απολαμβάνουν στο έπακρο την καθημερινότητά τους μέσα σε αυτό το μοναδικά διαμορφωμένο κτίσμα.

job-10530.jpg


Καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως πρόκειται για ένα απόλυτα πετυχημένο mix πολλών και διαφορετικών στοιχείων -τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Όλα βασίζονται στις υψηλής αισθητικής ποιότητες, αλλά και στις λεπτομέρειες που έπαιξαν τεράστιο ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, όλα έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουν απίστευτο φως από χώρο σε χώρο -ακόμα και στην παραμικρή γωνία του σπιτιού.

Η διάταξη των χώρων της κατοικίας, στο μεταξύ, επιδιώκει να μεταδώσει την αίσθηση ενός συνεχούς ανοίγματος και σύνδεσης με τον εξωτερικό χώρο, ο οποίος μοιάζει σαν να βγήκε απευθείας από παραμύθι. Κατακλυσμένος από φυσικά στοιχεία και καταπράσινες επιφάνειες, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της οικογένειας να περνούν άπλετο χρόνο, θαυμάζοντας την εξοχή και χαλαρώνοντας.

Τα μεγάλα παράθυρα σε όλα τα δωμάτια, κάνουν ορατή την ακαταμάχητη θέα και «πλημμυρίζουν» τους χώρους με μπόλικο φυσικό φως. Οι bold τόνοι δείχνουν πιο φωτεινοί από ποτέ άλλοτε και το διαχρονικό λευκό εναλλάσσεται ανάλογα με τα «παιχνίδια» του ήλιο. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, έχουν προστεθεί αρκετά μεταλλικά touches, που εξασφαλίζουν δόσεις πολυτέλειας από γωνιά σε γωνιά και κάνουν το σπίτι πιο εκλεπτυσμένο.

job-10085.jpg


Πλέον, το σπίτι χαρακτηρίζεται για την τέλεια αρμονία του και την έμφαση που έχει δοθεί στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα χρώματα δένουν τόσο ονειρεμένα μεταξύ τους και δημιουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα απόλυτα σύγχρονο αποτέλεσμα, με εξαιρετικές λεπτομέρειες και τις ιδανικές πινελιές που «κλειδώνουν» το σκηνικό.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του εκπληκτικού αυτού σπιτιού!

Φωτογραφίες: AD