fbpixel

Search icon
Search
Μια φωτεινή κατοικία στο ιστορικό Greenwich Village της Νέας Υόρκης αποπνέει μινιμαλιστική αύρα
INTERIORS

Μια φωτεινή κατοικία στο ιστορικό Greenwich Village της Νέας Υόρκης αποπνέει μινιμαλιστική αύρα

Όταν τα luxurious στοιχεία συναντούν τον αρχοντικό χαρακτήρα, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει


Ποντάροντας στη δύναμη που μπορούν να προσφέρουν οι λιτές γραμμές και αποτυπώνοντας απόλυτα τους κανόνες του μινιμαλισμού, ο αρχιτέκτονας Lee Skolnick και ο σχεδιαστής Steven Volpe απέδειξαν περίτρανα τους λόγους για τους οποίους θεωρείται διακεκριμένο το έργο τους και πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν στον χώρο του interior design. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνεργάστηκαν για ακόμα μια φορά, εστιάζοντας στο προσωπικό γούστο μιας οικογένειας στη Νέα Υόρκη που θέλησε να μετατρέψει μια παλιά αρχοντική κατοικία στο πιο in κτίσμα στην ιστορική περιοχή Greenwich Village. Συγκεκριμένα, αυτά που ζήτησαν οι ιδιοκτήτες έκαναν λόγο για μια «αστική όαση, ένα μέρος ησυχίας και ηρεμίας και -πάνω από όλα- φωτεινούς χώρους που θα μπαίνουν χωρίς περιορισμό οι ηλιακές ακτίνες». 

Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που ζήτησαν κι έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες!
garden.jpg

Από τον δρόμο της ιστορικής αυτής γειτονιάς της Νέας Υόρκης, αυτή η τόσο κομψή πέτρινη κατοικία του 19ου αιώνα δίνει την αίσθηση ότι βγήκε κατευθείαν από το πιο ονειρικό παραμύθι και φαινομενικά μοιάζει αρκετά με τους γείτονές της, μέχρι τη στιγμή που εισχωρεί κανείς στο εσωτερικό της και όλα ανατρέπονται. Ανοίγοντας την εξώπορτα, γίνεται αμέσως αντιληπτός ο αέρας ανανέωσης που έχει προσδοθεί χωρίς, ωστόσο, να στερεί τον μοναδικό κλασικό χαρακτήρα σύμφωνα με τον οποίο χτίστηκε εξαρχής. Χαρίζοντας φως σε κάθε γωνιά της, οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από τους ανθρώπους που επιμελήθηκαν όλους τους χώρους να αφήσουν έντονο το clean στίγμα, χάρη στο οποίο δόθηκε minimal αύρα και καθαρότητα στην οπτική της όλης κατοικίας.

Το κλασικό αρχοντικό που μετρούσε ήδη πολλές δεκαετίες στον δρόμο του Greenwich Village, μεταμορφώθηκε στο πιο μοντέρνο κτίσμα επί της οδού.

Πλαισιωμένο από μια καταπράσινη όαση, η αρχιτεκτονική και διακόσμηση αυτού του σπιτιού στηρίχθηκαν στην εξασφάλιση φυσικού φωτός, γι' αυτό και η απουσία κουρτινών γίνεται αισθητή σε κάθε χώρο. Από την κουζίνα μέχρι το living room και από τα υπνοδωμάτια στους αύλειους χώρους, πρωταγωνιστικό ρόλο κατακτούν τα πολυτελή στοιχεία διακόσμησης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα υπερμεγέθη φυτά εσωτερικούς χώρου, οι wood επιφάνειες και τα λευκά είδη που βασίζονται στην άνεση και την πρακτικότητα, διευκολύνοντας σε κάθε περίπτωση το lifestyle των ιδιοκτητών.

Η πίσω γυάλινη πρόσοψη φωτίζει επίσης το χαμηλότερο επίπεδο της πολυτελούς κατοικίας, με την κατάλευκη κουζίνα απαράμιλλου design και την guest τραπεζαρία από ξύλο να αγναντεύουν σε μια δεντρόφυτη αυλή που εντοπίζεται στρέφοντας κανείς το βλέμμα του στα πανύψηλα παράθυρα.

living-room-YEpVl.jpg


Το διώροφο σαλόνι που έχει τον τρόπο να κόβει την ανάσα με τα στοιχεία εντυπωσιασμού από τα οποία διακατέχεται, έχει θέα την κουζίνα, την τραπεζαρία και τον ονειρικό αύλειο χώρο. Σε αυτό, κυριαρχεί για άλλη μια φορά ο μινιμαλισμός, ενώ τα ελάχιστα κομμάτια που έχουν προστεθεί δίνουν μοναδική αίσθηση modern country λεπτομερειών που εναρμονίζονται απόλυτα με τα δρύινα δάπεδα και τους τοίχους του λευκού γύψου.

Λίγο πιο κάτω, το desk space δεσπόζει σε μερικά τετραγωνικά και αποτελεί την τέλεια εικόνα για έναν άκρως τακτοποιημένο χώρο εργασίας, έτσι ακριβώς όπως το θαυμάζουμε στις αγαπημένες μας web platforms από τις οποίες αντλούμε έμπνευση. Σε μια ultra clean επιφάνεια, ξεπροβάλλουν statement κομμάτια αιχμής που προέρχονται από τον 20ό αιώνα, βρίσκοντας τη θέση τους σαν να ήταν τα ιδανικό σημείο τοποθέτησης με σκοπό να ομορφύνουν ολόκληρο το μέρος.

desk.jpg


Σε αυτήν την κατοικία την οποία δε θέλει κανείς να εγκαταλείψει κατά την περιήγησή του, ξεχωρίζουν επίσης οι μαρμάρινες λεπτομέρειες που κάνουν το final result ακόμα πιο lux, οι επιβλητικοί καθρέφτες που δίνουν μεγαλύτερη διάσταση στους ήδη ευρύχωρους χώρους, καθώς και τα ατσάλινα και πέτρινα touches που υπενθυμίζουν με τον πιο διακριτικό τρόπο την ιστορική σημασία ολόκληρης της περιοχής.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Πηγή: Architectural Digest