fbpixel

Search icon
Search
Μια εξοχική κατοικία στη Βαρκελώνη συγκεντρώνει όλα τα θετικά της μεσογειακής αύρας
INTERIORS

Μια εξοχική κατοικία στη Βαρκελώνη συγκεντρώνει όλα τα θετικά της μεσογειακής αύρας

Με τίτλο, Casa Moraira


Στην περιοχή της Βαρκελώνης, αυτό το σπίτι βρίσκεται σε ένα τοπίο που συνδυάζει τη γοητεία της θαλασσινής αύρας με το μεσογειακό δάσος. Ένα σύνολο στρογγυλεμένων όγκων που συνδυάζουν συνεχή λευκή επένδυση στις προσόψεις του με την πέτρινη τοιχοποιία της πλίνθου, που περιβάλλει το πάρκινγκ, δίνουν έναν τυπικό μεσογειακό παραδοσιακό χαρακτήρα σε αυτήν την κατοικία που διαθέτει όλες τις ανέσεις και παροχές του 21ου αιώνα.

mediterranean-style-facade-house-5TGAc.jpg

Ένας όμορφος, κήπος και ελαφριά περίφραξη συνοδεύουν το μονοπάτι από την πρόσβαση στο οικόπεδο, χωρίς να περιορίζουν την θέα των όγκων του σπιτιού, μέχρι την πλησιέστερη πρόσοψη που θωρακίζει στην ουσία τη βίλα από τη βοή του δρόμου και όπου βρίσκεται και η πρόσβαση στο εσωτερικό του. Το σπίτι αναδεικνύεται μετά από μια μεγάλη περιστρεφόμενη ξύλινη πόρτα.

Στο ισόγειο βρίσκουμε το σαλόνι χωρισμένο από τον χώρο πρόσβασης, όπου κυριαρχεί η γλυπτική σκάλα - οπτικά συνδεδεμένη χάρη στο τζάκι διπλής όψης που ενισχύει τη ρευστότητα αυτών των χώρων και οδηγεί στη βεράντα στο πίσω μέρος και φυσικά στον καταπληκτικό κήπο.

open-kitchen-design-modular-I9Y4O.jpg

Στην απέναντι πλευρά συναντάμε τη μεγάλη κουζίνα σε μπλε τόνους που «επικοινωνεί» άψογα με τον χώρο πρόσβασης στο σαλόνι κατά μήκος μιας μεγάλης γυάλινης πρόσοψης που θολώνει τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Στο ίδιο επίπεδο συναντάμε επίσης έναν χώρο αποθήκης και μια μεγάλη ντουλάπα που βρίσκεται στον διπλανό χώρο της κουζίνας.

Στον πρώτο όροφο υπάρχουν δύο πολύ διαφορετικοί χώροι που χωρίζονται από τη σκάλα. Από τη μία πλευρά έχουμε το κύριο υπνοδωμάτιο και την ευρεία θέα στον κήπο που διαθέτει επίσης μπάνιο και δωμάτιο-ντουλάπα που χωρίζονται από τον χώρο ύπνου με μια διακριτική συρόμενη πόρτα.

mediterranean-style-house-pool-1536x1120-3p5rD.jpg

Το design στο εξωτερικό του κτιρίου μαγεύει, καθώς στο κέντρο του δεσπόζει μια μεγάλη, εντυπωσιακή πισίνα, η οποία διευκολύνει τους ιδιοκτήτες στα gatherings με κόσμο ή και πιο private. Γύρω από την pool area μπορεί κανείς να απολαύσει ιδιαίτερες στιγμές δροσιάς αλλά και καλοκαιρινών στιγμών. Παράλληλα, όλη η διακόσμηση της εντυπωσιακή κατοικίας προωθεί το summer spirit με τους χώρους να φαίνονται ότι ενώνονται εσωτερικά κι εξωτερικά.

Το interior design διακρίνεται από μια υψηλή αλλά σύγχρονη αισθητική κι έχει καταφέρει να δημιουργεί το απόλυτο mix and match. Συνολικά, πρόκειται για μια κατοικία που συνδυάζει την οικογενειακή φιλοξενία με τον μοντέρνο σχεδιασμό και ενθουσιάζει με τις μικρές γωνίες-«εκπλήξεις»!

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!