fbpixel

Search icon
Search
Μια ειδυλλιακή κατοικία στο Μεξικό αποτελεί «ζωντανό» παράδειγμα του slow living
INTERIORS

Μια ειδυλλιακή κατοικία στο Μεξικό αποτελεί «ζωντανό» παράδειγμα του slow living

Με την υπογραφή του studio Espacio 18 Arquitectura


Εάν η natural γοητεία στο design θα έπρεπε να αποδοθεί σε κάποιον επαγγελματία, τότε το team που συνθέτει το Espacio 18 Arquitectura θα ήταν πρώτο στη λίστα. Μια ματιά στα δημιουργικά έργα του studio μάς πείθει για τη σταθερή φιλοσοφία στην οποία οι αρχιτέκτονες παραμένουν πιστοί όσα χρόνια κι αν περάσουν. Πιο συγκεκριμένα, τα φυσικά στοιχεία είναι αυτά που λατρεύουν να χρησιμοποιούν σε κάθε τους δουλειά, μιας κι εξασφαλίζουν άκρως διαχρονικά σκηνικά που μαγνητίζουν.

Πρόσφατα, έδωσαν τη σχεδιαστική υπογραφή τους σε μια ultra stylish κατοικία, που αποτελεί τρανό παράδειγμα για την αισθητική που διατηρούν τόσο προσηλωμένα, το άμεσο contact με τη φύση και την αποτύπωση των λιτών γραμμών στην αρχιτεκτονική, που δε στερούνται ωστόσο την απαράμιλλη κομψότητα.

Take a tour!
8d5a6211-ok.jpg


Το σπίτι είναι χτισμένο στην παραθαλάσσια πόλη Tulum του Μεξικού. Βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας, η οποία για χρόνια βρισκόταν σε μια συνεχή αναζήτηση του ιδανικού vacation house, που να συνδυάζει τα πράσινα στοιχεία της φύσης με το μπλε της θάλασσας. Το συγκεκριμένο σπίτι -φωλιασμένο σ' ένα tropical σκηνικό κι ελάχιστα βήματα μακριά από την παραλία- είναι ό,τι ακριβώς είχε ανάγκη!

Μ' ένα γρήγορο house tour, το πρώτο που «απορροφά» τη ματιά μας είναι το φανταστικό, άκρως ειδυλλιακό outdoor περιβάλλον, το οποίο μετατρέπεται στο απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο. Οι ξύλινες επιφάνειες στα πατώματα μπερδεύονται με τα «διάφανα» νερά της private πισίνας, ενώ όλες οι γωνίες καλύπτονται από τα πανύψηλα φυτά, που προσδίδουν μια απίθανη, jungle αύρα.

8d5a6352-ok.jpg


Εξωτερικοί living χώροι γίνονται τα ιδανική σημεία χαλάρωσης για όλα τα μέλη της οικογένειας, ενώ παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία ακολουθείται και στο indoor περιβάλλον. Αυτό που ζήτησαν οι ιδιοκτήτες από το design studio ήταν ένα σκηνικό πλήρως εναρμονισμένο με την παραμυθένια ατμόσφαιρα της περιοχής, άκρως λειτουργικό για ξεκούραστη διαμονή, αλλά και ultra modern, ώστε να ανταποκρίνεται στις τάσεις της εποχής και παράλληλα να χαρακτηρίζεται για τον timeless χαρακτήρα του.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι η αρμονία που πρωταγωνιστεί από χώρο σε χώρο. Φαίνεται πως τα γήινα χρώματα που επιλέχθηκαν έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο πώς τελικά φαίνεται κάθε δωμάτιο. Τίποτα δε μοιάζει περιττά τοποθετημένο, ενώ οι ουδέτερες και οι μινιμαλιστικές γραμμές δημιουργούν ένα σκηνικό τόσο earthy και μοναδικό, όπως και το παραμικρό στοιχείο μέσα σε αυτό το σπίτι.

8d5a6150-ok.jpg


Τα έπιπλα είναι σχεδόν ανύπαρκτα, γεγονός που προσφέρει ελευθερία ως προς τις κινήσεις, υμνώντας ένα lifestyle που απαρτίζεται από τα απολύτως απαραίτητα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο πολύ έχουν ταιριάξει σε αυτήν την κατοικία οι γήινες, τόσο ουδέτερες αποχρώσεις, σε συνδυασμό με το ονειρικό outdoor περιβάλλον. Από την είσοδο κιόλας, με ευκολία κατανοεί κανείς πως πρόκειται για ένα ultra minimal περιβάλλον, κάτι το οποίο πρεσβεύει σχεδιαστικά το team του studio.

Επιπλέον διάσταση και φωτεινότητα εξασφαλίστηκε χάρη στις προσθήκες χρωμάτων και ξεχωριστών διακοσμητικών. Τα κεραμικά στοιχεία, οι μικρές μεταλλικές λεπτομέρειες και ο προσεγμένος τεχνητός φωτισμός δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα πιο ενδιαφέρον. Χώροι που αποπνέουν μια απαράμιλλη ηρεμία χάρη στη λιτή αισθητική και τις τόσο κομψές γραμμές στο design.

casadelsapo-fabianml-15-ok.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily