fbpixel

Search icon
Search
Μια διώροφη μεζονέτα στην Καλαμαριά ανακαινίστηκε με έντονες αναφορές στη δεκαετία του '50 και '60
INTERIORS

Μια διώροφη μεζονέτα στην Καλαμαριά ανακαινίστηκε με έντονες αναφορές στη δεκαετία του '50 και '60

Με τη σχεδιαστική υπογραφή της interior designer Άννας-Ρόζυ Ρείση


Οι ιδιοκτήτες, ένα νεαρό ζευγάρι με ιδιαίτερη αγάπη για το design της δεκαετίας '50s - '60s που απολαμβάνει τη μουσική μέσα από τον ήχο των βυνιλίων, ζήτησαν από την interior designer Άννα Ρείση να διαμορφώσει τον χώρο τους με μια design προσέγγιση στην αγαπημένη τους εποχή.

Το πρώτο επίπεδο φιλοξενεί το καθιστικό, το οποίο ενοποιήθηκε με την κουζίνα και αναπτύσσεται πλέον σε ενιαίο χώρο χαρίζοντας έτσι άνεση και αίσθηση ελευθερίας. Ο χώρος του καθιστικού αναδιαμορφώθηκε τοποθετώντας τα νέα έπιπλα σε διαγώνια κατεύθυνση, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τους όγκους, ενώ σε κεντρικό στοιχείο αναδείχτηκε η ειδική κατασκευή του τζακιού με επένδυση από ξύλο καρυδιάς που ενσωματώνει και την τηλεόραση.

kodra-apt-web-4-9PXcw.jpg

Σημαντική προϋπόθεση για τον επανασχεδιασμό της κατοικίας ήταν η ανάδειξη του στυλ της δεκαετίας του '50 μέσα από κάθε λεπτομέρεια. Οι λιτές φόρμες των επίπλων και το mix & match των υλικών, όπου το ξύλο καρυδιάς συνδυάζεται με μάρμαρο και λάκα αλλά και η επιλογή έντονων χρωμάτων στα βελούδινα υφάσματα, παραπέμπουν στην εποχή που το design άφησε το στίγμα του.

kodra-apt-web-6-9WQY8.jpg

Στο καθιστικό έγινε ο custom-made σχεδιασμός από την interior designer μιας ειδικής κατασκευής που περιλαμβάνει το βεστιάριο σε χρυσή λάκα και τον μπουφέ-βιβλιοθήκη σε ξύλο καρυδιάς που κατασκευάστηκε από την εταιρεία έπιπλα Παπαϊωάννου.

Η κουζίνα σχεδιάστηκε επίσης από την interior designer σε χαρακτηριστικό χρώμα λάκας εκείνης της εποχής. Το τραπέζι του του γνωστού designer Saarinen του Area Domus συνδυάστηκε με vintage καθίσματα σε έντονα χρώματα ενώ υφάσματα, κουρτίνες και ταπετσαρίες από το κατάστημα Recent, έντυσαν διάφορα σημεία της κατοικίας με ιδιαίτερο στιλ. Τα φωτιστικά που επίσης παραπέμπουν στο design των συγκεκριμένων δεκαετιών επιλέχθηκαν από τα καταστήματα Πετρίδης και Bossfoss. Διακοσμητικά αντικείμενα και συνθέσεις από το κατάστημα Bouquet ενισχύουν τη ρετρό ατμόσφαιρα.

22.jpg

Ο επάνω όροφος περιλαμβάνει την ιδιωτική ζώνη της κατοικίας όπου τα υπνοδωμάτια είναι διακοσμημένα σε διαφορετικό ύφος αποπνέοντας χαλαρότητα και ηρεμία. Οι χρωματικοί τόνοι είναι soft, τα έπιπλα (ντουλάπες και παιδικό κρεββάτι) είναι σχεδιασμένα ειδικά από την designer εσωτερικών χώρων, ώστε να εξυπηρετούν με λειτουργικότητα ενώ το μπάνιο είναι λιτό με επιλογές από το κατάστημα Porcelana.

Αbout

kodra-apt-web-28-gtewR.jpg

Η interior designer Άννα Ρείση ζει και εργάζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου αγαπά την μοναδική πολυπλοκότητα της πολυπολιτισμικής αρχιτεκτονικής των παλιών κτιρίων αυτής της πόλης. Η αισθητική είναι ένα στοιχείο που συντροφεύει την καθημερινότητα της από την παιδική της ηλικία μια και η μητέρα της είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για την διακόσμηση και το εκλεπτυσμένο γούστο της ενέπνευσε την ζωή της. Μετά από σπουδές στην Αγγλία και πολλά ταξίδια στο εξωτερικό ξεχώρισε την κομψότητα του γαλλικού design και την τολμηρότητα της παλέτας των ιταλικών χρωμάτων και γραμμών.

Κάθε project είτε πρόκειται για κατοικία είτε για επαγγελματικό χώρο είναι ένα ξεχωριστό δημιουργικό ταξίδι. Ενθουσιάζεται να μεταμορφώνει παλιούς χώρους διατηρώντας τα πιο όμορφα στοιχεία τους και συνδυάζοντας τα με νέες πινελιές που θα τα αναδείξουν και θα τα κάνουν πιο λειτουργικά. Δημιουργώντας έναν χώρο πλάθει μια ιστορία, μια νέα σχέση γραμμών, υφών, χρωμάτων με βασικό στοιχείο το φως.

Στη σελίδα στο Facebook, Anna-Rozy Reisi Interior Designer, υπάρχει μια ποικιλία από project της.

Φωτογράφος: Kimberley Powell