fbpixel

Search icon
Search
Μια διαχρονική κατοικία που ξεχωρίζει για την φινετσάτη αισθητική και τις γήινες αποχρώσεις
INTERIORS

Μια διαχρονική κατοικία που ξεχωρίζει για την φινετσάτη αισθητική και τις γήινες αποχρώσεις

Με τη σχεδιαστική υπογραφή της Emma Sims Hilditch


Στην Αγγλία των περασμένων δεκαετιών, οι περισσότερες γειτονιές ξεχώριζαν για τη μοναδική τους αύρα και τα στοιχεία πολυτέλειας. Οι εμβληματικές κατοικίες με τις τεράστιες καταπράσινες αυλές, κοσμούν μέχρι και σήμερα πολλές περιοχές και δίνουν χαρακτήρα και αέρα από το μακρινό παρελθόν. Σε αυτήν ακριβώς την αισθητική βασίζεται η δουλειά της διακοσμήτριας Emma Sims Hilditch, που ισορροπεί μεταξύ κλασικού και μοντέρνου μέσα από τις δημιουργίες της.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν μια οικογένεια της ανέθεσε τη διακόσμηση της πολυτελούς κατοικίας της, η Emma κλήθηκε να φέρει εις πέρας ένα έργο αρκετά απαιτητικό αλλά πολύ κοντά στη δική της αισθητική και οπτική που βλέπει τα πράγματα και αντιλαμβάνεται την τέχνη. Η νοτιοανατολική Αγγλία, άλλωστε, είναι πάντα ο τόπος από τον οποίο αντλεί έμπνευση και μέσω του οποίου εκφράζεται.

1-3HGuf.jpg

Δείχνοντας τεράστια εμπιστοσύνη στα δείγματα της δουλειάς της και στο καλαίσθητο σχεδιαστικό της τρόπο, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν έδωσαν πολλές οδηγίες στην Emma. Αυτό που ζητούσαν ήταν μια κατοικία γεμάτη φυσικό φως, που να συνδυάζει αρμονικά την ιστορία και την εξέλιξη της αγγλικής φινέτσας και κουλτούρας με τις σύγχρονες πινελιές διακόσμησης για ένα super εντυπωσιακό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Οι συνθήκες, λοιπόν, έδωσαν την ευκαιρία στη διακοσμήτρια να εκφραστεί ελεύθερα και να πετύχει το ιδανικό mix and match με στοιχεία από το παρελθόν αλλά και ultra modern λεπτομέρειες, που έχουν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά. Μόνο από τον υπέροχο κήπο του σπιτιού, κατάφερε να φανταστεί ένα πραγματικά μοναδικό σκηνικό και να φανεί ιδιαίτερα δημιουργική για να εντυπωσιαστούν οι ιδιοκτήτες.

2-CotL3.jpg

Ξεκινώντας τη διαμόρφωση, «έπαιξε» με μια παλέτα γήινων αποχρώσεων και τις ταίριαξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με φαινομενικά αντίθετες ψυχρές. Τόσο το σκούρο όσο και το ανοιχτό καφέ, εναρμονίζονται απίστευτα με τα ατμοσφαιρικά floral prints στις κουρτίνες και τους καναπέδες, δίνοντας extra διάσταση στην παλέτα των μπεζ και των λευκών.

Level up στο όλο decor, εξασφαλίστηκε από τα ολάνθιστα λουλούδια που δίνουν χρώμα και ζωή σε κάθε γωνία, καθώς επίσης οι επιφάνειες από ξύλο λειτουργούν σαν «κλειδί επιτυχίας» στα vintage vibes που αποπνέονται. Οι προαύλιοι χώροι του σπιτιού, βοήθησε την Emma να δημιουργήσει σημεία που η οικογένεια θα απολάμβανε στην καθημερινότητά της, εφόσον τα άνθη είναι αποκλειστικά από τους κήπους της. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως τα μικρότερα μέλη της οικογένειας λατρεύουν να περνούν το χρόνο τους στο γεμάτο φυσικά στοιχεία σκηνικό.

Αποπνέοντας αέρα πολυτέλειας που παραπέμπει τον καθένα σε άλλες εποχές, ο διακοσμήτρια επέλεξε να κινηθεί σε classic decor style χωρίς, όμως, να στερεί την πρακτικότητα και τη διαχρονικότητα από το lifestyle της πολυμελούς οικογένειας. Εξαιτίας των πολλών δεκαετιών που είναι χτισμένο το σπίτι, ήταν απαραίτητο να θεμελιωθούν από την αρχή πολλοί χώροι που ήταν γεμάτοι υγρασία και σημάδια στους τοίχους και τα πατώματα, κάτι που εξ αρχής είχε αγχώσει την Emma, αλλά δεν την πήγε ως προς το να πετύχει κάτι τόσο μοναδικό και, παράλληλα, διαχρονικό. Και πράγματι, είναι ιδιαίτερα εμφανής η διαχρονικότητα σε κάθε δωμάτιο, κάτι που κάνει την κατοικία να παραμένει εντυπωσιακή όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσο κι αν διαμορφωθούν οι τάσεις στο interior design.

mesa.jpg
Ανακαλύψτε περισσότερα εντυπωσιακά σημεία της κατοικίας στην gallery!