fbpixel

Search icon
Search
INTERIORS

Μια κατοικία στην California επαναπροσδιορίζει το American-inspired design

Το ανακαινισμένο σπίτι της ιδρύτριας του Create & Cultivate, Jaclyn Johnson


Μια κατοικία στην California επαναπροσδιορίζει το American-inspired design


Αν και ο αμερικανικός μοντέρνος σχεδιασμός του μεσαίου αιώνα υπάρχει σε όλη τη χώρα, αναμφισβήτητα κυριαρχεί περισσότερο στην California, όπου διάσημοι αρχιτέκτονες, όπως ο Frank Lloyd Wright, ο Richard Neutra και ο John Lautner, δημιούργησαν αιώνια αριστουργήματα. Ενώ πολλά από αυτά τα διαμάντια κατεδαφίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, υπάρχουν ακόμα αρκετά που έχουν απομείνει, όπως το σπίτι τριών υπνοδωματίων της ιδρύτριας του Create & Cultivate, Jaclyn Johnson, του 1979 στην Calistoga της California.

Δεδομένου ότι η Johnson ξεκίνησε το C&C για να βοηθήσει τις γυναίκες να χτίσουν την καριέρα τους και να αναπτύξουν τα επαγγελματικά τους δίκτυα, η επιχειρηματίας έδωσε προτεραιότητα στο γραφείο του σπιτιού της. Επιστράτευσε τους Austin Carrier και Alex Mutter-Rottmayer, ιδρυτές κι επικεφαλής σχεδιαστές της εταιρείας Hommeboys Interiors με έδρα τη Sonoma της California, για να τη βοηθήσουν να δημιουργήσει ένα σπίτι κατάλληλο για δουλειά, χαλάρωση, αλλά και διασκέδαση.

jaclyn-johnson-calistoga-interiors-full-res-1-6532a64f709cb.jpg


«Το να έχω ένα γραφείο που να με εμπνέει και να με ηρεμεί ήταν εξαιρετικά σημαντικό για μένα, οπότε η δημιουργία ενός τέτοιου πανέμορφου χώρου ήταν ύψιστη προτεραιότητα»
, λέει η Johnson. «Οι Hommeboys έκαναν πολύ καλή δουλειά δημιουργώντας έναν άκρως λειτουργικό χώρο που ήταν επίσης άνετος και γαλήνιος». 

Ως ένα από τα δύο δωμάτια που υποβλήθηκαν σε μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση, το γραφείο έχει μια εντελώς διαφορετική αισθητική προσέγγιση από το περιβάλλον του. Για αρχή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο σπίτι, το οποίο είναι φινιρισμένο σε ένα φωτεινό λευκό, κάθε σημείο των τοίχων και της οροφής του γραφείου είναι βαμμένο σε μια πλούσια μπλε απόχρωση. 

jaclyn-johnson-calistoga-interiors-full-res-9-6532a651ada77.jpg


«Η αρχική μας σκέψη ήταν να το επιλέξουμε σε ένα μοναδικό χρωματικό θέμα. Το χρώμα, το Wellfleet της Portola Paints, ήταν μια απίστευτα ισχυρή απόχρωση και το μπλε διεγείρει τη φαντασία κι έχει τον τρόπο να εμπνέει»
, εξηγεί η αρχιτεκτονική ομάδα.

Αφού οι σχεδιαστές έφτιαξαν το γραφείο και τον εξωτερικό χώρο, διακόσμησαν και το υπόλοιπο σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας, του καθιστικού και των υπνοδωματίων. Αν και κάθε δωμάτιο διαθέτει το δικό του ξεχωριστό design, τα πάντα ταιριάζουν απίστευτα μεταξύ τους και προσαρμόζονται υπέροχα στο γούστο της ιδιοκτήτριας.

jaclyn-johnson-calistoga-interiors-full-res-4-6532a64b543ea.jpg


Μαζί με την αντανάκλαση της προσωπικότητας της Johnson, το πρόσφατα ανακαινισμένο σπίτι απηχεί τις αρχές με τις οποίες εργάστηκαν οι μεγάλοι αρχιτέκτονες των μέσων του 19ου αιώνα - από τις απαλές γήινες παλέτες μέχρι τις απλοϊκές αλλά τολμηρές γραμμές. Όπως λέει το designer team, «μας αρέσει που οι εσωτερικοί κι εξωτερικοί χώροι είναι ένας πραγματικός φόρος τιμής στην Califronia, τη φυσική ομορφιά και την εμβληματική αρχιτεκτονική της».

Αν παρατηρήσουμε ένα προς ένα τα δωμάτια, τα θερμά χρώματα έρχονται να εξισορροπήσουν τα πιο έντονα και ψυχρά, όπως είναι το μπλε και το γκρι, οι αποχρώσεις των οποίων έχουν την τιμητική τους στις περισσότερες από τις γωνίες. Η τέχνη, επίσης, αποτελεί στοιχείο αναπόσπαστο σε όλα τα σημεία.

jaclyn-johnson-calistoga-interiors-full-res-10-6532a65b8f453.jpg


Ο minimal σχεδιαστικός χαρακτήρας είναι ένα στοιχείο πρωταγωνιστικό στους περισσότερους από τους χώρους. Ωστόσο, έχουν προστεθεί λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν τόσο όμορφα το τελικό αποτέλεσμα, κάνοντάς το απίστευτα ξεχωριστό.

1

Candle

Gucci, Farfetch BUY HERE

2

Coffee table book

Taschen BUY HERE

3

Basket

Zara Home BUY HERE

4

Pillow

Loewe, Mytheresa BUY HERE

5

Vase

Rosenthal, Παρουσίαση BUY HERE

Φωτογραφίες: Adam Potts, House Beautiful