fbpixel

Search icon
Search
Μια αποκλειστική ματιά στα high-fashion αξεσουάρ που θα απογειώσουν τις SS24 εμφανίσεις μας
TRENDS & CATWALKS

Μια αποκλειστική ματιά στα high-fashion αξεσουάρ που θα απογειώσουν τις SS24 εμφανίσεις μας

Ο πολυτελής οίκος Aquazzura γιορτάζει την ιταλική Dolce Vita με τη νέα του collection


Ανάμεσα σε όλα όσα είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στο φετινό Milan Fashion Week, κάτι το οποίο ξεχώρισε ήταν η μοναδική παρουσίαση της νέας κολεξιόν του οίκου Aquazzura, ο οποίος μας πρόσφερε μια αποκλειστική ματιά. Η συλλογή Aquazzura Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 αποτελεί μια γιορτή της Ιταλίας, της δεξιοτεχνίας και των αγαπημένων ιταλικών προορισμών του σχεδιαστή Edgardo Osorio. Από τη Σικελία και την ακτή Αμάλφι μέχρι τη Φλωρεντία και το Πορτοφίνο, η φαντασμαγορική ουσία της σύγχρονης Dolce Vita είναι παρούσα, μεταφρασμένη σε εξαιρετικές λεπτομέρειες με υποβλητική αίσθηση. 

Η παρουσία του raffia είναι το κλειδί, που κοσμεί συνεχώς τα στυλ μαζί με τα κρύσταλλα, τις φούντες και τα κεντήματα. Πιο συγκεκριμένα, δίνεται έμφαση στα flats, τα μεσαία τακούνια και τις πιο καθημερινές σιλουέτες πιο πολύ από ποτέ, αλλά με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε να μοιάσει ποτέ βασικός. 

capri-crush-sandal-flat.jpg

Η συλλογή, που συντονίζεται με τη φύση και την παράδοση, απολαμβάνει τη δύναμη της χειροτεχνίας, επιδεικνύοντας διάφορες παραδοσιακές τεχνικές σε όλα τα νέα στυλ. Οι καινοτομίες Citrus και Strawberry Punch αποτελούν αιχμή του δόρατος, κάθε σιλουέτα είναι κατασκευασμένη από χειροποίητη υφαντή raffia από χειροτέχνες γυναίκες στην πατρίδα του Osorio, την Κολομβία, συνδυάζοντας την εξαιρετική ύφανση με σύγχρονες εγχύσεις για όμορφα και σύγχρονα σχέδια. Το Vacanza, ένα slip-on slide με κομψό εφέ υφής, και το Costiera, slide με πλεγμένες σιλουέτες, προσθέτουν σίγουρα μια πινελιά παιχνιδιάρικης υφής σε ένα πραγματικό βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας. Και τα δύο είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση, κατασκευασμένα από raffia αντλώντας έμπνευση από τις iconic φωτογραφίες της Slim Aarons από τη δεκαετία του 1960.

Κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ο πειραματισμός με διάφορες αποχρώσεις, από μονόχρωμα ουδέτερα χρώματα, όπως τα κλασικά μπεζ, καφέ και μαύρα, μέχρι εκλεκτικές αποχρώσεις σήμα κατατεθέν της Aquazzura, όπως το ζωηρό φούξια και τα σαγηνευτικά metallics. Κάθε στιλ, από καθημερινά flats μέχρι σανδάλια που κόβουν την ανάσα, παίζει με το "statement making" μέσα από εκλεπτυσμένη cut-edge διακόσμηση.

capri-crush-clutch.jpg

Μεταξύ των αξιοσημείωτων στυλ, το σπινθηροβόλο Gin Tonic είναι μια υπόθεση για τα λαμπερά χρυσά χρώματα, που τονίζονται από τις πικάντικες λεπτομέρειες σε σχήμα λεμονιού, ενώ το θαλάσσιο Capri Crush είναι εμπνευσμένο από τη συλλογή κοραλλιών και κοχυλιών του Osorio. Το Strawberry Punch συνδυάζει φρουτώδη μοτίβα, φωτεινά χρώματα και μια αξιοσημείωτη χειροποίητη υφαντή βάση, παρουσιάζοντας ένα modern classic με εκλεκτική αίσθηση. Το έντονο θέμα της αφής συνεχίζεται σε στυλ όπως το Sunburst, εμπνευσμένο άμεσα από τα παραδοσιακά λινά χειροτεχνίας και τα μεγαλοπρεπή καπέλα της δεκαετίας του 1950. Το λεπτό μοτίβο του βασίζεται σε υφαντά υλικά, που παρουσιάζεται τόσο ως κομψό flat όσο και ως εκλεπτυσμένο wedge, ανάλογα με την περίσταση. Το Visconti διαθέτει ένα ακραίο σχέδιο με το αιχμηρό kitten τακούνι και τη μυτερή μύτη του, που συμπληρώνεται με μια ζώνη στο πάνω μέρος.

gatsby-sling-50.jpg

Όντας θεατές των όσων κατάφερε να δημιουργήσει ο εξαιρετικός σχεδιαστής του οίκου και η ομάδα του, δεν μπορούμε παρά να μαγευτούμε από τα ιδιαίτερα σχέδια και την αίσθηση που μας δημιουργούν. Στην πραγματικότητα, μια ματιά στην νέα συλλογή του Edgardo Osorio αποτελεί ένα ταξίδι στην one-of-a-kind ιταλική Dolce Vita!